Sada je: 30 lip 2015, 01:07.

Suhi grašak/polubiži

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Solea, Lena

Suhi grašak/polubiži

PostPostao/la Bellina » 09 lis 2012, 13:03

Evo ja prošli tjedan švrljala po dućanu i kupila taj suhi grašak tj. polubiže...bila sam uvjerena da je ona zelena leća, bilo je u žurbi i nisam zagledala.
I sad vas molim tips and tricks za pripremu istog. Već sam preko tražilice pronašla da se ta namirnica spominje, najviše kod dohrane i pripreme papica za bebe, a mene zanima što ja sve mogu s tim osim krem juha, toga i nismo neki ljubitelji.
Može li to na neko varivo, onako kao leća ili grah, s kobasicom ili suhim mesom? Može li samostalno bez dodataka drugih mahunarki?
Avatar
Bellina
biokill, blažen bio!
 
Postovi: 1508
Pridružen/a: 26 vel 2007, 21:19
Lokacija: ..tamo gdje je sve po mom...

Re: Suhi grašak/polubiži

PostPostao/la Rimaithor » 09 lis 2012, 13:48

Može.
Namoči ga dan ranije (kao grah), treba mu dosta dugo da se skuha.
Vanity is my favourite sin.
slika
Avatar
Rimaithor
Ljupka Heidi
 
Postovi: 14752
Pridružen/a: 03 sij 2004, 10:18
Lokacija: Dragons' Den

Re: Suhi grašak/polubiži

PostPostao/la Bellina » 09 lis 2012, 13:52

Ja grah namačem preko noći i onda kuham nekih 45 minuta u expres loncu.
Mogu onda toliko i ovo ili mu treba manje/više?
Ne bi da se raspadne i pretvori u kašu nego da ipak ima komadićaka.
Avatar
Bellina
biokill, blažen bio!
 
Postovi: 1508
Pridružen/a: 26 vel 2007, 21:19
Lokacija: ..tamo gdje je sve po mom...


Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.