O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
17 lis 2014, 09:29
i ja nasjeckam svjezi i smrznem i onda vadim za dinstanje po potrebi smrznuti. I u pljeskavice ide smrznuti
Jedino bijeli luk ne zamrzavam nego njega nasjeckam, pomijesam s djumbirom i zalijem maslinovim i to drzi sigurno tjedan dana ako ne i dva.
14 stu 2014, 21:45
Trazim ideju: zelim jedan jednostavan, ali jako ukusan kolac posluziti nekako da ga malo "podigne", ukusom i opticki.
Kolac je dizano tijesto sa kis.mlijekom i listicima badema. Da napravim sos od vanilije? Ili izmiksam neko bobicasto voce? Karamel? Sladoled? Posluzim u casama?
14 stu 2014, 22:44
TanjaMT je napisao/la:Trazim ideju: zelim jedan jednostavan, ali jako ukusan kolac posluziti nekako da ga malo "podigne", ukusom i opticki.
Kolac je dizano tijesto sa kis.mlijekom i listicima badema. Da napravim sos od vanilije? Ili izmiksam neko bobicasto voce? Karamel? Sladoled? Posluzim u casama?
Ja si to ne mogu predocit, sorry. Mogla si nam dat recept ako je ukusan. A gdje su listići badema?
14 stu 2014, 22:59
tipkam sa mobitela, pa sam skratila. Kolac je obicno dizano tijesto zamijeseno sa kis.mlijekom, posipa se staub secerom i listicima badema i pece. Najobicniji kolac, malo dosadan. Pa sam ga htjela apgrejdat sa necim, jos ne znam sa cim.
14 stu 2014, 23:47
karamel bi sigurno pomogao
. Možda da ga onako ukrasno pošpricaš u tankom mlazu kao da šaraš.
A i umak od vanilije ide uz sve
15 stu 2014, 10:40
moj glas ide, naravno, karamelu
ali možeš i žlicu šlaga staviti svakome na tanjur.
zapravo, kolač bih tek na tanjuru prelila s malo karamela (onako, brzim potezima, u tankom sloju) i pokraj stavila malo šlaga.
15 stu 2014, 11:12
a ja trazim dobar recept za cvarkuse. neki bih provjereni,sve sto pronadjem nije mi to to
15 stu 2014, 11:48
Solea je napisao/la:moj glas ide, naravno, karamelu
ali možeš i žlicu šlaga staviti svakome na tanjur.
zapravo, kolač bih tek na tanjuru prelila s malo karamela (onako, brzim potezima, u tankom sloju) i pokraj stavila malo šlaga.
I ja sam mislila tek na tanjuru preliti s necim, onako da izgleda ko na tveju
. Za karamel bas nisam strucnjak :-(. Izrezala sam kolac velikom casom na okrugle mini tortice, kupila maline i mislim da cu ipak sos od vanilije napraviti, staviti maline kao ukras i naribati
cokoladu odozgo. Hvala cam cure
15 stu 2014, 13:39
gaga0305 je napisao/la:a ja trazim dobar recept za cvarkuse. neki bih provjereni,sve sto pronadjem nije mi to to
Gaga, ja nekoliko godina pravim pogačice sa čvarcima prema ovom receptu, tako su pravile moja baka i svekrva, super su, uvijek ih puno ispadne i svi uživaju u njima! Jedino ne stavljam Vegetu u nadjev već samo sol i biber.
http://www.coolinarika.com/recept/794753/
15 stu 2014, 14:21
mrava tako slicno sam i ja pravila,samo sam tijedto pravila kao za kruh,i evo decki se vec dave u njima
15 stu 2014, 20:40
Eto vidiš, ma, sve su to samo nijanse, a rezultat njam
17 stu 2014, 14:12
ja sa zavišću i totalnom nevjericom čitam da ima ljudi kojima ostane čvaraka viška za čvarkušu
17 stu 2014, 20:25
Adorabla je napisao/la:ja sa zavišću i totalnom nevjericom čitam da ima ljudi kojima ostane čvaraka viška za čvarkušu
meni je čak jednom ostalo za paštetu od čvaraka
al teškom mukom. to je bilo više sakupljanje mrvica
18 stu 2014, 18:17
ma dobili previse,a zao mi bilo nekom dati
inace i kod nas to ne ostaje,samo krvavica koju bas i neljubimo
26 stu 2014, 12:58
Trebam dobar recept za slane muffine:)
26 stu 2014, 14:22
Adorabla je napisao/la:ja sa zavišću i totalnom nevjericom čitam da ima ljudi kojima ostane čvaraka viška za čvarkušu
šta je tu čudno?. Mi smo dobili masne čvarke- ok čvarci su masni, ali mi doma jedemo samo stisnute, one kao čips. I onda su ovi masni idealni za krampogače
27 stu 2014, 14:22
Nanoibeba je napisao/la:Adorabla je napisao/la:ja sa zavišću i totalnom nevjericom čitam da ima ljudi kojima ostane čvaraka viška za čvarkušu
šta je tu čudno?. Mi smo dobili masne čvarke- ok čvarci su masni, ali mi doma jedemo samo stisnute, one kao čips. I onda su ovi masni idealni za krampogače
Ok ovo kužim ali onih čips čvaraka mi nikad nije ostalo za ubaciti negdje.
On topic ne tražim recept
ali tražim ideju šta servirati uz kuhano vino? Odnosno da li postoji neko jelo koje baš onako divno paše uz kuhano vino?
27 stu 2014, 14:31
eto sad i ja moram praviti čvarkušu umjesto muffina
27 stu 2014, 14:40
kimora23 je napisao/la:eto sad i ja moram praviti čvarkušu umjesto muffina
meni ti je to sto puta bolje od muffina
a sad si razmišljam da imam čvaraka točno bi i ja mogla čvrkušu servirati uz kuhano vino.
27 stu 2014, 14:49
taman sam ti to htjela napisati.
imaš neki provjeren recept ili da gledam ovaj mravin s coolinarike?
27 stu 2014, 14:52
i moj recept je kao taj kaj ga je Mrava stavila
samo ja umjesto vegete dodam malo crvene ljute paprike i puno papra.
Folne a jel ima neka nama prilagođena verzija? mada možda bolje da ne znam jer kako ću onda odoliti vinu i/ili pivi.
27 stu 2014, 14:54
joj mislim da ima na fejsu
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... e=54D9EAE3
Zadnja izmjena:
folne; 27 stu 2014, 14:58; ukupno mijenjano 1 put/a.
27 stu 2014, 14:55
Poti a zašto bi odolila pivu ili vinu?
Ok ovo kužim ali onih čips čvaraka mi nikad nije ostalo za ubaciti negdje
xxx
aj te ne stisnute i ja ne jedem baš s velikim guštom odnosno moram malo pojačati luk i kruh uz njih
04 pro 2014, 17:06
Aj kuharice moje iskusn(ij)e dajte mi recept (onako ka malom djetetu
) kako skuhati varivo od leće i riže?
Da bude ukusno i lagano (dakle bez jakih začina, mesine ili ne daj Bože kobasica
) s obzirom da imam gastritis i celijakiju ništa pikantno i žestoko mi ne prolazi...
Moja baka je to divno, divno kuhala, ali baka ode ima dvi godine, a recept je nikad nisam pitala, nažalost...
04 pro 2014, 20:20
ne znam što bih s rižom... možda ju posebno skuhala pa ubacila u varivo od lece koje ovako ja radim:
luk nasjeckati i na malo ulja dinstati. ako želiš možeš i pancete dodati. ne moraš. mrkvicu na sitne kockice (ko dva put vece od zrna lece) ubacit i zaliti vodom da bude taman prekriveno, da ne pliva i tako vodu doljevati kojih 5 minuta. dodati pasate ili rajcice kako već koristiš.
onda dodaj lecu i vodu za lecu. sad... ja lece stavim po osobi koliko stavljam inace i riže za u rižot. recimo šaku po osobi. tu moraš staviti dovoljno vode jer leca sve to popije.
tipa crvena leca i zelena su gotove za 10 minuta. posoliti u nekom momentu. kad je gotovo ja si u tanjur stavim i žlicu vrhnja.
04 pro 2014, 20:58
Naoravi ovako kako east radi, no nakon sto dodas rajčicu dodaj jednu šaku riže i prodinstaj da postane staklasta. Tada dodaj leću i vodu i sve dalje kako je east napisala. Sve ce ti biti istovremeno skuhano.
Ja gotovo sva variva radim ovako sa rizom, nikad sa krumpirom.
04 pro 2014, 21:44
I ja kao Mirci, varivo uglavnom sa rizom, tako ga mogu smrznuti.
Lecu radim tako da staklasto poprzim luk, dodam naribanu mrkvicu, celer i vrlo cesto i tikvicu. Protisnem cesnjak, dodam paradajz, origano, lecu i vodu. Vode dodajem ovisno o tome zelim li da bude vise ili manje jusno. Kad posluzujem, jos naribamo parmezan i tostamo kruh uz to. Tako su moji klinci poceli jesti lecu
05 pro 2014, 01:14
Tnx cure
Sad ne mogu faliti... meni sveki radi leću sa slanutkom, fažolom i kukuruzom i nije loše, ali ja bi baš napravila ovako sa rižom ka šta mi je baka radila... baš ću isprobati sutra ili prekosutra
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.