joj ja obožavam ramen. sad sam u Budimpešti muža vodila jedan dan na ručak u jedan odličan mali restoran koji ima ono tipa 4 vrste ramena i još par jela i to je to. ogromna zdjela ramena, sve fino i friško, štapići i neke velike drvene žlice, san snova. njemu se nije svidjelo, gunđao je još pol dana, a da ne kažem da je popizdio jer nije znao jest štapićima!
mi smo prekjučer mahune na varivo s prosom.
jučer sam pravila prefini janjeći gulaš s njokima i zelenom salatom. imala sam domaće janjetine od tatinog opg-a, prefino je bilo. to sam neki novi recept probala s rajčicom i grahom koji se doda na kraju.
danas ćemo vjerojatno ostatke od prethodna dva dana, iako sam mislila bakalar s graškom i pire, ali ne volim da se nešto dugo povlači po hladnjaku.
u ponedjeljak sam u Zagrebu pojela odlično varivo od poriluka i slanutka s kobasicom, probala bi to doma napravit. ako netko ima neki recept bilježim se sa štovanjem, ako ne, improvizirat ću po svom