11 lis 2017, 13:49
Kod nas juha od bundeve I sirnica
11 lis 2017, 19:55
Ostalo je kelja pa sam uz to ispekla savijaču sa sirom
12 lis 2017, 09:18
mi ćemo danas odmrznut grah i kobasice uz to skuhat.
jučer sam navečer napravila zlevanku sa sirom i baš nam je legla, imala još danas za doručak
12 lis 2017, 17:28
Muž na godisnjem pa je skuhao muski ručak :juhu, pečenu svinjsku lopaticu pod pekom s povrćem i zelenu salatu
13 lis 2017, 08:55
ja sam danas mislila klincima skuhat tijesto i sebi uz to malo šašse jer imam taman jednu manju dozu u zamrzivaču, ali sam onda jutros išl au konzum kupit pecivo i vidjela friške srdele!!! tako da imamo srdelice i malo brokule lešo i gotovo. idemo danas na selo poslijepodne, zato sam mislila ni ne kuhat, ali nikad ne prošuštam priliku kad vidim srdele
nabasala sam ovih dana na jedan zanimljiv recept za rižoto sa srdelama i to ću svakako probati jednom, ali danas ne stignem, danas samo u kukuruzno brašno i na malo ulja i grickamo!
13 lis 2017, 09:36
ostalo od jučer dinstano zelje sa ječmom, slanutkom i heljdom. ispalo je jako fini mix okusa...uz to pečena piletina i juha od vrganja.
sutra je zapečena cvjetača, pohani file i ostaci žitarica s bundevom...napravit ću kolač s mandarinama.
13 lis 2017, 10:07
Dinstani kelj na kapuli, češnjaku i komadićima pancete, tjestenine zvane češljanci (našla u Lidlu - HR proizvodnja).
13 lis 2017, 16:47
Mala Bornica je napisao/la:nesto mi je turbo kelj poznat... kao nesto s mljevenim mesom pa u pecnici...
ja sam se jucer igrala s tikvom, dio ispekla, dio skuhala, napravila pire. malo u skrinju, malo ce u juhu, malo je islo u palacinke (mljac) a malo u kolac. svasta nesto od jedne tikve, a nije bila ni jako velika
. to zato jer je skoro sve samo za mene
Je, dinstano mljeveno meso (dodam i malo mrkvice i celera) pomiješano s kuhanom rižom i kratko blanširanim keljom. E, da, u to se umiješa i vrhnje pomiješano s par tučenih jaja, a ja to izlijem u nauljeni protvan kojeg malo posipam prezlama i gore posipam sezamom (može se dodati i malo ribanog sira, ali ne mora). Pečem oko 20-30 min, dok se ne zarumeni. Uz to salata.
Kelju u takvom obliku moji ne prigovaraju, a dobar im je i hladan (meni nije
).
14 lis 2017, 08:21
Jučer smo jeli pržene papaline i krumpir salatu
Danas je domaća pizza
15 lis 2017, 12:40
Juneca juha s taranom, pire krumpir, pečeno carsko meso, zelena salata, muffini
15 lis 2017, 13:39
Prva sarma u novoj sezoni.
15 lis 2017, 14:12
Jucer slow roasted govedja pecenka (peklo se na 60° od petka popodne, tek je zadnjih sat vremena dignuta temperatura na 160°), pire i salata.
Danas mesna struca i bukovace.
15 lis 2017, 19:05
Krem juha od brokule i poriluka, saft od svinjskih i junećih šnicli, domaći njoki od krumpira i batata, zelje na salatu. Za desert palačinke s bademima i čokoladom.
Sutra su ostaci.
16 lis 2017, 09:11
Ina66 je napisao/la:Jucer slow roasted govedja pecenka (peklo se na 60° od petka popodne, tek je zadnjih sat vremena dignuta temperatura na 160°), pire i salata.
Danas mesna struca i bukovace.
ideš!
dojmovi?
16 lis 2017, 10:21
moram taj turbo kelj probat, možda i moji počnu jest kelj
mi smo vikend provlei na selu, a kako se i slavilo jedan rođendan, bilo je svega. juhice, pa pečeno prase, domaći sirevi, pohana piletina, čobanac, kupus salata, krumpir salata, salata od mahuna, pizze iz krušne peći, domaći kruh i krušne peći, medenjaci, pita od višanja, ambasador, bećari, ne znam jesam li što zaboravila
danas imamo pečene prasetine, a ja ću napravit varivo od tikvica uz to!
16 lis 2017, 12:42
JiA je napisao/la:Prva sarma u novoj sezoni.
iako, malo mi je još pretoplo
i zelje se još nije ukiselilo.
jučer ramstek lešo, zapečeni karfiol, popečki od krumpira i heljde, zelje salata.
ostalo i za danas. za sutra ću grah...uz rebrica.
16 lis 2017, 17:08
Solea je napisao/la:Ina66 je napisao/la:Jucer slow roasted govedja pecenka (peklo se na 60° od petka popodne, tek je zadnjih sat vremena dignuta temperatura na 160°), pire i salata.
Danas mesna struca i bukovace.
ideš!
dojmovi?
i mene zanima
16 lis 2017, 17:17
Solea je napisao/la:Ina66 je napisao/la:Jucer slow roasted govedja pecenka (peklo se na 60° od petka popodne, tek je zadnjih sat vremena dignuta temperatura na 160°), pire i salata.
Danas mesna struca i bukovace.
ideš!
dojmovi?
pekao je MM i kad je rekao da se peče na 60°, rekla sam mu da nema šanse da ja to, termički nedovoljno obrađeno, stavim u usta
ovo dizanje temperature zadovoljilo je i moje zdravstveno-sanitetske uvjete pa sam jela i uživala.
bile su dvije pozicije - koljenica (otkoštena) i vrat - koljenici bih dala ocjenu 10, vrat mi je malo stupast pa 7, a osim povrća (mrkva, kapula, luk, gljive), tu je još bilo i crno pivo
16 lis 2017, 17:34
Malamaja, moje zelje je stavljeno na kiseljenje tek u subotu, ovo sam kupila na placu i ok je. A bilo je bas tmurno i maglovito jucer ujutro i bas nekako vrijeme za sarmu
, a onda se odjednom razvedrilo i ugrijalo taman kad smo poceli jesti.
Danas ne kuham. Ima sarme. Pitam decke, je l im problem jedti tri dana sarmu. Kazu, jeli bi ju i 40 dana
. Bosancerosi, samo da je kiselog kupusa!
16 lis 2017, 19:01
Palenta i svinjski gulaš, zelena salata
18 lis 2017, 17:16
JiA je napisao/la:Malamaja, moje zelje je stavljeno na kiseljenje tek u subotu, ovo sam kupila na placu i ok je. A bilo je bas tmurno i maglovito jucer ujutro i bas nekako vrijeme za sarmu
, a onda se odjednom razvedrilo i ugrijalo taman kad smo poceli jesti.
Danas ne kuham. Ima sarme. Pitam decke, je l im problem jedti tri dana sarmu. Kazu, jeli bi ju i 40 dana
. Bosancerosi, samo da je kiselog kupusa!
i ja bih
to je ta genetska poveznica bosanaca i zagoraca
ina, meni je crna piva obavezan dodatak za pečenje janjetine, patke i govedine....dobro, meni je crna piva i obavezno piće uz to
danas su ugljikohidrati. zapečeni makaroni sa sirom i cikla salata. sutra ću bakalar s krumpirom u pećnici i endiviju sa bučinim uljem i sjemenkama.
i ja moram probati ovaj turbo kelj...imam ga i više nego dovoljno na vrtu. i lisnatog i glavičastog. čekam da malo zahladi za raštiku
18 lis 2017, 17:41
MM sto radiš od raštike. Dobila ju i sad ne znam sto s njom. Malo sam ju skuhala na lešo no bila je nekako gorka.
18 lis 2017, 18:28
Prekjučer pečenje od nedjelje i blitva na lešo, jučer pileci file u bijelom umaku s njokima i matovilac salata, danas krmici i krumpir iz express lonca i cikla salata, sutra japrak i pire. To će mi samo sletjeti na stol
18 lis 2017, 19:24
lastavica je napisao/la:MM sto radiš od raštike. Dobila ju i sad ne znam sto s njom. Malo sam ju skuhala na lešo no bila je nekako gorka.
Folne ima super recept za rastiku, ja ni ne radim drugacije otkad sam njen probala.
19 lis 2017, 06:28
Kuhala sam (slučajno) dva ručka - povrće (mrkva, celer, luk, paprika, poriluk, kupus, tikvica) s piletinom, ljutom curry pastom i kokosovim mlijekom (uz to će biti tanki špageti ili riža), a kako to ne bismo jeli danima (makar meni ne smeta jer je super
), dio piletine i tikvica sam smućkala u brzinsku juhu Francaise.
19 lis 2017, 08:02
Malamajo, i ja sam radila Mac & Cheese, ali da bude zdravo uzela sam integralne tjestenine i integralno brašno za bešamel
19 lis 2017, 08:22
joj, zaboravila sam na folninu rastiku
19 lis 2017, 08:35
kak ide ta folnina raštika?
ma ja sam sad kad čitam potpuno zaboravila na juhu Francaise!!! pa to moram obavezno ovih dana napravit!
ja sam opet jutros u konzumu naišla na srdele, tako da smo danas mirni. uz to malo povrća lešo skuham i gotovo.
19 lis 2017, 10:55
to je ono ko sekeli (jel se tako to jelo zove)
Ono red suhog mesa red raštike pa zaliti s vodom i u ekspres lonac?
Ja raštiku najvolim za japrak.
19 lis 2017, 11:53
Ja jučer blitvu i šnicele
Danas grah na dalmatinski iliti paštafažol sa debricinkama..... u zadnje vrijeme baš volim te kobasice
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.