Sada je: 19 tra 2024, 06:30.
17. ČUŠPAJZ
Sastojci
5 krumpira
0,5 kg lista od svježega kupusa
mast, brašno, bijeli luk, papar
crvena paprika, sol, skorup
Priprema
Krumpir oguliti, izrezati u kockice, te posoliti i kuhati u vodi. Kupus izrezati u rezance i staviti kuhati u slanu vodu. Kuhano, jedno i drugo ocijediti (ne do kraja).
Napraviti zapršku:
Rastopiti mast, dodati 2 žlice brašna, a kada porumeni dodati malo isjeckanoga bijeloga luka, soli, papra, crvene paprike. Tako dobivenu smjesu uliti u krumpir, kupus i skorup, promiješati i na laganoj vatri prokuhati da masa bude malo rjeđa. Jednako varivo može se skuhati i od koprive, blitve i ostaloga zelenog povrća, gdje se u receptu umjesto kupusa stavlja odabrano povrće. Kao prilog koristila se palenta.
JiA je napisao/la:Samoborski snicli i kuhani krumpir. Seljacija. Mljac.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.