Sada je: 04 kol 2026, 22:53.

Maksimalno prirodni porod jednog Maksima

Moderator/ica: Diami

Maksimalno prirodni porod jednog Maksima

PostPostao/la † Sanika » 20 vel 2009, 22:02

Evo iz ne znam kojeg pokusaja probati cu napisati svoju pricu s poroda, nadajuci se da se Maksim nece probuditi dok ne zavrsim.

Dakle, dva dana prije termina pocela sam ok 4 u noci krvariti uz lagane trudove na 10 minuta, probudila muza i pravac bolnica. Kad sam dosla rekose da je to cep, i da sam otvorena ko i do tada 1 cm... uglavnom, nakon par sati lezanja dok nije dosla vizita, pustili me kuci jer nije to jos bilo to.

Drugi dan kontrola ujutro u 8h, nakon koje sam dogovorila ostanak u bolnici jer je doc rekao da sam pre nervozna za ici doma pa neka prespavam u bolnici i ako ne krene porod sam sljedeci dan na termin, onda cemo inducirati jer je beba velika, spremna itd.
I tako ja ostala, vec se pomirila s indukcijom i ovoga puta (prvi porod mi je bio induciran jer sam bila prenijela 6 dana, plodna voda zelena ...) i taman se spremala oko 18:30 zavaliti u krevet i odmoriti kad valjda od silne zelje da vise rodim i to prirodno, krenuli oni lagani trudovi prvo na 10 pa na 8 pa na 5...onda sam se otisla setati...pa krenuli na 3 minute .. nakon cega su me stavili na CTG da ne bi ispalo da haluciniram :lol i kad je i svemocni CTG pokazao da su stvarno trudovi, dosla je doktorica, i rekla kak sam 4 cm otvorena i pravac predradjaona (prije toga frizura i klistir). To je sve vec bilo oko ponoci. Tam su me naravno prikopcali na CTG o kojem nekoliko rijeci kasnije :svadja

U predradjaoni sam odma trazila epiduralnu, vise od panike nego od boli, jer mi je moj doc to obecao kao nema frke, kad mi neka plava babica, mlada, odbrusi, "ne dajemo epiduralnu po noci"!?!? i ak imam pitanja nek pitam doktora :conf Kako moj doktor nije reagirao ni na sms ni na pozive (opravdano, kasnije saznala) pitala ja dezurnog doca koji mi je "lijepo objasnio" kako je njima beba na prvom mjestu i kak bum ja to izdrzala ... opet stara prica zena je da suti i radja, i drugi su tu da misle za nju ...ma naljutim se kad se toga sjetim.
Mislim na kraju je bolje kaj je nisam dobila, ali taj odnos prema rodiljama mi je :whew

Uslijed beskonacnog CTG-janja uspjela sam izboriti 10-tak minuta setanja bez da sam prikopcana, i onda me opet mlada babica prikopcala, sutnula mi neku drogu protiv boli od koje sam bila fiju i tako sve do cca 3h. Oko 3h konacno su se smilovali i pustili me u box, pa mi je i muzek mogao doci. Tad je vec pocelo zestoko boliti (sve do tada je bilo sasvim podnosljivo), i opet su zadnja dva sata bila najzesca, kao i kod prvog poroda.
Kad usporedim ovaj porod koji je bio bez dripa, sve je islo prirodno, skolski, vodenjak pukao sam...moram priznati da je ovoga puta puno puno jace bolilo nego kad sam imala inducirani porod, ali su se bolje osjetile faze poroda, spustanje bebe koje je bilo najzesce, i sam izgon koji je bio jao i pomagaj ali zbog moje zelje da me ne rezu i velike bebe (Paula je bila za kg laksa i manja).
Kad bi trud prošao, sve je bilo za 5, dok mi je kod induciranog sve bilo jedan veliki kosmar...i neprekidan trud.

Da se vratim na ovaj porod ... dakle ja u boxu, i dalje prikopcana na CTG i kad sam ga u trudu pomaknula jer jednostavno nisam mogla lezati nepomicno sto mi je totalno nehumano, ona mlada babica s pocetka price me samo prostreljivala pogledom... mislim stvarno, kak sam mogla :lol
Molila sam da me ne recnu, pa je sam izgon trajao i trajao i nikako da zavrsi. Sigurno preko pola sata. No, babica N. (ne ona mlada) je bila divna predivna i strpljiva svaka joj cast, jer trebalo je poroditi bebu od 4110g (54 cm) bez reckanja, tak da joj kapu skidam za trud. U jednom trenutku babica je rekla da bi sve bilo gotovo i prije pola sata da su me recnuli, a ja sam luda od svega viknula da nek me onda reze :lol al je moj prisebni muzek rekao da ne pricam gluposti i nek se skoncentriram jer je Maksim samo sto nije.
Tak da sam stiskala i dalje. Na kraju sam pukla za jedan sav, nije vrijedno spomena, malo me Maksim rasturio ali neka, sve ce to proci.

Nakon poroda smo se mazili svi troje oko sat i pol, cickali onak pocetnicki sto je sve super i za svaku pohvalu, no nakon toga oko 7 h su me stavili na hodnik gdje sam lezala do cca 14h!!!! jer nije bilo mjesta na odjelu. To je horor, osim sto sam se ukocila na tom stolu, Maksima nisam dobila prije 15h, dakle bili smo odvojeni 8 sati nakon poroda sto svakako nije pohvalno za bolnicu prijatelja djece.. :/

Uglavnom, drago mi je da je sve islo prirodno, nije mi drago sto smo mi rodilje i dalje bez prava glasa, ali na kraju bitno i najbitnije je da je moj Maksim super, da je sve dobro proslo i da nas sada eto u familiji ima cetvero vodenjaka.
Maksim najmladji otvara sezonu 4.2., onda ide Paula 6.2. pa moj muzek 10.2. i ja 14.2. :drink

I jedna anegdota za kraj..gledam ja slike koje je mm slikao na porodu kad najednom medju njima i slika etikete s nekog lijeka..a mm inace prodaje strojeve koji stampaju etikete pa mu se u boxu jedna ucinila zanimljivom, pa ju je usput slikao ...riknula sam od smjeha kad sam to vidjela :rolf

Evo guguce i rasteze mi se glavni junak ove price :sumo Maksim pa vas pozdravljam, valjda nisam nesto izostavila.
editirala mjere.
Zadnja izmjena: † Sanika; 20 vel 2009, 22:20; ukupno mijenjano 1 put/a.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Re: Maksimalno prirodni porod jednog Maksima

PostPostao/la leonardaj » 20 vel 2009, 22:19

Prekrasno. :srca
Super da te nisu recnuli, ipak je puno lakše poslije funkcionirati.
A CTG :protest !
Na svakom porodu sam imala proceduru sa CTGom. Samo što su ga meni specijalizanti htjeli uvaljivat, a babice su ih tjerale od mene. :lol
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Breskvica » 21 vel 2009, 16:22

Sanika super ti je priča :srca i drago mi je da si uspjela ipak što prirodnije roditi Maksima, sigurno si ponosna na sebe!!! :proljece

A ona neljubazna babica, nemam riječi, jel to ista ko i ona Tajanina?? :bonk I žao mi je poslije za ležanje na hodniku, stvarno je na tom Svetom Duhu takva navala trudnica... A kako je bilo poslije, tvoj doživljaj rooming in-a? Dal su ti sestre pomagale oko dojenja?

A ovo za muža mi je presmješno, to bi trebao vidjet njegov šef i dati mu povišicu :cheer . U takvim emotivnim trenucima i pod takvim adrenalinom on uspije razmišljati i o svom poslu :1 !!! Ma prozvala bih ga zaposlenikom godine!!!! :rolf
Curica J - veljača 2009
Curica K - ožujak 2006
Breskvica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 21 vel 2009, 19:27

Cestitam ti jos jednom od srca....Prekrasna je tvoja prica, jer sve u njoj je lijepo do savrsenstva, a najljepsi mali Maksim. :hug :hug
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la Qwerty030 » 22 vel 2009, 21:04

Super prica,cestitke familiji vodenjaka :srca
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la corazon » 22 vel 2009, 22:17

Super prica,cestitke familiji vodenjaka

X
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la anlan » 22 vel 2009, 23:34

Čestitke!!! Muz ti je legenda! :lol
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ivy26 » 24 vel 2009, 10:32

Ma pozdravi mi muža legendu :kiss

Za ovo
Kad usporedim ovaj porod koji je bio bez dripa, sve je islo prirodno, skolski, vodenjak pukao sam...moram priznati da je ovoga puta puno puno jace bolilo nego kad sam imala inducirani porod

Moj 1.porod bio prirodan ,ok kasnije dodan drip da sve ubrza, a ovaj sa D.bio induciran od starta i moram reći da je unatoč tome sa D. bio daleko lakši :dunno i trudovi su bili kraći, mogla sam ih pratiti i naravno sve je kraće trajalo i nisu me rezali ali ipak sam ja rodila mravca a ti Maksima :D
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Tajana5 » 24 vel 2009, 12:12

:kiss a joj joj - na sv duhu ocito sve ovisi o babicama koje te dopadnu...i da, ne daj boze da radjas po noci...joj joj kad se sjetim izjava "a ko vam je kriv kaj ste bas danas odlucili rodit..." pozelenim...

ali ko ih shisha, uskoro ce se nase strucice skupa setat po kvartu! ;)

a na kraju ovo da nema mjesta na odjelu pa cekamo satima - za to fakat nisu krivi - pa kaj da rade kad je navala na sv duh....
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Megan » 25 vel 2009, 15:13

Uh, ja se kontroliram na Sv. Duhu, vjerojatno idem tamo roditi, sad se dvoumim :lol
BTW. off topic
Sanika, kako ti se cini ta razlika od 6 godina, sad vidim da ce i izmjedju L. i bebe isto biti 6 punih godina...
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la † Sanika » 25 vel 2009, 17:23

Jooj Vedi pa cestitam!!!! Opce nisam skuzila da si trudna!!! :srca :joy
Razlika mi je super, Paula je kuc kuc jako dobra prema braceku, jako mi puno pomaze i u sve kaj mogu sam je ukljucila, tu i tamo zakmeci kak bi i ona paznje pa je onda zagrlim, kazem par lijepih rijeci i sve 5..nek samo tako i ostane :)
Jedino joj bracek preglasno place pa kad on krene ona zacepi usi i bjezi :lol

Ma Sv Duh je u principu ok, al su stvarno malo bahati i to mi se ne svidja uopce.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la REBECCA » 25 vel 2009, 18:14

Lijepa priča Sanika :srca

Seka i braco su prekrasni :kiss .

Sad kad ovo čitam, mislim jel moguće da sam u toj istoj bolnici rodila prije 3 mjeseca. Meni su recimo dozvolili sve što sam tražila, od šetanja skoro do izgona, ctg sam imala prikopčan samo 40 zadnjih minuta, babica mi je bila krasna, jako se potrudila da me ne reže. Izgleda da baš moraš imati sreće, vjerovatno je važno i to da sam bila jedina rodilja tih par sati koje sam provela u predrađaoni i rađaoni.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 25 vel 2009, 19:09

Moguce Rebecca, meni je babica N. na samom porodu bila super, a ta mlada koja me primila i vodila do tada je zivi uzas, umisljena babetina mrke face. Falatiboze nije me ona poradjala :proljece I ona mi nije dala da mrdnem bez CTGjanja... :svadja
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nada » 27 vel 2009, 00:54

Cestitke, vodenjaci!!!
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu