Sada je: 13 svi 2024, 11:29.
Jesi li pokušavala zamrzavati bosiljak?
Negdje neki dan pročitah da se opere, dobro posuši i tako smrzne te da se može kao takav koristiti u jelima i da je okus intenzivniji nego kod sušenog.
Adorabla je napisao/la:Jesi li pokušavala zamrzavati bosiljak?
Negdje neki dan pročitah da se opere, dobro posuši i tako smrzne te da se može kao takav koristiti u jelima i da je okus intenzivniji nego kod sušenog.
ja sve začine dijelom sušim a dijelom zamrzavam.
Operem, razdvojim stabljike s listićima, dobro osušim i onda smrznem u papirnatim vrećicama i na svaku vrećicu napišem kaj je unutra. Ko apoteka
Okus je puno bliži originalu, tako bih rekla. Možda ne baš nužno intenzivniji. Ovisno od začina do začina. Origano je sigurno intenzivniji sušeni, kao i kadulja. Bosiljak smrznuti ima jednu ružnu osobinu a to je da listovi izgledaju opareni kad se odmrznu pa je dobar samo za kuhanje. Nije baš apetitlih u npr salati.
Najbolji za zamrzavanje je timijan. Identičan kao i svjež.
I kopar isto ali ga je bolje nasjeckati pa onda smrznuti u posudicama kao i npr vlasac. Eh da i vlasac je odličan za zamrzavanje.
I kopar isto ali ga je bolje nasjeckati pa onda smrznuti u posudicama kao i npr vlasac.
Adorabla je napisao/la:najbolje je ako se uopće ne peru začini jer ti nikada ne možeš tako dobro osušiti nakon pranja, kao kad ih smrzneš suhe.
Mirci je napisao/la:Danas - Juha od bundeve sa pancetom.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.