Evo dižem za Hajdi recepte za likere jer im je i tako sada vrijeme i dodajem recept za višnjevac.
1,5 kg višanja
75 dkg šećera
vanilija (može se dodati i cimet u kori, klinčići)
1 litra rakije
0,5 litre vode
Oprati višnje,očistiti od peteljki i složiti u teglu od 3 kg (ona velika za kiseljenje), višnje zasipati šećerom i dobro protresti da se pomiješa i zaliti rakijom i vodom. Staviti na sunce da odstoji 40 dana. Nakon 40 dana, dobro promješati ,procijediti kroz cijedilo i gazu, višnjevac natočiti u flašu a višnje presipati u manju teglicu i zaliti sa malo višnjevca da budu pokrivene. Servira se par višanja u svaku čašu kad se natoči, a možeš kao Dunja napraviti praline ili ih jednostavno pojesti kao ja.
ovaj recepet mi se isto čini fin
https://www.coolinarika.com/recept/liker-od-visanja-visnjevac/a i Mirci mi je dala recept višnjevca sa crnim vinom ali to još nisam napravila.