uu koliko dugo nisam bila, sva se pogubih.
Corazon hvala, hvala. Osjecaj se pozvanom na rucak kad god navratiš u Zg
Latice korijen stavim. Meni je korijen zakon. Ovi listovi su mi samo za grickanje pred tevejom.
Jesu vam se svidjele loptice?
Meni je ta kombinacija vruce juhe/variva s tim hrskavim lopticama apsolutni zakon
aj da ponvim sada malo detlajnije i koncentriranije
250-300 gr celera narezanog na kockice (cca srednji korijen) Vjerojatno ispadne i manje kad se oguli.
1 luk ljubičasti se samo kod nas jede
cca 400 gr poriluka (4 srednjih otprilike)
2 žlice curry paste ili običnog (ja stavim 1 žlicu currya i 1 žlicu kurkume)
Izdinstam znači celer na kockice, dodam luk, onda curry i kurkumu pa poriluk i zalijem s vodom da dobijem rijetko varivo.
E da, je, i po želji da, to sam zaboravila za klince ukuham i ja nešto. Tjesteninu ili kuskus ili heljdina kaša odlično paše. Cca šaku ili najviše dvije da mi ostane juhasto.
Ja niš ne pasiram štapnim mikserom jer ja volim vidjeti komade.
Naravno gore te loptice od mljevenog.
Nekaj novog nismo imali ova dva dana. Jučer smo rižoto s mozzarellom i ostacima šparoga. Sad smo stvarno gotovi sa smrznutim šparogama. Danas bolonjez.
Sutra planiram malo opet eksperimentirati
Imam recept za slatko-kiselu juhu od leće