Sada je: 30 srp 2026, 20:18.

ZABORAVLJENA GAZA...

Moderator/ica: Diami

ZABORAVLJENA GAZA...

PostPostao/la Many » 10 lis 2002, 01:37

:mrgreen:
Zadnja izmjena: Many; 05 ožu 2007, 15:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
Many
Asimilirana
Asimilirana

Re: ZABORAVLJENA GAZA...

PostPostao/la Webmama » 10 lis 2002, 09:51

ajme grozno.... <
><
>molim te lijepo i opsirno, pa da stavimo price i na M&B <
><
>grozno... nemrem doci k sebi, pa kak te nisu pregledali?????? Mame&Bebe<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Solea » 10 lis 2002, 10:30

Many, prestrašno!!!!! <
>Ali, poznato mi je stanje u VK bolnici i mislila sam da me više ništa odande ne može iznenaditi, ali sada sam šokirana:"> :"> <i></i>
Solea
Sveta krava

PostPostao/la dreamy71 » 11 lis 2002, 12:42

Nisam mogla vjerovati kada sam vidjela naslov "zaboravljena gaza". Naime, i meni se desilo isto!!! I to ne u vrijeme rata pa da bude isprika da je bilo stresno razdoblje. Desilo mi se prije godinu dana u jednoj zagrebackoj bolnici!<
>Porod mi je prosao dosta
zo. Za dva sata sam rodila. Beba je bila velika pa su me dva puta zarezali i sasili me. I to je bilo to. Posto mi je beba dobila zuticu, ostala sam u bolnici i cekala da zutica prodje. Nakon nekih 5 dana me je rana pocela boljeti i to tako jako da sam jedva hodala. Nakon sto sam se pozalila doktoru na viziti, pregledali su me i imali sta vidjeti. Samo su sutili i nesto komentirali medju sobom. Iduce jutro na ispiranju rane, specijalizantica koja me je i sivala mi je rekla da mi je u rani ostala gaza i da se savovi nisu primili, te da imam malu ranicu. To govorim zato jer mi je ona jedina rekla istinu o tome sto se desava. Ostali doktori su sve pokusali zataskati i napraviti iz mene idiota - kao u stilu da su mi se savovi raspali i da se to dogadja. To mi je rekao i moj doktor koji mi je vodio trudnocu. Stvarno sam se osjecala jadno i bijedno kada mi nisu u stanju bili reci istinu nego me muljali u oci. I tako su mi nekoliko dana ispirali ranu, a onda ipak odlucili da idem opet na sivanje i to pod narkozom. Nakon 2 tjedna sam isla kuci. Necu niti pricati koliko sam se nasekirala i da sam izgubila mlijeko.<
>Doma sam se i nakon mjesec dana osjecala neugodno i bolilo me u predjelu rane. Otisla sam u bolnicu i tamo su mi rekli da moram vaditi konce!! Zar mi to u bolnici nisu trebali reci kada sam odlazila? Ja sam mislila da su to samoraspadajuci konci i da ce nestati sami po sebi. Tri tjedna nakon toga sam hodocastila u bolnicu da mi vade konce - svaki put su nasli jos po koji. I tako sam se ja jos 2 mjeseca nakon poroda bavila sobom, umjesto da se posvetim svojoj bebi. I to iskljucivo pogreskom lijecnika! Jako sam bijesna jos i sada. Kada cu imati drugo dijete? Ne znam. Mora jos proci dosta vremena da sve zaboravim.<
> <i></i>
dreamy71

PostPostao/la Solea » 11 lis 2002, 13:01

UŽAS!!!!<
>Ni liječnik koji ti je vodio trudnoću ti nije htio reći istinu? Mislim, to ne znači da su ovi u bolnici manje krivi!<
>Kad ih slušate (pa i privatno) svi se tračaju u svim smjerovima i jedni drugima stalno rade iza leđa, ali kad netko zariba na pacijentu onda su tako je.... solidarni. <i></i>
Solea
Sveta krava

PostPostao/la dreamy71 » 11 lis 2002, 13:09

Da, niti moj lijecnik mi nije htio reci sto je na stvari. Samo je nesto bez veze blebetao da se mnogim zenama zna desiti da im ospuste konci, pa da jel' ja znam koliko zena umire na porodu i tako nekakve slicne gluposti. A to da mi je ostala gaza - to je kategoricki odbijao potvrditi. Imam dojam da se oni medjusobno stite da ja mozda ne bi pokrenula sudsku tuzbu ili nesto slicno. <i></i>
dreamy71

PostPostao/la maristella69 » 13 lis 2002, 16:11

Kad sam rodila prvu kćer, otkrila sam drugi dan da su mi zaboravili gazu. Sama je ispala. <
>Priča je došla do samog ravnatelja i zbog još mnogih nekorektnih stvari koje su se u svezi sa mnom događale u tom rodilištu, ravnatelj cijele klinike mi se došao osobno ispričati. Nikakve vajde od toga. Možemo se svi mi lijepo slikat' s tom njegovom isprikom.<
><
>Radi se o bolnici Merkur u Zagrebu, bio je to rujan 2000. godine, mislim da je ravnatelj bio dr. Ciglar. <
><
>Ništa njega ne krivim, on se bar ispričao za sve okrivljene, kao i za onu isfrustriranu i prostu dr. Šeper (pedijatrica).<
>Ljudi moji, s obzirom što se sve radi po tim našim kvazi-rodilištima, do
o je da su nam djeca izvukla živu glavu. I mi same.<
><
>Ova užasna situacija se neće riješiti preko noći. <i></i>
maristella69

PostPostao/la flower power » 14 lis 2002, 15:23

koma, jedna prica mi je groznija od druge
flower power
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

zaboravljena gaza

PostPostao/la mama » 17 lis 2002, 10:26

Čini se da to i nije tako rijetka pojava. Rodila sam 1998. na Sv. Duhu i dogodilo se isto. Danima mi je bilo čudno, ali bio mi je prvi porod pa sam mislila da to tako treba biti. Uglavnom, nakon nekih 15-ak dana kad sam bila na WC-u primijetila sam da nešto visi. Polagano sam počela povlačiti (bilo me užasno strah) vukla i vukla (nikad kraja) i na kraju izvukla ogromnu smrdljivu gazu. Nisam mogla vjerovat. Sva sreća da sam nakon poroda pila antibiotike (zbog streptokoka) pa nije došlo do sepse. I šta bi im čovjek radio??? <i></i>
mama

Re: zaboravljena gaza

PostPostao/la Many » 17 lis 2002, 14:07

da....to je tako tužno što nam se dešavalo i što se nažalost još uvjek dešava.. <
>samo bih svakoj mami preporučila da se posle poroda što prije jave svom ginekologu jer svašta se u bolnicama radi....<
>i da se ne desi nedaj bože još nekome nešto slično <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

gaza

PostPostao/la tina30 » 01 stu 2002, 10:29

od cure s kojom sam ležala na porodu saznala sam da su joj kod poroda prvog djeteta (prije jedno 3 godine mislim) ostavili gazu. i žena je to skužila tek par tjedana kasnije kad je primijetila da joj viri komadić gaze. skoro je umrla od sepse!!! <
><
>da ne velim da je to napravio jedan vrlo ugledni doktor na Svetom Duhu...<
>toliko.<
> <i></i>
tina30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

gaza

PostPostao/la kruska » 01 stu 2002, 12:57

ma ovo je prestrašno. pa mi smo 100 godina daleko od pojma rodilište. termin mi je u svibnju 2003 i zaista ne znam gdje da rodim. Ispada da bi mi glavno pitanje pri odabiru rodilišta trebalo biti: koje rodilište ima najmanje incidenata - a ne koje je najbolje. ŽALOSNO...UŽAS!!! <i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

Re: gaza

PostPostao/la dreamy71 » 05 stu 2002, 12:50

Nemoj se Kruska nista sekirati i nemoj previse citati ovakve ruzne stranice. Nama se mozda desila glupost, ali stotinama drugih nije, tako da samo u miru uzivaj i cekaj svoju bebicu. Da te smirim, mogu ti reci da ako cu se odluciti za drugo dijete, opet cu ici u istu bolnicu. Pa ne moze mi se dva puta desiti isto. Nadam se. :-) <i></i>
dreamy71

PostPostao/la Many » 05 stu 2002, 17:11

tako je kruška.....dreamy ima pravo,pa nemoj se sekirati,nije sve tako jadno ima toliko i ljepog,evo moja nesreća je da mi se to dogodilo,ali iste godine sam rodila još jedenu bebu i nije bilo nikakvih problema... <
>biće sve u redu,a i najbitnije je da se sad
ineš za bebu i ne sekiraš previše.... <
> Baš smo veseli...:)! <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

gaza

PostPostao/la kruska » 10 stu 2002, 17:38

hvala cure... Ma znam ja da bude sve OK. Samo sto me takve stvari jako ljute i zaloste. Nadam se da se bude stanje popravilo. Zao mi je kaj ste to dozivjele... <i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Many » 10 stu 2002, 21:47

da,uvjek me potrese nešto slično...<
>samo je uvjek najbitnije redovito ići kod ginića,a pogotovu nakon poroda <
> <i></i>
Many
Asimilirana