obožavam kokos pa zadnje vrijeme radim varijaciju na temu havana torte koju sam nazvala Mojito torta iako mi fali limeta i menta u njoj još radim na tome da i to uklopim.
Sastojci:
želatina30 gr. želatine
pola čaše vode
4 žlice šećera
Želatinu rastopiti u vodi u koju se predhodno doda šećer i ostaviti da odstoji
bijela smjesa1 litra mlijeka
300gr. šećera
predhodno napravljena želatina
100 gr. kokosa (može i više)
1/2 l šlaga
Šećer lagano karamelizirati i zaliti sa 1 l mlijeka, kuhati dok se sav šećer ne rastopi, dodati kokos i pustiti da još malo prokipi da kokos pusti aromu (kokosa može i više onda se jače osjeti a i brže se zgusne) . Maknuti sa vatre i lagano umiješati želatinu. Ostaviti da se hladi ali dobro je često promiješati da se ne zgusne previše, kad bude hladno a čvrsto kao mlaki puding u to dodati čvrsto ulupani šlag. Ostaviti da se preko noći do kraja stisne u hladnjaku (bude dosta tekuće ali se zbog želatine jako stisne).
Za podlogu obično napravim biskvit od kakaa i dobro ga zalije rumom a gore ide ganaž sa puno čokolade ili deblja glazura od čokolade.