O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Fotke - 8.

22 ruj 2016, 08:56

MB, hvala. Napravit ću onda i ja kao i ti :) .

Re: Fotke - 8.

23 ruj 2016, 14:51

Zofa, dobila si dobar odgovor :dada kod nas se tortilje rade i odmah jedu, nema cekanja iduci dan :) javi kako je ispalo :kiss

Kod nas je dosao red na jednu od omiljenim marmelada - suhe smokve i jabuke, cim su smokve tu omiljena je :lol

slika

slika

slika


Violetin pekmez od jabuka

samo sto ja uvik stavim vise smokava, tako mi je draze :joy

Re: Fotke - 8.

24 ruj 2016, 09:56

Nesto brzinski :)

Malo prodinstati kapulu (luk), dodati nasjecaknu tikvu (butternut) i krumpir (ili mrkvu), doliti vode da prekrije povrce, zaciniti po zelji - sol, papar, muskatni orascic i kuhati dok ne omeksa. Stapnim usitniti i to je to   :)

slika

slika

Re: Fotke - 8.

26 ruj 2016, 09:29

Hope krasne su ti jesenske slike :1
Probaj jednom bundevu ispeč skupa s mrkvama i sa začinima; ja svaki puta druge začine izaberem ali mislim da je najbolja kombinacija kumin na mrkve, timijan na bundevu a u juhu malo naribanog djumbira ili chillija. Pa onda nakon što ispečeš povrće onda napraviš juhu. Totalno ludilo. Ne treba ti za ručak ništa više osim dobre juhe i možda komada kruha ispod peke.

Re: Fotke - 8.

26 ruj 2016, 12:30

Meni je dovoljan samo svježe peceni kruh :-D

Re: Fotke - 8.

28 ruj 2016, 19:28

Adorabla je napisao/la:Hope krasne su ti jesenske slike :1
Probaj jednom bundevu ispeč skupa s mrkvama i sa začinima; ja svaki puta druge začine izaberem ali mislim da je najbolja kombinacija kumin na mrkve, timijan na bundevu a u juhu malo naribanog djumbira ili chillija. Pa onda nakon što ispečeš povrće onda napraviš juhu. Totalno ludilo. Ne treba ti za ručak ništa više osim dobre juhe i možda komada kruha ispod peke.

Hocu, bas cu pokusati, ali ovo je bas bilo brzinski, mladi zazelio, pa da ga ne prode volja pred spavanje :)

Malo smo pojacali broj teglica, da ne nestane :lol

slika

Re: Fotke - 8.

01 lis 2016, 12:17

Lako mi je kad mi sin pomaze :le

Domace kore, 3 vrste punjenja: sir, krumpir i jabuke :le

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Re: Fotke - 8.

01 lis 2016, 13:16

Jaooo, predobro, mljac! :liza :liza :liza

Re: Fotke - 8.

01 lis 2016, 13:36

Wow!!

Re: Fotke - 8.

01 lis 2016, 13:44

Bolje da nisam otvorila, sada umirem od gladi i zavisti :lol
Bravo! :1

Re: Fotke - 8.

01 lis 2016, 13:56

Hvala :kiss :kiss

Re: Fotke - 8.

04 lis 2016, 17:49

Bakin kolač s višnjama

slika

Re: Fotke - 8.

04 lis 2016, 17:58

Priprema punjenih paprika i ćufti od neki dan:

slika

Re: Fotke - 8.

04 lis 2016, 18:33

Odlican kolac :joy a paprike mogu uvik pojesti :gladan

Re: Fotke - 8.

04 lis 2016, 19:09

Hope, fenomenalno razvlačiš tijesto! :5

Re: Fotke - 8.

04 lis 2016, 19:34

Hope, bez komentara :le

Moze recept za vuceno tijesto? Okusala bi se u tome, sa pirovim brasnom :)

Kolas s visnjama, mljac...

Re: Fotke - 8.

04 lis 2016, 19:43

Hvala :kiss tek sam s ovim pocela prije 2 godine, malo radila i onda sam imala pauzu od godinu ipo :p pa nisam bila sigurna kako ce mi ovaj put ispasti, ali islo je super, tijesto sam ovaj put, po prvi put, radila u mikseru :lol tako cu od sad uvik :dada

Evo recept :) - 500g brasna, 3 zlice ulja, zlicica soli i oko 3 dl mlake vode, dobro zamijesiti, razdvojiti na nekoliko loptica, nauljiti pijat (tanjur) i ostaviti da odmara pola sata, tad razvuci na pobrasnjenom stolnjaku i puniti po zelji.

Re: Fotke - 8.

04 lis 2016, 20:14

:kiss

Re: Fotke - 8.

10 lis 2016, 16:59

danas opet :)

slika

slika

slika

slika

bez muske pomoci to ne bi bilo to :) muz i mladi su pomagali, stariji je pisao domaci tako da mozemo svi izaci nakon rucka ;)
slika

Re: Fotke - 8.

10 lis 2016, 17:03

ova zadnja :le

Re: Fotke - 8.

10 lis 2016, 17:10

A tek prva :le

Re: Fotke - 8.

10 lis 2016, 17:19

Hvala :luv :luv

Re: Fotke - 8.

10 lis 2016, 17:22

Ina66 je napisao/la:ova zadnja :le


Mala Bornica je napisao/la:A tek prva :le


Slazem se s obe! :dada

Re: Fotke - 8.

10 lis 2016, 19:13

Ajoooj, medic mali, kako slatko papa i pomaže :le

O pitama, burecima samo :nesvist :liza

Re: Fotke - 8.

10 lis 2016, 19:28

:le preslatke, prefine i prejake fotke , tim redom ;)

Re: Fotke - 8.

10 lis 2016, 20:08

Hvala :luv bez malih i malo vecih rukica nista vise ne mogu napraviti u kuzini, nije da se bunim :luv

Re: Fotke - 8.

12 lis 2016, 10:58

Ukusno i fino :joy

slika

slika

slika

slika

http://www.coolinarika.com/recept/carobna-strudla-sa-cajem/

Re: Fotke - 8.

12 lis 2016, 11:01

hope slike su me oborile s nogu, a ona sa vucenim tjestom je :liza
Molila bih te da mi kao pocetniku napises postupak pravljenja vucenog tijesta i punjenje od mesa, bas me mami da probam i ja napraviti

Re: Fotke - 8.

12 lis 2016, 11:26

Hvala :kiss

nek prvo kopiram recept - 500g brasna, 3 zlice ulja, zlicica soli i oko 3 dl mlake vode, dobro zamijesiti, razdvojiti na nekoliko loptica, nauljiti pijat (tanjur) i ostaviti da odmara pola sata, tad razvuci na pobrasnjenom stolnjaku i puniti po zelji.


idem sad pokusati detaljnije objasniti:
- sve sastojke skupa smiksati (lakse je s mikserom, vjeruj mi :dada ), nekih 10 minuta
- ako radis rucno, treba i duze
- odvojiti na nekoliko loptica (kad radim s kilom napravim 4 loptice)
- dobro nauljiti pijat gdje ces ih ostaviti da odstoje
- nauljiti ih i od gore, te ih lagano stisnuti da sto veca povrsina bude nauljena (vidi se na slikama)
- pokriti folijom
- nek odstoji barem pola sata, moze i duze

- pobrasniti pamucni stolnjak na kojem ces razvlaciti
(neki kad prebace tijesto naulje, meni ne treba vise, na pocetku mi je trebalo, ako ces uljiti - malo razvuci i nakapaj s uljem kojeg ces razmazati i ostavi da stoji nekih 10-15 minuta, bit ce ti puno lakse razvalaciti)

- meso: sirovo meso i sto sitniju kapulu (luk) zacinim sa malo soli i papra, te dodam mineralnu (kolicine ne znam, pod rukom bude bas mekano)

- staviti po razvucenom tijestu, zarolati, premazati s malo ulja i vode i pred kraj pecenja ponoviti premazivanje, s tim da mozes staviti i malo soli u to

- na pocetku pecem na malo visoj temperaturi (preko 200) i kad uhvati boju smanjim na 200 (opet ovisi o jacini struje, ali to je otprilike)
- duzina pecenja ovisi koliki burek radis, onaj veliki priko cile skrovade treba oko 30-35 minuta

ako jos sta treba pitaj :kiss

Re: Fotke - 8.

12 lis 2016, 13:45

odlične su ti fotke, a i ova strudla, zadnja, bas mami....
Odgovori