Pa da krenemo od početka....
Trudnoća mi je potvrđena početkom listopada 2009. i od samog početka je bila 2 tjedna manja - zbog mojih produženih ciklusa i nešto kasnije ovulacije.Termin po zm je bio 28.05.2010, ali po mjerama bebice 11.06.2010.
03.06. - dolazim na redoviti pregled plodne vode i ctg, otvorena 2 prsta, ali bez ikakvih bolova i kontrakcija.Doktorica mi govori da bi me komotno mogli danas poroditi pošto je cerviks potpuno nestao, ja otvorena i bebica se spustila....ali ipak me šalje kući da čekam hoće li što krenuti samo od sebe....Prolazi vikend, ali bez ikakvih promjena....ja se i dalje osjećam odlično!
07.06. - opet onaj famozni pregled....ovaj put me prima jedan stariji doktor koji je ujedno i šef ginekologije i nakon malo neugodnog pregleda plodne vode
Napokon je stigao i taj 09.06., dan kad ću ugledati svog malog miša...
Oko 08h se javljam sa stvarima u bolnicu i čekam sestru da me uputi dalje....dolazimo u predrađaonu i sestra me sređiva ( brijanje sam obavila sama, tako da sam to izbjegla ) i klistir koji mi nije bilo tako strašno iskustvo kako sam čula od drugih.Oko 10h dolazim u rađaonu, priključuju mi drip i slijedi čekanje....lagani bolovi počinju 15-ak minuta poslije....kako vrijeme prolazi, boli sve jače....al ja sam i dalje smirena, koncentrirana na disanje i okrenuta leđima od sata, da ne gledam kako vrijeme prolazi....
Nakon sat vremna dolazi jedna mlada i ljubazna doktorica i probija mi vodenjak, otvorena 5 prstiju....bušenje vodenjaka nisam ni osjetila.
E, sad se bolovi pojačavaju,a razmak između trudova je sve manji i imam jako malo odmora između njih, skoro pa ništa.Al i dalje se dobro držim i mislim kako će sve uskoro biti gotovo....
Sad sam već i pošteno ožednila, tražim vode, barem malo ali sestra kaže da mogu dobiti jedino namočenu gazu, ma adje mislim si, barem nešto....malo sam čak i uspjela ocjediti, a sa ostalim sam brisala lice jer mi je bilo poprilično vruće. U jednom trenutku osjetim jaki pritisak na guzu i vičem sestri da beba izlazi...ona se samo nasmijala i laganini počela pripremati sve za dolazak bebe, dolazi i ostala ekipa, okreću me na leđa, stavljaju noge u one nogare i veži ih
Dok sam tiskala oči su mi bile zatvorene, ali kad sam ih otvorila ugledala sam najljepše malo stvorenje, još uvijek ne vjerujući da sam napokon i to dočekala, da sam donjela na svijet jedan novi život, da ću napokon u naručju držati našeg sina.....Nakon vaganja i mjerenja stavili su mi taj mali zamotuljak od 3300 i 49cm na prsa....predivan osjećaj.....Jan je odmah ko veliki uhvatio siku i sikio punih sat vremena.Za to vrijeme me doktorica šivala jer su me malo reznuli, ali ništa strašno 2-3 šava....a ja sam cijelo vrijeme gledala mog malog sisavca, pričala mu i mazila ga.....porod mi je ostao u lijepom sjećanju, istina da boli i da nije ugodno, ali sve se izdrži kad znaš da ćeš nakon toga pored sebe imati nešto što se voli više od ičega....što daje novi smisao životu i zbog čega se isplati živjeti.To je za mene naš Jan koji je sada već veliki dečko i svaki novi dan mi je ispunjen zahvaljujući njemu....A i ja sam sad napokon kompletna osoba...ja sam jedna ponosna mama!A što više od toga treba za sreću?