Sada je: 23 tra 2024, 08:20.
Ina66 je napisao/la:lastavica je napisao/la:MM sto radiš od raštike. Dobila ju i sad ne znam sto s njom. Malo sam ju skuhala na lešo no bila je nekako gorka.
Folne ima super recept za rastiku, ja ni ne radim drugacije otkad sam njen probala.
Ina66 je napisao/la:raštika a la folne (mjere odokativne )
ne znam kako kod vas, ali kod nas prodaju raštiku na vezice. za nas pet uzmem jednu vezicu, 4-5 češnjeva češnjaka, 4-5 srednje velikih krumpira, komad pancete i/ili domaće kobasice za kuhanje/pečenje
najprije očistim raštiku od stabljika pa je pofurim kipućom vodom u cjedilu. kad se malo prohladi, izvadim je na dasku i narežem na rezance cca 1-2 cm debljine. na maslinovo ulje bacim češnjak, malo promiješam pa ubacim raštiku. nakon toga dodam krumpir narezan na četvrtine i pancetu na manje komadiće (ili obasicu na deblje fete) pa dolijem vode samo da ogrezne
kuham u express loncu 35-45 minuta, a kad je gotovo, dosolim i popaprim po potrebi
latica je napisao/la:pa šta ostane od te raštike nakon 45 minuta u ekspres loncu? jel nije to predugo?
ja recimo malo prodinstam nasjekani luk na maslonovom, onda dodam malo šunke na komadiće nasjeckane, i šaku riže i zalijem vodom. i kad zakuha, stavim raštiku narezanu na trakice i sve promiješam dok se riža ne skuha. bue ko gusta juha s mesom, raštikom i rižom - nije rižoto, iako mi senekad malo omakne ta riža. ali hoći reći, to se kuha najviše 15-ak minuta ta raštika...
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.