Switch to full style
Odgovori

Kako je stigla Mirta!

13 vel 2003, 14:14

E pa išlo je to nekako ovako. S obzirom da sam Bornu rodila carskim rezom dr. me smjestio malo ranije u bolnicu jer je procjenio da bi Mirta mogla stići na ovaj svijet vaginalnim putem.<
>I tako dan prije termina odoh ja na amnioskopiju i promislih to je to, jer mi je prošli put pukao vodenjak pri amnioskopiji.<
>Ovaj put nije pukao, ali navečer oko 21 sat počelo me "škakljati", pa tako svakih dvadesetak-tridesetak minuta. Ja sam lijepo između spavala do nekih tri sata ujutro kad su moji trudići počeli svako sedam minuta. Odoh ja po sestru, ona me priključila na CTG i pozvala dežurnu liječnicu iz rađaone. I kaže dr. da je krenulo. Tada sam bila otvorena 4cm, dr. me već tada diletirala na 5cm i rekla sestri da me pripremi (klistir,
ijanje...) i da polako bez žurbe dođem u rađaonu. U međuvremenu moji trudići krenuli svako tri minute, ali ja se još ne žurim. Malo sam se poredila i lagano s odjelnom sestrom krenula. Baš mi je bilo lakše hodajući, ali legoše oni mene u pet sati u rađaonu, bila sam otvorena 6cm, dr. opet malo diletirala na 7cm i kaže
zo ćemo biti gotovi. Nakon desetak minuta dr. dala 2 spasmexa, što me je otvorilo na 9cm i omekšalo. Oko šest i 45 ujutro probudila se starija dežurna služba i krenula u kontrolu, meni probušila vodenjak. Tada je starija služba odlučila da mi ne treba dati nešto, ne znam što jer da ću za otprilike pola sata roditi. I tako vam je nekako i bilo, u 7 i 35 rodila se moja mala Mirta i ne mogu vam objasniti koliko sam bila zbunjena, valjda sam par minuta tupo gledala u malu crnu glavicu dok sam shvatila da sam ipak uspjela vaginalno, da sam izbjegla drugi carski rez, što sam i žarko željela. Eto priroda mi je izašla na ruku, jer da nisam imala do
e trudove, morala bih na carski, jer je drip opasan nakon carskog reza. Posteljica izašla lijepo čitava, ali oni mene nakon toga uspavaše, kako bi provjerili da li je rez u maternici ostao čitav, tako nisam osjetila draži šivanja nakon epizotomije, ali upravo osjećam peckanje i bol. Nadam se da će uskoro prestati.<
>Mnogo je ljepše roditi prirodno, nego carskim rezom, s tim da sam kod carskog reza bila pod spinalnom anestezijom, a ne općom.<
><
>I zaboravih napisati, da sam malo i vrisnula, a obećala sam sebi da neću. A što ću kad nije išlo, a i imala sam osjećaj da će ona izaći, a dr. nigdje na vidiku.<
><
> - e to jedva čekam<
><
> <i>Edited by: borninamama2 at: 2/13/03 12:22:49 pm<
></i>

super

13 vel 2003, 16:05

bas sam sretna zbog tebe da je do
o proslo, a za vristanje nema veze. Ja sam cijelo vrijeme <
><
> Mirti i tebi <i></i>

Re: Kako je stigla Mirta!

13 vel 2003, 17:34

Pošto i ja imam Mirtu morala sam se javiti. <
>Možda je do imena, ali i moja Mirta se rodila izuzetno
zo (za prvorotkinju). 1,5 trudova i gotovo. <
>I neka si vrisnula, a zašto i ne bi. Ja sam plakala i tražila bilo kakvu drogu jer u tih sat i pol trudovi nisu prestali. <
>Mama svaka čast. <
>Bebi Mirti pusu.<
> <
><i></i>

14 vel 2003, 04:44

Nisam ni sumnjala, prijo, da će ti loše ići !<
>Kad se vidimo , do tada, nažalost ...<
>Ljubim te, ljubim vas . <i></i>

14 vel 2003, 16:05

Cestitke jos jednom hra
oj mami i pusa Mirti! <i></i>

17 vel 2003, 01:04

Drago mi je sto ste se vas dvije upoznale na taj zeljeni "prirodni" nacin, sad za trece nemas
ige za to objema i eto bas mi je drago <
>Prica je pravi prikaz jednog do
og poroda i vrlo je stimulativna a vrisak je samo potvrda <
> <
>hm a na proljece <i></i>

25 vel 2003, 00:59

He, he, na proljeće sa kolicima i malim štručicama unutra, a pričama s poroda ćemo se i smijati.<
><
> <i></i>

27 vel 2003, 12:46

Puno pusa malenoj Mirti, i cestitke hra
oj mami!<
>Tek sad procitah tvoju priču, super je, i hvala malo si me ohra
ila s obzirom na moj prvi carski, pa me je zanimalo kako je to.Kad se budem odlucila na drugo. <
> U kojoj si bolnici rodila? i ovo pregledavanje oziljka od prvog carskog, znači uspavaju te?Nisam znala da te ne stavljaju na drip ako je bio carski. <i></i>

02 ožu 2003, 00:04

Rodila sam u Petrovoj, a rez ti rade pod punom narkozom koja traje oko 30ak min (ja odspavala malo više ), drip su mi rekli ne jer on jako "kida", a i bebica ne smije biti prevelika. Moja Mirta je imala 3650g, a Borna je imao 4110g. Rekli su da vjerojatno da je bio dečko opet da bi bio teži i tada je ponovni carski rez vjerojatniji.<
><
>Ovo je bio odgovor za Rony, a naravno i za ostale zainteresirane.<
> <i></i>
Odgovori