10 svi 2017, 07:45
Jučer varivo od mladog kelja i krumpira, zapečene palačinke sa sirom
Danas će biti juha , punjene paprike i pire krumpir
10 svi 2017, 08:45
Jucer rostilj - vratina, tikvice, patlidzan, paprike; matovilac.
Danas ce bit pecena janjetina, krumpir i celer;
zelena salata, matovilac, riga.
11 svi 2017, 10:06
Juha, krpice sa zeljem, pečene krmenadle, miješana salata
11 svi 2017, 10:35
ja danas pravim mesne kuglice - one svoje s kvinojom i tikvicom, i uz to pravim kuglice od brokule i sira, i zelena salata.
sutra moram neku juhu smislit i neku ribicu.
11 svi 2017, 10:41
Minestrone, pileći ražnjići i pire s mrkvom danas.
11 svi 2017, 10:42
otišla nam vegetarijanka na put pa ćemo ćevape
12 svi 2017, 06:33
Jučer smo imali šnicle na naglo, pire-krumpir, naglo pečene šampinjone i salatu od rajčice, luka, češnjaka i gomile bosiljka.
12 svi 2017, 10:08
Juha od rajčice, krumpir salata, przeni oslici
12 svi 2017, 10:09
Srdele iz pecnice i blitva na lešo.
12 svi 2017, 13:49
pureći zabatak s bobom
13 svi 2017, 09:36
Pileća juha, pečeno pile i mlinci, krastavci s vrhnjem
13 svi 2017, 15:22
Kako nam je od jučer ostalo punjenja za tortilje, to nam je bilo glavno jelo, a za predjelo sam skuhala brzinsku krem juhu od šampinjona (bili su lijepi i nisam im mogla odoljeti, a znam da ih neću kuhati idućih par dana pa da se ne potežu
).
Sutra će biti pileća juha i pohana piletina. Prilog - pire-krumpir i nekakvo lešo povrće (ovisno što izvijećamo
), zelena salata s bosiljkom i za desert voćna salata s bazom od jagoda i ananasa.
13 svi 2017, 17:35
MalaSirena kako radis juhu od sampinjona ? Moja curka ju jako voli no nije joj se svidjela moja izvedba.
13 svi 2017, 19:23
Juneci odresci u saftu, leso spinat i krumpir, tikvice na zaru, zelena salata, riga, cherry rajcice
Zadnja izmjena:
Ana2010; 14 svi 2017, 20:27; ukupno mijenjano 1 put/a.
14 svi 2017, 07:28
lastavica je napisao/la:MalaSirena kako radis juhu od sampinjona ? Moja curka ju jako voli no nije joj se svidjela moja izvedba.
Propirjala sam luk dok nije omekšao i počeo dobivati boju, dodala šampinjone i pirjala ih sve dok nisu pustili vodu i dok ta voda nije ishlapila i onda još malo (na laganoj vatri, uz miješanje i kad je postalo frkovito povremeno podlijevanje )
. Dodala sam malo soli i papar. Kad sam dodala šampinjone, ubacila sam i lovorov list i malo majčine dušice. U drugom loncu sam kuhala 1-2 manja krumpira koje sam kuhala u toliko vode koliko sam otprilike odlučila dodati u juhu pa sam tijekom kuhanja time podlijevala juhu i u to sam dodala pileću kocku (nisam imala temeljac, inače bih skuhala krumpir u manje vode i podlijevala temeljcem ). Kad se krumpir raskuhao, izmiksala sam ga štapnim mikserom i sve ubacila u šampinjone, prokuhala, dodala sjeckani ljupčac i peršin, žlicu kiselog vrhnja i prokipila.
Nisam htjela miksati šampinjone jer mi nisu fini tako pa sam zato izvodila ovo s krumpirom, ali ako ti nemaš problema s tim, slobodno izostavi
14 svi 2017, 17:53
Goveđa juha s rezancima, pire krumpir, pečeno carsko meso, zelena salata, čokoladni muffini
14 svi 2017, 19:26
Danas brzinski ručak - basmati riža, spinat na mlijeku, biftek. Salata po želji, a desert jagode i trešnje.
14 svi 2017, 20:42
začinjena pileća krilca pečena u pećnici, mladi krumpir (kuhan pa pečen), salata od graha, pome i kukumari; omlet od tikvica s tofuom
14 svi 2017, 21:17
Govedja juha s griz knedlima, pohano meso, restani krumpir, cikla, strudl od tresanja.
Tesko nam je smisljat sto kuhat svaki dan, pa cu cesce virnuti...
15 svi 2017, 07:31
Ina, vratila se Anka vegetarijanka?
15 svi 2017, 08:29
ae, odmah je tofu na stolu
danas manistra na pome
15 svi 2017, 10:24
fino Marrgot. Bar ja volim. Moja verzija je da uz grašak dodam i bob.
Kod nas danas kelj i šnicli, jučer smo paellu.
15 svi 2017, 10:53
Ina, kako radiš manistru na pome?
Ja se sjećam manistre nasuvo (to je to, pretpostavljam) koju je kuhala mama najbolje prijateljice. Njene mame već dugo nema, a ja u životu nikad više tako finu manistru jela nisam. I tih par puta koliko sam probala to skuhati, ma ni slično.
15 svi 2017, 11:26
To je to, folne
Nema neke filozofije - kapulu narezem na listice, zazutim je na malo maslinovog ulja, dodam sjeckane pome - svjeze ili konzervu - I na lagano kuham dok ne ukuha na pola. Malo prije kraja dodam sjeckani luk I petrusimul, od zacina sol I papar I po potrebi malo secera.
15 svi 2017, 12:17
i nije svaki put isti okus, ovisi o pomama. Ja dodam i feferon
I volim kad je kapula rezana na listiće, ne u sitno.
16 svi 2017, 09:33
Nema neke filozofije
o ima, ima
najlakša jela su obično najteža za fino spremiti. Što kažu moja djeca treba puno ljubavi
na lagano kuham dok ne ukuha na pola
ovo i svježina poma su najvažniji
mora šalša lagano kuhati i to što dulje, a ne ono u 5 minuta
ja radim po onoj kuharici dalmatinskih gospoja što je Feral objavio. Baš mi je super ta kuharica. I naravno umjesto soli obavezno dodam slani inćun ili srdelu. Ne dodajem luk što Ina kaže
a perši i celer kuham da ne nasjeckam nego izvadim prije nego što uvaljam u tjesteninu. I naravno obavezno uz to široki rezanci. I onda gore po tome vrlo malo bosiljka.
E sad sam gladna
16 svi 2017, 13:01
Ina66 je napisao/la:To je to, folne
Nema neke filozofije - kapulu narezem na listice, zazutim je na malo maslinovog ulja, dodam sjeckane pome - svjeze ili konzervu - I na lagano kuham dok ne ukuha na pola. Malo prije kraja dodam sjeckani luk I petrusimul, od zacina sol I papar I po potrebi malo secera.
Ja dodam i češnjaka, jer kad je termički obrađen, postane sladak.
I malo bijelog vina
16 svi 2017, 13:10
Margot, nama je luk=cesnjak
Danas povrtni rizot - bob, bizi i tikvice
16 svi 2017, 13:44
Ina66 je napisao/la:Margot, nama je luk=cesnjak
Danas povrtni rizot - bob, bizi i tikvice
Joj, da.
Kapula=luk
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.