Sada je: 29 ožu 2024, 08:21.

Ne zaboravite!

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la noah » 23 svi 2012, 21:01

Joj, diana u tvojoj priči sam se i ja prepoznala, tolko je tužno - ljepo napisana, isto lijem suze i tuga me obuzela, svog sam starijeg sada stavila u krilo i izljubila,tako je sladak i dobar, a ovaj mlađi anđeo spava,mirišem njegovu kosicu i kožu, tako su posebni...često kad popodne svi troje spavamo zajedno u krevetu, budem budna i gledam ih kako su prekrasna živa bića, i zahvalim se bogu na najvrjednijim darovima mog života, često pomislim kako ih je ljepo imati...naše dvije zvijezde,ispunjene želje...diana kaže da su djeca učitelji, a ja si isto često pomislim da su poput svjetlosti koja nam osvjetljava životni put, put u kojem sam naučila i učim o strpjivosti, nadi, vjeri i bezgraničnoj ljubavi, stvarno je prekrasno bit mama...
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
Avatar
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 662
Pridružen/a: 31 ožu 2012, 16:12
Lokacija: u drugoj dimenziji

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la mt_marina » 24 svi 2012, 23:22

:luv
30.12.11. mamin cvrcak
Avatar
mt_marina
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 600
Pridružen/a: 13 pro 2010, 12:16

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Maša » 26 svi 2012, 14:01

gaga0305 je napisao/la:bome i ja sam se sada rasplakala :ajme


I ja se rastulila :place spava kraj mene....ispusala ju samo tako, bliži nam se godina dana , sve mi je to proletjelo stravično prebrzo i zapravo kad razmišljam o jaslicama i o tome da tek u 17 h popodne vidiš vlastito dijete dok se njime drugi bave, a ti radiš, ne znam ...život je prekratak, a ovo kapitalističko društvo, nema druge ....na 1 plaći jedva režije platiš....
Iskreno da mogu, ostala bih s njom doma, iako zaista volim svoj posao koj je prekrasan....
Baš me pucaju emocije nakon ovih tekstova... :ajme
slika slika
Avatar
Maša
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 621
Pridružen/a: 02 lis 2008, 20:47

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Suncokret » 26 svi 2012, 16:48

Čitam i plačem.....nisam ni slutila da je moguće toliko voljeti kao što se voli dijete. Mislim da ne postoji ništa važnije, svetije i dragocijenije od tog malog bića i od dana kada se rodio trudim se uživati u svakom trenutku...
Srce me boli kad se sjetim da se vraćam na posao i da nam je ostalo još tako malo vremena koje možemo provesti tako bezbržni kao sada.
slika
slika
Avatar
Suncokret
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 976
Pridružen/a: 09 stu 2010, 22:49
Lokacija: over the rainbow

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Treasure » 26 svi 2012, 21:24

Kako ste me rasplakale...

Kad sam rodila stariju mm ju je znao ljubiti i govoriti joj kako ću ja kad ti narasteš, pa nikad više mi nećeš biti ovako malena bebica..onda sam ostala trudna 2 put..i još uvijek smo ju ljubili i govorili joj da je malena curica. Onda joj je stigla sestrica i najedanput smo joj rekli da je ona sad velika, da ima skoro 7 god i da sad ima mlađu sestru. To je šokiralo i nju i nas.. Trebalo nam je vremena..
Ustvari pogriješili smo, jako, jako, nismo joj to trebali reći.. Jer nije velika, malena je.. sada ima 8 god a ja k'o dan danas pamtim tren kad sam ju rodila, moj maleni mirišljavi smotuljak. Tog trena te izrečene rečenice postala sam svjesna da ona za mene neće nikad biti velika, nego malena. Moja malena. I kad bude imala 15 i 20 i 30 i 50 god ona će meni uvijek biti malena.
Voljela bih samo da na tom našem putu kroz sve te godine njih dvije svaki dan budu svjesne naše ljubavi. I da onoga dana kad one meni kažu da ih ostavim na miru da su sada odrasle djevojke, voljela bih da budu sretne, samouvjerene i pune ljubavi, kao i ja onoga dana kad sam ih rodila..
Ja sam odavno rekla samoj sebi da želim da kad moja djeca odrastu i osvrnu se unatrag da pamte samo lijepo...
Vrijedi truda! Vrijedi sve pustiti i provest dan u parku, u kinu, na plaži, čitajući im priču, trčeći po gradu sa njima ne mareći da te prolaznici gledaju u čudu, milion puta govoreći im da ih voliš... Jer samo napravljeno i izrečeno se pamti..
Tako volim svoju majku zbog sve ljubavi koje je na nas prenijela... :luv
...sva prava bogatstva se ne mjere novcem
srećica'04 & zvrkica'11
Treasure
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 568
Pridružen/a: 28 stu 2010, 07:53

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la amadea » 27 svi 2012, 08:07

:luv

Da, koliko god ofucano zvuči, prebrzo rastu. Duboko se posramim svaki put kad se u hrpi svakodnevnih obaveza nervozno otresem na nekoga od njih i svjesno uživam u svakom zagrljaju i poljupcu, jer sam od najstarijeg (10g) već čula "Znaš mama, nije ti baš cool ljubiti mamu pred školom."
optimist
oštrozubićka
brzić
Avatar
amadea
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 50
Pridružen/a: 13 stu 2011, 09:01

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la nevenera » 27 svi 2012, 15:28

evo jedan tekst na ovu temu http://www.24sata.hr/obitelj/ne-zaboravite-uzivati-u-svom-djetetu-a-problemi-ce-proci-267079
citat iz teksta
Znaš koji je bio moj najveći problem s njim? To što sam stalno nešto čekala i čekajući i iščekujući da prestanu grčevi, da izrastu zubi, da sjedne, da hoda sam nabijala stalno sebi neki pritisak. A ja sam stalno mislila da će biti bolje kad on savlada ovo ili ono. Iako je to naravno logično i točno na taj sam način propuštala, u vlastitom grču, puno divnih faza.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la erina » 03 lip 2012, 23:24

amadea je napisao/la::luv

Duboko se posramim svaki put kad se u hrpi svakodnevnih obaveza nervozno otresem na nekoga od njih i svjesno uživam u svakom zagrljaju i poljupcu

Kako se prepoznajem ovdje!
Gutam suze, nevjerojatno je kako te dijete može ponekad posramiti i naučiti biti bolji čovjek, pamtim svaku lekciju koju me naučila!
"Što sad hoćeš?" - upitala sam ljutito.
Ništa nisi rekao, samo si doskakutao do mene, obavio mi ručice oko vrata i poljubio me u obraz.
"Laku noć mamice, volim te" -
bilo je sve što si rekao i čvrsto me zagrlio. Nestao si istom brzinom kao što si i došao.

Slično ovome mi se dogodilo prije neki dan, uspavljujem malu, već lude obje a ona u "pravom" trenu upada u sobu i nakon mog otresitog "što je sada!!!" samo je doskakutala i prošaptala ogromnih tužnih okica da me došla zagrliti jer me puno voli... jel potrebno reći da sam se rastulila ko kišna godina kad je izašla iz sobe... :ajme
N 02/07

S 04/12
Avatar
erina
B.Sc. Cicologije
 
Postovi: 2202
Pridružen/a: 18 kol 2011, 17:37

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Stellina » 02 ruj 2012, 16:57

....Danas je sedam tjedana kako smo se sa nasim mirisnim sotuljkom vratili kuci.
Predivna suncana nedjelja, maleni u narucju omotan u plavu dekicu i torba koja se na izlasku cinila puno laksa nego kada sam ulazila. Mozda jer sam u nju na polasku u bolnicu spremila i sav svoj strah koji sam drzala u sebi, strah koji je nestao onog trena kada je doslo vrijeme da se napokon upoznamo.On i ja :luv
Drzala sam oci zatvorene kada je dosao ne svijet, vjerojatno ne zeleci otvoriti ih da sve ono ne prestane, da ne odu sve emocije...strah da sve ovo nije istina. A onda sam ga privila sebi onako toplog i shvatila da su da su njegove plave okice od sada moj centar svijeta.

...mjesec dana i 2 tjedna kasnije, gledam ga kako spava nakon sto se onako svijetski najeo i pitam se kada je vec postao beba koja nam se smije, trazi nas ocima, pljuje dudu uz osmijeh kada vidi cicu :hahaha , koji mi uljepsa svako jutro kada ga onako toplog izvucem iz krevetica i donesem nama u krevet...i gledam ga i zelim zapamtiti trenutke i osjecaje jer zaista sve ovo prelazi prebrzo.

U trudnoci sam uzivala zaista iz dana u dan. Iako sam svaki dan urlikala da ne mogu vise, uzivala sam sveke sekunde...svaki dan sa ponosom slikala tibicu, memorirala svaki pokret koji se dogadjao u meni i zahvaljivala Bogu na ovom divnom iskustvu i tome sto sam zena.

Zaista volim imati ociscenu kucu, opeglan ves, muzeve kosulje na broju, opran pod, sve izglancano....i drzala sam taj ritam i nakon sto smo se vratili kuci. Njega bi ostavljala da gleda okolo ili spava dok bi ja peglala ko manijak , letjela sa usisavacem , prala pod.... , a on bi me "ometao" kad bi htio sisati sto je na pocetku bilo jako cesto -precesto. Ja bi za to vrijeme tipkala po mobitelu, slala poruke, bila na facebooku, samo da to "dosadno" vrijeme cim prije prodje.

A onda sam shvatila da ne uzivam u svom djetetu i to je zaista bilo tuzno.

Sada imam neopeglan ves, neoprano sudje, mrvice pod nogama, mobitel vjecno prazan...ali uzivam u vremenu provedenom sa njim, biljezim svaki smjesak, obozavam svaki podoj jer je to nase vrijeme kada me on gleda svojim plavim okicama, a ja mu milujem kosicu i mirisem to carobno tjelesce medju mojim rukama i opet zahvaljujem nekom gore sto mi je dao sansu da dojim i da iskusim tu povezanost sa djetetom.

Kada je spavao sa nama, ja bi ustajal ujutro u sedam i ostavljala ga samog da spava samo da popijem kavu sama s mirom, a sada ga nosim iz krevetica u krevet i uzivam gledajuci ga dok on spava..kava moze i pricekati . Prije bi se ljutila ako bi se probudio a da kavu nisam zavrsila, a sada se kava hladi jer vise volim uzivati u njegovom dobrom raspolozenju kada mi guguce i sramezljivo se smjeska. I tako nam prolaze sati, dani..a ja uzivam u punom smislu te rijeci.

Pa pitam se kako sam mogla svo ovo vrijeme bez njega?

Doci ce vrijeme kada me nece trebati i zaista sei nebi zeljela predbacivati neke stvari i zaliti za necim . Oni rastu i odu...a vesa za peglati ce uvijek biti, sudja neopranog isto...

Volimo ih, mazimo...
slikaslika
Avatar
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 884
Pridružen/a: 13 stu 2011, 09:03
Lokacija: na dlanu

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Lorena82 » 27 tra 2013, 09:33

evo podižem malo temu :le
moj prvorođenac ima za 2 dana 3 godine :luv
nekad ne znam gdje je to vrijeme proletilo. još je moja mala beba ali na neki način je već tako veliki i ozbiljan :(
neve ti si stavila ovaj citat iz teksta
Znaš koji je bio moj najveći problem s njim? To što sam stalno nešto čekala i čekajući i iščekujući da prestanu grčevi, da izrastu zubi, da sjedne, da hoda sam nabijala stalno sebi neki pritisak. A ja sam stalno mislila da će biti bolje kad on savlada ovo ili ono. Iako je to naravno logično i točno na taj sam način propuštala, u vlastitom grču, puno divnih faza.

i ja ga mogu samo potpisat jer to je tako velika istina.
sa prvim sam samo čekala kad će počet sjedit, kad će propuzat, kad će prohodat, kad će ovo kad će ono. i evo ga sad će već 3 godine a ja se nekad osjećam kao da mi je netko ukrao neki period njegovog odrastanja jer sam ja stalno u grču čekala da neka faza prođe i da nova dođe.
mame uživajte u svim periodima i onim divnim i onim čupavim
Avatar
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2556
Pridružen/a: 04 sij 2012, 09:48

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la nevenera » 27 tra 2013, 19:27

istina
s tinom je bilo - kad će spavati, zašto ne spava sam, zašto ne ovo, kad će ono...
s damjanom sam uživala što spava sa mnom, na meni, oko mene..... :lol da mi je tko to rekao prije :hahaha
povremeno bi bila ukomirana ali većinom jako sretna jer je eto,sve brzo prođe, nisam toga bila svjesna s tinom.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la skakavac » 27 tra 2013, 21:17

jutros sam pročitala cijeli topic i cijeli dan se danas mazimo igramo nosimo, sva sam uslinjena i stan u kaosu :lol ali mislim si prvotni post isprintati i na frizider prikeljit, nadam se da cu se cesce sjetiti
slika
Avatar
skakavac
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 68
Pridružen/a: 19 srp 2012, 22:29

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la zvrka » 27 tra 2013, 21:41

Moja beba uskoro puni godinu dana...i nije više beba. Sad sam pročitala sve ove postove i tulim ko kišna godina :ajme
iako smo stalno skupa isto upadam u zamke tipa- ne stignem oprati, pospremiti, kad će prohodati, a kad će progovoriti...i evo, on hoda i nikad, nikad više neće biti onaj moj bebač kojeg je mama nosila, koji se mazio uz ciku, koji mi se osmjehnuo po prvi put u 5 ujutro kad sam ga previjala, kojeg sam ljubila koliko sam htjela i kad sam htjela jer evo već mi se počinje izmicati...
Hvala vam svima koji ste me podsjetili da nije važno jel veš ispeglan i jel ima neka fleka na podu i da treba samo zahvaliti Bogu svaku večer na još jednom danu provedenom sa njim :luv
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
Avatar
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 815
Pridružen/a: 20 ruj 2011, 09:22

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Sophie » 27 tra 2013, 23:20

Baš sam se rasplakala. Ovako nešto bi se trebalo djeliti isprintamo na izlasku iz rodilišta. Divno!
Život nam prođe u tom glupom čekanju, da završi OŠ, da završi srednja, faks, da se zaposlim...pa onda to prenesemo i na djecu. Moja ljubav ima 4 mj.i već sam nekoliko puta pomislila kako će biti kad krene puzat, pa kad krene sjedit, hodat. Neću više!
Uživam u svakom danu i vidim kako raste očigledno. Kad god sam umorna i nervozna sjetim se da je svaki dan nepovratan i dragocjen i da je ona jedna, jedina i neponovljiva. :srca
Što kaže Skakavac ovo bi trebalo na frižider zaljepiti kao podsjetnik.
slika
Avatar
Sophie
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 990
Pridružen/a: 16 svi 2012, 10:00

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Sophie » 27 tra 2013, 23:22

zvrka je napisao/la: Hvala vam svima koji ste me podsjetili da nije važno jel veš ispeglan i jel ima neka fleka na podu i da treba samo zahvaliti Bogu svaku večer na još jednom danu provedenom sa njim :luv
baš tako! :kiss
slika
Avatar
Sophie
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 990
Pridružen/a: 16 svi 2012, 10:00

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la klarita2 » 28 tra 2013, 16:04

S prvom sam se stalno zamarala saxsvim i zaboravila uzivati. Slusala babske price" razmazit ces ju" . Kad sam izgubila drugu kcer rekla sam sanoj sebi da cu sve drukcije.
I sad jesam, I spava sa mnom, mazimo se, uzivamo i ni u cemu ne djeluje razmazenija od K. Mozda vise vezana uz mene jer jos doji ali svw drugo ok.

Super tekstovi i postovi! :kiss
02.04.2005. KlaraMoj ponos
20.05.2010.MarijaAnđeo najdraži!
20.06.2012. Naš Božji dar Ivana
slika
Avatar
klarita2
Ne želi biti borg iz zvjezdanih staza
 
Postovi: 6108
Pridružen/a: 18 lis 2010, 11:39

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la srečica18 » 06 svi 2013, 15:09

Stellina je napisao/la:....Danas je sedam tjedana kako smo se sa nasim mirisnim sotuljkom vratili kuci.
Predivna suncana nedjelja, maleni u narucju omotan u plavu dekicu i torba koja se na izlasku cinila puno laksa nego kada sam ulazila. Mozda jer sam u nju na polasku u bolnicu spremila i sav svoj strah koji sam drzala u sebi, strah koji je nestao onog trena kada je doslo vrijeme da se napokon upoznamo.On i ja :luv
Drzala sam oci zatvorene kada je dosao ne svijet, vjerojatno ne zeleci otvoriti ih da sve ono ne prestane, da ne odu sve emocije...strah da sve ovo nije istina. A onda sam ga privila sebi onako toplog i shvatila da su da su njegove plave okice od sada moj centar svijeta.

...mjesec dana i 2 tjedna kasnije, gledam ga kako spava nakon sto se onako svijetski najeo i pitam se kada je vec postao beba koja nam se smije, trazi nas ocima, pljuje dudu uz osmijeh kada vidi cicu :hahaha , koji mi uljepsa svako jutro kada ga onako toplog izvucem iz krevetica i donesem nama u krevet...i gledam ga i zelim zapamtiti trenutke i osjecaje jer zaista sve ovo prelazi prebrzo.

U trudnoci sam uzivala zaista iz dana u dan. Iako sam svaki dan urlikala da ne mogu vise, uzivala sam sveke sekunde...svaki dan sa ponosom slikala tibicu, memorirala svaki pokret koji se dogadjao u meni i zahvaljivala Bogu na ovom divnom iskustvu i tome sto sam zena.

Zaista volim imati ociscenu kucu, opeglan ves, muzeve kosulje na broju, opran pod, sve izglancano....i drzala sam taj ritam i nakon sto smo se vratili kuci. Njega bi ostavljala da gleda okolo ili spava dok bi ja peglala ko manijak , letjela sa usisavacem , prala pod.... , a on bi me "ometao" kad bi htio sisati sto je na pocetku bilo jako cesto -precesto. Ja bi za to vrijeme tipkala po mobitelu, slala poruke, bila na facebooku, samo da to "dosadno" vrijeme cim prije prodje.

A onda sam shvatila da ne uzivam u svom djetetu i to je zaista bilo tuzno.

Sada imam neopeglan ves, neoprano sudje, mrvice pod nogama, mobitel vjecno prazan...ali uzivam u vremenu provedenom sa njim, biljezim svaki smjesak, obozavam svaki podoj jer je to nase vrijeme kada me on gleda svojim plavim okicama, a ja mu milujem kosicu i mirisem to carobno tjelesce medju mojim rukama i opet zahvaljujem nekom gore sto mi je dao sansu da dojim i da iskusim tu povezanost sa djetetom.

Kada je spavao sa nama, ja bi ustajal ujutro u sedam i ostavljala ga samog da spava samo da popijem kavu sama s mirom, a sada ga nosim iz krevetica u krevet i uzivam gledajuci ga dok on spava..kava moze i pricekati . Prije bi se ljutila ako bi se probudio a da kavu nisam zavrsila, a sada se kava hladi jer vise volim uzivati u njegovom dobrom raspolozenju kada mi guguce i sramezljivo se smjeska. I tako nam prolaze sati, dani..a ja uzivam u punom smislu te rijeci.

Pa pitam se kako sam mogla svo ovo vrijeme bez njega?

Doci ce vrijeme kada me nece trebati i zaista sei nebi zeljela predbacivati neke stvari i zaliti za necim . Oni rastu i odu...a vesa za peglati ce uvijek biti, sudja neopranog isto...

Volimo ih, mazimo...



predivno ...kao da sebe vidim sad :le
slika
I believe in angels, something good in everything I see
Avatar
srečica18
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2802
Pridružen/a: 05 srp 2007, 18:21
Lokacija: blizu mora

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la nevenera » 16 srp 2013, 22:17

podižem temu uz prigodnu pjesmu

Can I Carry You? © Brad Anderson
I guess that I can hold you
one more time before you grow.
And tell you that I love you
so that you will always know.
Please let me tie your shoe again.
One day you'll tie your own.
And when you think back to this time
I hope it's love I've shown.
Can I help you put your coat on?
Can I please cut up your meat?
Can I pull you in the wagon?
Can I pick you out a treat?
One day you might just care for me,
so let me care for you.
I want to be a part
of every little thing you do.
Tonight could I please wash your hair?
Can I put toys in the bath?
Can I help you count your small ten toes
before I teach you math?
Before you join a baseball team
can I pitch you one more ball?
And one more time can I stand near
to make sure you don't fall?
Let's take another space-ship ride
Up to the Planet Zoor.
Before our Cardboard Rocket
doesn't fit us anymore.
Please let me help you up the hill.
while you're still too small to climb.
And let me read you stories
while you're young and have the time.
I know the day will come
when you will do these things alone.
Will you recall the shoulder rides
and all the balls we've thrown?
I want you to grow stronger
than your Dad could ever be.
And when you find success
there will be no soul more proud than me.
So will you let me carry you?
One day you'll walk alone.
I cannot bear to miss one day
from now until you've grown.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la srečica18 » 16 srp 2013, 22:30

Nevenera :kiss predivno
slika
I believe in angels, something good in everything I see
Avatar
srečica18
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2802
Pridružen/a: 05 srp 2007, 18:21
Lokacija: blizu mora

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Diana001 » 16 srp 2013, 22:42

Baš predivno :luv
slika slika
Avatar
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 798
Pridružen/a: 09 ruj 2012, 08:32

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Lorena82 » 16 srp 2013, 23:12

:luv
prekrasna pjesmica :le
Avatar
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2556
Pridružen/a: 04 sij 2012, 09:48

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la mama-mamica » 17 srp 2013, 10:59

Predivno, stvarno... I nepotrebno je reci da ridam vec pola sata...
slika
mama-mamica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 142
Pridružen/a: 04 tra 2013, 11:39
Lokacija: Rijeka

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la ronin » 17 srp 2013, 12:36

Predivna pjesma!
Zadnja izmjena: ronin; 18 kol 2016, 20:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013



Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
Avatar
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!
 
Postovi: 6383
Pridružen/a: 30 lis 2008, 19:59
Lokacija: na jugu

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la nevenera » 17 srp 2013, 12:48

evo još jedna, na engleskom

My Little Shadow © Dianne R. Newsom
My little shadow my little shadow my little shadow and me
My little shadow was always one step behind you see
My little shadow with her long blonde flowing hair
No matter how many times I looked my little shadow was there

She would roam outside to play but not for long
Little shadows moms quite time was gone
My little shadow would creep into my bed at night
My little shadow would kiss and hold me so tight

I turned around one day to find my little shadow was gone
But I still have the memories of my little shadow to hold on
Mom enjoy your little shadows before they to are gone
It is truly sad when there’s no more little shadow to tag along


My little shadow as I have watched you grow
My dear little shadow where did you go
My precious little shadow you are now grown
My little shadow now has two shadows of her own
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Nikky » 30 ruj 2013, 11:22

Rasplakala sam se na tu gore napisanu pjesmu. :srca
Ja imam osjecaj da smo jucer doveli sina kuci iz rodilista. Sjecam ga se onako malog stisnutog u autosjedalici. Danas ga vec na ulici pozdravljaju prijatelji iz vrtica...
Sinoc sam gledala snimke kada je bio beba. Ne mogu vjerovati da je to on, tako malen i nezgrapan... I sada mi se svi oni strahovi i nervoza oko sitnica cine taaako glupima.
Brzić 17.04.2011.
BaBa 11.07.2014.
Avatar
Nikky
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 504
Pridružen/a: 17 sij 2012, 11:57
Lokacija: Svedska

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Vicky & Mama » 30 ruj 2013, 12:18

ronin je napisao/la:

Dozvoli mi,ljubavi mala

Smijem li te bar još jednom zagrliti
prije nego što narasteš?
I reći ti da te volim
tako da to uvijek znadeš.
Daj da ti opet zavežem cipelu.
Tako brzo ćeš je vezati sam.
I kad se jednom sjetiš ovog dana
vidjet ćeš moj način da ti ljubav dam.
Mogu li ti pomoći kaputić obući?
Dopusti mi, molim te, da ti izrežem jelo.
Dozvoli mi ljubavi ,da stavim te u kolica,
kupim ti slatkiš i ljubim u čelo.
Jednog ćeš dalekog dana
možda baš ti brinut o meni,
dozvoli mi, ljubavi mala,
da ja sad to radim tebi.
Tako želim biti dio svega
što čini tvoj mali svijet!
Dopusti mi da ti operem kosu,
izbrojim zvijezde i uberem cvijet.
Htjela bih brojat te male prstiće
i škakljati te po zatiljku
prije nego što ti upoznaš brojeve
i sam skužiš matematiku.
I prije no što zablistaš u nogometu
daj meni da ti dodam jednu loptu!
Smijem li bar još jednom
da te uhvatim ako bi pao,
i da ti zadnji put uspješno prodam foru
prije neg što mi kažeš da si to znao?
Dozvoli mi, ljubavi mala, da ti pomognem
da se popneš na brdo.
Trebaš me jer su ti koraci mali
i jer još uvijek misliš da mama izvodi čudo.
I daj mi da ti čitam priče,
dok imamo sveg svijeta vrijeme,
jer tako brzo ćeš to činit sam,
a sad za to dušo , trebaš mene.
Hoćeš li se sjećati da sam te nosila na rukama?
Bačenih gruda i šetnje po kiši?
Jer proći će svega par godišnjih doba
kad postat ćeš od svog tate viši?
I jednom kad pronađeš uspjeh,
suze ponosa brisat ću baš ja,
pa mi dozvoli, ljubavi mala,
da danas ja budem ta.
Već znam da ću jednom sa čežnjom
prisjećat se svih ovih dana,
pa mi dozvoli, ljubavi mala,
da ti baš sad budem-Mama.


Ronin prekrasno :luv ... rasplakala san se... evo me cmoljin za kompom na poslu i molin Boga da mi ne dođe niti jedan komitent dok se ne priberem ;)
Moj mali miš sad je već veliki pametni dječak :luv
Tako brzo odrastaju, prebrzo... :( Al neka, uživam gledati kako mi postaje pravi mali čovik :le
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Avatar
Vicky & Mama
centrifugirana
 
Postovi: 3324
Pridružen/a: 10 tra 2012, 11:40
Lokacija: Šibenik

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la MatiMokoš » 21 sij 2014, 20:47

Budući da je u tijeku LiDraNo, dolazi moja jedna učenica neki dan, izrazi želju da nastupi s ovom pjesmom na gradskoj razini, izvrsno ju interpretira i prođe dalje. Pjesma mi je lijepa i baš odgovara ovoj temi pa ju, eto, dijelim s vama.

Ivana Simić Bodrožić

Nikada nećete saznati koliko vas volim



Koliko uživam u mirisu sjajne trake sline

Koja se rasteže između tvoje brade,

Niz vrat, do okovratnika majice,

Dok uplakan histerično vrištiš

Kako mi više nećeš biti sin,

Imaš tri godine i zgazit ćeš me biciklom.



Nikada nećete saznati koliko vas volim



Kad navečer uđem u sobu da te još jednom pokrijem,

Preplavi me strah od onih koji će ti ući u život

Uvijek si otkrivena

Nekad skineš i donji dio pidžame,

Spavaš s isturenom golom guzom

Grizla bih i ljubila to moje mekano meso,

Samo je moje.



Nikada nećete saznati koliko vas volim



Dok sjedite jedno pored drugog

Na mašini za pranje rublja, okupani i mirisni

Usred ove prljavštine,

Dok režem dvadeset noktića,

Odumrlih stanica vaših malenih tijela.

Samo prema smrti idemo.



Nikada nećete saznati koliko vas volim

Jer sam previše umorna

Od ujutro vičem

Jer predugo ulazite u auto

Jer nisam ono što ćete htjeti da budem

Jer lažem o svijetu u kojem živite

Jer lažem o sebi i drugima

Jer ne znam bolje.



Nikada nećete saznati koliko vas volim

I kako se spremam, jednoga dana

Da vam se prestanem miješati u život.

(Ivana Simić Bodrožić)
slika
Avatar
MatiMokoš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 381
Pridružen/a: 19 tra 2013, 10:25

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la nevenera » 21 sij 2014, 21:39

predivno je ovo matimokoš :luv
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Sureja » 22 sij 2014, 00:39

Jako malo postova na ovoj temi mogu procitati a da ne pocnem plakati.
Krasno :luv :luv :luv
I. mamin miris 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.
Avatar
Sureja
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 521
Pridružen/a: 03 sij 2011, 17:20
Lokacija: Ni na nebu ni na zemlji

Re: Ne zaboravite!

PostPostao/la Maaryaa » 23 sij 2014, 17:12

Moj sin ima 9 mj i svaki da raste ka i svako dite
Nekidan ga je moja mama drzala i ja sa samo promatrala
Mislim se.. To je moje dite,moje..
Di je ovako brzo odrasta.
Kako vrime leti.....
.. nisam vise rockerica postala sam majka ..
slika
Avatar
Maaryaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 67
Pridružen/a: 07 lip 2013, 13:03

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.