O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
28 lis 2018, 07:53
Jučer smo jeli pohane šnicle i grah s kukuruzom na salatu - u šumi!
Danas će biti pečeni picek i lungić, uz to mlinci i cikla. Biti će i juha. Za desert mora biti banana bread ili muffini jer moram potrošiti banane.
Nadam se ostacima za sutra
29 lis 2018, 10:03
Adorabla je napisao/la:adorabla - zanimaju se ti rezanci - losos samo onaj dimljeni ili baš losos pa nekako kuhan/pečen?
ovo kaj sam neki dan jela? Kaj sam guštala maksimalno?
da da to
mi smo za vikend imali goste, ali domaće pa smo u subotu filovanu papriku i pire, a jučer juhu od kokoši s domaćim rezancima, roštilj (vratina, carsko, ćevapi, kobasice), pečeni krumpir i cikla iz rerne, parmigiana di malanzane, zelena i radić salata. ubila sam se, sve mi je bilo prefino. inače, kod nas je ljeto, pa mi i dalje roštiljamo
danas imamo ostatke roštilja i grah salatu iz teglice, zelenu salatu uz to.
sutra tjestenina s porilukom i kokošjim mesom iz juhe.
dalje ćemo vidjet - recimo petak bi baš mogli taj adorablin losos s porilukom
29 lis 2018, 10:30
to ti je u originalu juha po FInoj juhi (Skorpin recept za juhu) vidi
linkPa sam ja pojednostavila tako da sam losos zapekla s obe strane na kratko, dodala limunsku travu, mladi luk tanko izrezan, poriluk u rezance (sitno po duljini) i mrkvu (s gulilicom rezanci tanki), i zaklopila na cca 10 minuta. Dodala soju umjesto soli i od začina nisam dodavala kopar nego sam izvadila limunsku travu i malo posula svježim timijanom. Izvadila ribu, u taj sos umiješala staklene i voila
Probaj juhu u kombinaciji s lososom. Izvrsna je, izvrsna!
29 lis 2018, 18:15
Sutra je starijem sinu rodjendan ali smo jučer slavili s familijom pa smo mm i ja pravili :
Ajngemaht juhu, rostilj,zapeceno povrće, francusku salatu, rajčicu, za desert ledeni vjetar s breskvama
01 stu 2018, 13:32
Juha, pečena svinjska lopatica s krumpirima, umak od sampinjona, kupus salata, pita s jabukama
01 stu 2018, 13:35
Jučer rižoto s mesom, kiseli kupus. Danas juha od hokaido tikve, gulaš i njoki, salata miješana. Desert gibanica.
02 stu 2018, 13:08
Juha od rajčice s domaćim širokim rezancima, przeni oslici, krumpir salata
02 stu 2018, 16:30
kod nas danas chilli con carne verzija s polentom.
Sutra cu rezance od tikvica, mrkve i celera s tofuom, onako ko kineski. Mislim da cu jos dodati i rizine rezance uz to
Desert moram neki za vikend. Sigurno cu mramorni jer je on ideealan curama za dorucak kad ujutro idu u skolu al jos nesto s puno cokolade moram smisliti.
Mogla bih i ja onaj čokočiz probati
02 stu 2018, 17:16
Adorabla je napisao/la:Mogla bih i ja onaj čokočiz probati
meni je čokočiz s bijelom čokoladom bio puuuuno bolji od onog sa smeđom
04 stu 2018, 16:44
Jučer domaća pizza
Danas pileća juha, pohana piletina, pomfrit
05 stu 2018, 15:54
Jučer sam radila svinjsku pečenku (dobila domaće meso), basmati rižu u pari, kiseli kupus s bučnim uljem. U subotu je bio gulaš i rezanci, miješana salata. U petak pohana piletina s lešo krumpirom i matovilac. Crumble od jabuka je u subotu popodne nestao u trenu
05 stu 2018, 16:47
Ina66 je napisao/la:Adorabla je napisao/la:Mogla bih i ja onaj čokočiz probati
meni je čokočiz s bijelom čokoladom bio puuuuno bolji od onog sa smeđom
nisam na kraju ni poušavala napraviti jer su glasali za pitu od čokolade tako da su to dobili
U subotu smo ponovili špagete od tikvica, mrkve i celera, dodala još špinata i tofua i umaka od kamenica i bilo je baš za gušt. Jedino kaj si brzo gladan kad nema ni proteina ni ugljikohidrata
Jučer smo špinat moj omiljeni koji nije dobro ispao jer mi je MM kupio krivi kruh (neki raženi umjesto čisti bijeli) i pokvario mi špinat.
A danas nastavljam u revijalnom tonu s novim isprobavanjem recepata. Integralne bavette s hokkaidom i sirom. Još sam trebala dodati možda više bijelog luka i možda malo muškata ali sve u svemu sam zadovoljna. Zapravo mi je najveći problem postala staračka demencija
Morat ću si pisati u neku knjižicu (ili ovdje
) točno po danima kaj sam kuhala i kako sam skuhala. Traže me cure neka jela da im ponovim, a ja nemam pojma nikakvog o čemu pričaju ni kad sam ja to radila ni jel imam recept za to il je to bilo smućkano pa samo dobro ispalo
06 stu 2018, 10:01
Pravila sam jučer krpice sa zeljem oo Adorablinom receptu i odlične su mi bile.
Danas bi neki rižoto s gljivama, kupila sam bukovače i šampinjone pa se preporučam za neki dobar recept.
06 stu 2018, 13:53
ne znam koliko dobar rižoto može ispasti bez vrganja i lisički, samo s bukovačama i šampinjonima
Ma zapravo ok jer da imam vrganja onda bih juhu radila
Ja i njega radim bez luka samo dinstam gljive, dodam rižu i prošetam, dodam žlicu senfa i zalijem s vinom da ishlapi i na kraju kad upije riža svu vodu dodam još cca 100ml slatkog vrhnja. Pretpostavljam da moj nije neki umjetnički a sigurno niti poseban recept
Kod nas danas curry s porilukom, celerom i tofuom.
06 stu 2018, 13:58
Ja u rizotu uvijek dinstam luk i podlijevam vinom, ostalo je optional. I radim uglavnom od jedne vrste gljiva
06 stu 2018, 17:58
Jučer smo jeli ostatke, što graha od subote, što mesa od nedjelje i uz to salatu.
Za danas sam složila lazanje i uz njih salata. Nemam blage veze što ću sutra, nit mi se jede, nit mi se kuha
06 stu 2018, 19:43
I ja volim vino u rizotu. Ko i Tanja dinstam luk pa na to gljive/meso/...
U nedjelju tacosi, jucer kelj s fasirancima, danas juha s knedlama, minutni odrezak i krumpir kuglice, sutra milanese i rizoto od lignji.
06 stu 2018, 20:49
Upravo za večeru kuham proso na mlijeku
06 stu 2018, 21:10
TanjaMT je napisao/la:Ja u rizotu uvijek dinstam luk i podlijevam vinom, ostalo je optional. I radim uglavnom od jedne vrste gljiva
I ja
06 stu 2018, 21:12
jucer polpete i spinat na mlijeku, danas manistra na pome, sutra kupus s pancetom i kobasama.
07 stu 2018, 11:14
apropos rižota ostavila ja danas MM da napravi rižoto pa sam dobila novu verziju; posebno je dinstao špek, posebno gljive (samo šampinjone), posebno skuhao rižu i onda sve umiješao i isto zalio s malo vrhnja. Zapravo je meni ova verzija još bolja od pravog rižota sad kad sam probala, Jedino baš i nije rižoto
07 stu 2018, 11:18
Pravo musko kuhanje:
1. Nista bez speka
2. Tri rajngle isprljao, umjesto jedne
07 stu 2018, 12:11
TanjaMT je napisao/la:Pravo musko kuhanje:
1. Nista bez speka
2. Tri rajngle isprljao, umjesto jedne
baš to
mene uopće sram pisat šta kuhamo jer se stalno vrtimo s običnim jelima koja i djeca pojedu i da su brza. dakle jučer juhica i onda špageti s mrkvom i tofuom, zelena salata, danas mahune na varivo s kvinojom.
zato sam za petak odlučila da pravim dim sum s klincima
sutra još ne znam šta ću, možda neki rižoto sad kad vas čitam....
07 stu 2018, 13:08
Krvavice, dinstano kiselo zelje, kuhani krumpir
Za starijeg pizza
07 stu 2018, 13:40
Pon-kelj varivo i hrenovke
Uto -lovački dan
Sri -juha iz vrecice, pire krumpir, krmenadli na luku, miješana salata
07 stu 2018, 15:11
zato sam za petak odlučila da pravim dim sum s klincima
s rižinim listovima? Ako da di ih kupuješ? Skupi su mi u supermarketima a u kineskim dućanima sam imala par loših iskustava
Krvavice, dinstano kiselo zelje, kuhani krumpir
mljac!
TanjaMT je napisao/la:Pravo musko kuhanje:
1. Nista bez speka
2. Tri rajngle isprljao, umjesto jedne
šta me briga, sam pere
07 stu 2018, 16:10
Mozes slobodno navratit
08 stu 2018, 11:42
da, dim sum s rižinim lisotivma, imam neke koje moram potrošit jer sam dvano naručila s neta a nisam ih ni otovorila, ne znam ka će ispast. a zapravo još ne znam ni čime bi ih punila, samo znam da ih moram napravit jer klinci hoće dim sum
danas klincima njoki od bundeve s maslacem i parmezanom, a nama kineski rezanci s povrćem i tofuom.
08 stu 2018, 22:03
Danas pečeno carsko meso i špinat na mlijeku, za svakog po izboru
Sutra grah sa suhim mesom i kobasicama
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.