Sada je: 16 tra 2024, 22:45.

Jesenska kuharica

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la MalaSirena » 28 lis 2018, 07:53

Jučer smo jeli pohane šnicle i grah s kukuruzom na salatu - u šumi! :)

Danas će biti pečeni picek i lungić, uz to mlinci i cikla. Biti će i juha. Za desert mora biti banana bread ili muffini jer moram potrošiti banane.
Nadam se ostacima za sutra :nata
Mišonja 03.09.2003.
Avatar
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca
 
Postovi: 1841
Pridružen/a: 10 ožu 2003, 21:59
Lokacija: Zagreb, Maksimir

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la latica » 29 lis 2018, 10:03

Adorabla je napisao/la:
adorabla - zanimaju se ti rezanci - losos samo onaj dimljeni ili baš losos pa nekako kuhan/pečen?

ovo kaj sam neki dan jela? Kaj sam guštala maksimalno?

da da to :lol

mi smo za vikend imali goste, ali domaće pa smo u subotu filovanu papriku i pire, a jučer juhu od kokoši s domaćim rezancima, roštilj (vratina, carsko, ćevapi, kobasice), pečeni krumpir i cikla iz rerne, parmigiana di malanzane, zelena i radić salata. ubila sam se, sve mi je bilo prefino. inače, kod nas je ljeto, pa mi i dalje roštiljamo :lol

danas imamo ostatke roštilja i grah salatu iz teglice, zelenu salatu uz to.
sutra tjestenina s porilukom i kokošjim mesom iz juhe.
dalje ćemo vidjet - recimo petak bi baš mogli taj adorablin losos s porilukom :p
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Adorabla » 29 lis 2018, 10:30

:nata
to ti je u originalu juha po FInoj juhi (Skorpin recept za juhu) vidi link
Pa sam ja pojednostavila tako da sam losos zapekla s obe strane na kratko, dodala limunsku travu, mladi luk tanko izrezan, poriluk u rezance (sitno po duljini) i mrkvu (s gulilicom rezanci tanki), i zaklopila na cca 10 minuta. Dodala soju umjesto soli i od začina nisam dodavala kopar nego sam izvadila limunsku travu i malo posula svježim timijanom. Izvadila ribu, u taj sos umiješala staklene i voila :nata
Probaj juhu u kombinaciji s lososom. Izvrsna je, izvrsna!
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la mrava » 29 lis 2018, 18:15

Sutra je starijem sinu rodjendan ali smo jučer slavili s familijom pa smo mm i ja pravili :
Ajngemaht juhu, rostilj,zapeceno povrće, francusku salatu, rajčicu, za desert ledeni vjetar s breskvama
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la mrava » 01 stu 2018, 13:32

Juha, pečena svinjska lopatica s krumpirima, umak od sampinjona, kupus salata, pita s jabukama
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Hajdi » 01 stu 2018, 13:35

Jučer rižoto s mesom, kiseli kupus. Danas juha od hokaido tikve, gulaš i njoki, salata miješana. Desert gibanica.
Avatar
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 12217
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la mrava » 02 stu 2018, 13:08

Juha od rajčice s domaćim širokim rezancima, przeni oslici, krumpir salata
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Adorabla » 02 stu 2018, 16:30

kod nas danas chilli con carne verzija s polentom.
Sutra cu rezance od tikvica, mrkve i celera s tofuom, onako ko kineski. Mislim da cu jos dodati i rizine rezance uz to :dunno
Desert moram neki za vikend. Sigurno cu mramorni jer je on ideealan curama za dorucak kad ujutro idu u skolu al jos nesto s puno cokolade moram smisliti.
Mogla bih i ja onaj čokočiz probati :zivili
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Ina66 » 02 stu 2018, 17:16

Adorabla je napisao/la:Mogla bih i ja onaj čokočiz probati

meni je čokočiz s bijelom čokoladom bio puuuuno bolji od onog sa smeđom ;)
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33920
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la mrava » 04 stu 2018, 16:44

Jučer domaća pizza
Danas pileća juha, pohana piletina, pomfrit
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Mica » 05 stu 2018, 15:01

Kod mene danas teleća juha sa griz kneglama,i burek (kh,kh,za mene je burek samo sa mesom ;) :nokti :p :) ).
Duboko u srcu vjeruj da nešto divno treba da se desi...
Ja-ok,on-astenoterato
Desilo se:))...
Jedno oko 2009
Drugo oko 2012
Avatar
Mica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 160
Pridružen/a: 01 sij 2007, 20:01

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Hajdi » 05 stu 2018, 15:54

Jučer sam radila svinjsku pečenku (dobila domaće meso), basmati rižu u pari, kiseli kupus s bučnim uljem. U subotu je bio gulaš i rezanci, miješana salata. U petak pohana piletina s lešo krumpirom i matovilac. Crumble od jabuka je u subotu popodne nestao u trenu :yess
Avatar
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 12217
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Adorabla » 05 stu 2018, 16:47

Ina66 je napisao/la:
Adorabla je napisao/la:Mogla bih i ja onaj čokočiz probati

meni je čokočiz s bijelom čokoladom bio puuuuno bolji od onog sa smeđom ;)

:nata :zivili
nisam na kraju ni poušavala napraviti jer su glasali za pitu od čokolade tako da su to dobili
U subotu smo ponovili špagete od tikvica, mrkve i celera, dodala još špinata i tofua i umaka od kamenica i bilo je baš za gušt. Jedino kaj si brzo gladan kad nema ni proteina ni ugljikohidrata :nata

Jučer smo špinat moj omiljeni koji nije dobro ispao jer mi je MM kupio krivi kruh (neki raženi umjesto čisti bijeli) i pokvario mi špinat.

A danas nastavljam u revijalnom tonu s novim isprobavanjem recepata. Integralne bavette s hokkaidom i sirom. Još sam trebala dodati možda više bijelog luka i možda malo muškata ali sve u svemu sam zadovoljna. Zapravo mi je najveći problem postala staračka demencija :nata Morat ću si pisati u neku knjižicu (ili ovdje :nata ) točno po danima kaj sam kuhala i kako sam skuhala. Traže me cure neka jela da im ponovim, a ja nemam pojma nikakvog o čemu pričaju ni kad sam ja to radila ni jel imam recept za to il je to bilo smućkano pa samo dobro ispalo :dunno
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Barbi » 06 stu 2018, 10:01

Pravila sam jučer krpice sa zeljem oo Adorablinom receptu i odlične su mi bile. :up

Danas bi neki rižoto s gljivama, kupila sam bukovače i šampinjone pa se preporučam za neki dobar recept. :nata
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Avatar
Barbi
gospođa pukovnica
 
Postovi: 28726
Pridružen/a: 07 vel 2002, 12:29
Lokacija: Zg

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Adorabla » 06 stu 2018, 13:53

:zivili

ne znam koliko dobar rižoto može ispasti bez vrganja i lisički, samo s bukovačama i šampinjonima :nata Ma zapravo ok jer da imam vrganja onda bih juhu radila :klopa
Ja i njega radim bez luka samo dinstam gljive, dodam rižu i prošetam, dodam žlicu senfa i zalijem s vinom da ishlapi i na kraju kad upije riža svu vodu dodam još cca 100ml slatkog vrhnja. Pretpostavljam da moj nije neki umjetnički a sigurno niti poseban recept

Kod nas danas curry s porilukom, celerom i tofuom.
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la TanjaMT » 06 stu 2018, 13:58

Ja u rizotu uvijek dinstam luk i podlijevam vinom, ostalo je optional. I radim uglavnom od jedne vrste gljiva
Avatar
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin
 
Postovi: 5236
Pridružen/a: 16 ruj 2005, 22:01
Lokacija: uvijek ista

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la MalaSirena » 06 stu 2018, 17:58

Jučer smo jeli ostatke, što graha od subote, što mesa od nedjelje i uz to salatu.

Za danas sam složila lazanje i uz njih salata. Nemam blage veze što ću sutra, nit mi se jede, nit mi se kuha :roll
Mišonja 03.09.2003.
Avatar
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca
 
Postovi: 1841
Pridružen/a: 10 ožu 2003, 21:59
Lokacija: Zagreb, Maksimir

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la folne » 06 stu 2018, 19:43

I ja volim vino u rizotu. Ko i Tanja dinstam luk pa na to gljive/meso/...
U nedjelju tacosi, jucer kelj s fasirancima, danas juha s knedlama, minutni odrezak i krumpir kuglice, sutra milanese i rizoto od lignji.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
Avatar
folne
Mladenka
 
Postovi: 31648
Pridružen/a: 11 kol 2001, 13:26
Lokacija: So who what no

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Hajdi » 06 stu 2018, 20:49

Upravo za večeru kuham proso na mlijeku :dada
Avatar
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 12217
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Ina66 » 06 stu 2018, 21:10

TanjaMT je napisao/la:Ja u rizotu uvijek dinstam luk i podlijevam vinom, ostalo je optional. I radim uglavnom od jedne vrste gljiva

I ja
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33920
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Ina66 » 06 stu 2018, 21:12

jucer polpete i spinat na mlijeku, danas manistra na pome, sutra kupus s pancetom i kobasama.
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33920
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Adorabla » 07 stu 2018, 11:14

apropos rižota ostavila ja danas MM da napravi rižoto pa sam dobila novu verziju; posebno je dinstao špek, posebno gljive (samo šampinjone), posebno skuhao rižu i onda sve umiješao i isto zalio s malo vrhnja. Zapravo je meni ova verzija još bolja od pravog rižota sad kad sam probala, Jedino baš i nije rižoto :nata
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la TanjaMT » 07 stu 2018, 11:18

Pravo musko kuhanje:
1. Nista bez speka
2. Tri rajngle isprljao, umjesto jedne
:lol
Avatar
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin
 
Postovi: 5236
Pridružen/a: 16 ruj 2005, 22:01
Lokacija: uvijek ista

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la latica » 07 stu 2018, 12:11

TanjaMT je napisao/la:Pravo musko kuhanje:
1. Nista bez speka
2. Tri rajngle isprljao, umjesto jedne
:lol

:hahaha :hahaha baš to

mene uopće sram pisat šta kuhamo jer se stalno vrtimo s običnim jelima koja i djeca pojedu i da su brza. dakle jučer juhica i onda špageti s mrkvom i tofuom, zelena salata, danas mahune na varivo s kvinojom.
zato sam za petak odlučila da pravim dim sum s klincima :liza
sutra još ne znam šta ću, možda neki rižoto sad kad vas čitam....
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la dunja » 07 stu 2018, 13:08

Krvavice, dinstano kiselo zelje, kuhani krumpir
Za starijeg pizza
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
Avatar
dunja
most
 
Postovi: 29549
Pridružen/a: 17 tra 2003, 23:24

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la mrava » 07 stu 2018, 13:40

Pon-kelj varivo i hrenovke
Uto -lovački dan
Sri -juha iz vrecice, pire krumpir, krmenadli na luku, miješana salata
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la Adorabla » 07 stu 2018, 15:11

zato sam za petak odlučila da pravim dim sum s klincima

s rižinim listovima? Ako da di ih kupuješ? Skupi su mi u supermarketima a u kineskim dućanima sam imala par loših iskustava :nata

Krvavice, dinstano kiselo zelje, kuhani krumpir

mljac!

TanjaMT je napisao/la:Pravo musko kuhanje:
1. Nista bez speka
2. Tri rajngle isprljao, umjesto jedne
:lol

šta me briga, sam pere :mrgreen
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la dunja » 07 stu 2018, 16:10

Mozes slobodno navratit :lol
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
Avatar
dunja
most
 
Postovi: 29549
Pridružen/a: 17 tra 2003, 23:24

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la latica » 08 stu 2018, 11:42

da, dim sum s rižinim lisotivma, imam neke koje moram potrošit jer sam dvano naručila s neta a nisam ih ni otovorila, ne znam ka će ispast. a zapravo još ne znam ni čime bi ih punila, samo znam da ih moram napravit jer klinci hoće dim sum :lol

danas klincima njoki od bundeve s maslacem i parmezanom, a nama kineski rezanci s povrćem i tofuom.
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Jesenska kuharica

PostPostao/la mrava » 08 stu 2018, 22:03

Danas pečeno carsko meso i špinat na mlijeku, za svakog po izboru
Sutra grah sa suhim mesom i kobasicama
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.