prijava br. 5 - Teutonija
MUSAKAZa cc 6 osoba.
SASTOJCI:
1 glava kelja
1 paket baby mrkvica, po želji, ja sam stavila jer sam imala kuhane
2 tikvice, narezati na tanko, posoliti i ocijediti
3 velika luka
1.2 kg miješanog mljevenog mesa
1 dl paradajza iz tetrapaka
sol, papar, mljevena crvena paprika
30 dkg ribanog sira
300-400 ml kiselog vrhnja ili milerama, mora biti masnije
1 paketić parmezana
POSTUPAK:
Listove kelja odvojiti, odrezati debeli dio korjena i kratko blanširati u slanoj vodi, dobro ocijediti.
U međuvremenu luk sitno nasjeckati i dinstati na kokosovom ili maslinovom ulju, dodati meso, začine i dinstati dok meso nije gotovo, pred kraj začiniti i dodati paradajz. Prokuhati još malo dok ne ispari višak tekućine.
U veliki duboki protvan slagati redove:
-kelj
-meso
-tikvice ili mrvica (može i jedan red tikvice u drugi mrkvica)
-ribani sir
-bešamel (zagrijati vrhnje ili mileram i u njemu otopiti parmezan)
pa tako 3-4 puta slagati redove
Završava se sa sirom i bešamelom.
Zapeći u pećnici oko pola sata na 180-200 stunjeva.
Mi smo jeli uz potočarku i friške krastavce na salatu.