Potica je napisao/la:Adorabla, išla sam sada guglati kaj ti je to stammpot
ti to tako fensi napišeš a na kraju ispadne da je to obični lički čušpajz
nije baš isto ali jako slično je moja baba spremala špinat, koprivu, kelj...
Evo ovo je iz Gacke tradicijske kuharice
17. ČUŠPAJZ
meni nije baš slično
Stammpot je baš pire s povrćem a baza je krumpir. Origigi stammpot se radi pire od krumpira, luka, mrkve i nečeg zelenog a mi najviše doma volimo kelj ili brokulu) Ovo kaj si ti stavila je baš varivo.
Mislim nije da ja ne radim i varivo
ali nitko ga, pogotovo ne u toj verziji, ne voli. Zato i radimo variva ili kao juhe ili s puno currya jer nikako nikako ne volimo te verzije sa zaprškom i ugusto.
Danas imamo ostatke. Jučer sam radila crni rižot i ispalo mi je najveće razočarenje što nisam primijetila, kad sam sipu kupila, da je taman kad su je ulovili pustila crnilo tako da rižot nije bio crni nego eventualno sivi. Koliko god ja strugala ostatke crnila, ništa se nije zacrnilo.
Osim toga ostalo nam je od subote bureka i sirnice pa nek si svatko bira kaj hoće.
U petak smo jeli odličnu,
odličnu juhu. Naravno nikakav margarin nego kokosova mast i prvo sam prepržila piletinu da dobije koricu i na kraju sam skužila da bi nam to moglo biti malo preblago pa sam još skuhala i rižine rezance i na kraju i njih umiješala u to. Opet je nestalo prije nego je zadnji sjeo za stol tak da definitivno ponavljamo.
I jeli smo prošli tjedan paketiće sa špinatom, slanutkom i skutom i uz to salatu s rikulom i jabukama i ponovno sam kupila divlju rižu pa sam ju napravila s porilukom. I to mi je bilo fino samo je to više onak ženski meni