28 stu 2007, 22:26
Evo da i ja opišem svoj porod. moje je iskustvo dobro, pa da ppodjelim da ne budu samo loša iskustva.
Ja sam bila na carskom. Naravno sestra me probudila u 5 30 da se istuširam i spremim stvari.
Za 15 minuta je došla sva nabrijana da di sam ja kaj ja mislim da smo već trebali biti u rađaoni.
I onda me tam odvela tamo su me polegli na neki krevet u hodniku, nakon nekih 45 min. su me preselili u sobu i natočili me infuzijom. E onda su rekli da čekaju ljekove pa sam si tu još malo odspavala i moj doktor me obišao i sestre.
Uglavnom su bili svi ok ljubazni.
Napokon su me odveli u rađaonu skinuli onda je poćelo pikanje jer sam išla na spinalnu. Znači morali su mi dati nekakvu inekciju u kičmu i morala sam biti mirno. Onda sam brzo legla dok nije počelo djelovati. Tada su se polako počeli skupljati doktori sestre i napokon je došao moj doktor. Samo sam odjednom osjetila da me neko jako potisnuo na područiju želuca i osjetila sam da lakše mogu disati, nakon 5 sekundi sam čula da D plaće i to je bilo to. U toku poroda iznad moje glave je stajala mislim neka stažistica bar je tak izgledala mlado i cjelo vrijeme pričala i gladila me.
U podlozi sam čak i muziku čula i svi su bili ljubazni i dobro raspoloženi. Znam da je pedijatar nakon što je pregledao D rekao da mu mogu kupiti torbu i poslati ga u školu, rodio se sa 4670g i 51cm.
Jedino što mi je bilo malo neugodno kad su skinuli paravan ja sam se maklo digla i pogledala , a sestra taman diže moju nogu da ih skupi, a ja sam imala osječaj da će ju nekud odnesti pošto mi je sve bilo umrtvljeno. To mi je baš bilo stravično i sam sam u sebi pomislila o moj bože. Eto uglavnom mi je sve proteklo u redu i poslije oporavak tak da nemam nikakvih primjedbi. A doktor Hafner me porodio i za svaku je pohvalu svima bi preporučila da idu kod njega
29 stu 2007, 07:47
Super da imaš lijepu uspomenu na porod, a bome ti je bebač bio baš veliki, ali super! Mislim da smo rodile u istoj bolnici ;-)
29 stu 2007, 09:52
Bome je, zato mi ga opće nije bilo bed uzeti i nositi u početku kak sam ja mislila. A i sestra m i je rodila veliku bebu tak da je to nasljedno.
Ja sam rodila na Sv. Duhu.
E da i grozne su mi bile sestre kadcsam došla na odjel, odnosno jedna smjena. I to taman kad sam se morala dići iz kreveta prvi put kad mi je bilo najgore baš su bile odvratne sestre. Sa tom jednom sestrom se moja cimerica posvađala zadnji dan kad sam ja išla doma, solila joj je pamet.
A ova je doktorica u karlovcu pa joj je svašta rekla i naka baš mi je drago jer se baš ta sestra i meni zamjerila taj prvi dan.