Sada je: 31 srp 2026, 01:30.

Eustahije Brzić iliti kako nas je mali Švabo sve iznenadio

Moderator/ica: Diami

Eustahije Brzić iliti kako nas je mali Švabo sve iznenadio

PostPostao/la ninagk » 10 ožu 2002, 14:13

Daklem, priča ide vako. Subota ujutro: ja na seminaru. Poslije seminara vrludam po gradu, ispijam kavice, posjećujem frendicu u studentskom. Sa vrata joj govorim: "Joj Ana, ja sam ti trudna..." . Ona me u bunilu gleda i kaže "Do
o jutro, pa trudna si već 9 mjeseci". Ja reko: "Ma znam, ali tek sad to osjećam, ako bude ovako do kraja poludit ću". Popismo kavicu, ja krenuh kući. Pješice, da se malo razgibam (kao da već pola dana prije toga nisam hodala). Svekriva moja omiljena dade mi jest, cimer moj omiljeni pita "Oćeš sa mnom na gradilište, moram farbati profile?". "Oću, ljubavi, oću, uopće nisam umorna i uopće mi se ne spava, jedva čekam nešto fizički raditi". Oko 17:00 eto nas na gradilištu. On farba profile, ja šećem po šumama i gorama i glumim milu geru. Tu i tamo malo mu pomognem. 18:00 profili pofarbani. Sjedimo u hali i pričamo o velikim poslovnim planovima. Ja mu kažem, u sred razgovora o milijunskim iznosima, "A jesi li ti svjestan da bi ja mogla svakog časa roditi?!". On kaže "Jesam, a jel znaš možda koliko nam je dužan taj i taj?". 18:30, Igore, amo kući, ne mogu više ovdje sjedit. Sjeli u auto tek u 19:00, nakon par minuta ja osjetim nešto curi... Da se razumijemo, meni to nešto curi skoro svaki dan od onog odlaska u Vinogradsku, doktori su me uvjerili da ja to umišljam i tako ja ne o
aćah pažnju na curenje. Radi razbijanja monotonije, u šali, kažem Igoru "Ja opet curim" (to mu govorim svako jutro). On, naviknut na takve izjave "I šra ćemo sad?", ja "Ali ja stvarno curim, cijeli sic ti je mokar (lažem naravno), on se smije. Došli kući. Ja se išla istuširat, da baš ne smrdim u kinu. Ušla pod tuš, i tad FLJUS! - nema greške, to je ipak to. Pa kad sam već tu di jesam, idem se izdepilirat. Malo me uhvatila panika, ali mislim, polako, ne mogu odmah u bolnicu, ništa nije spremno. Spakirala torbu, našla popis na mamamaibebama šta mi sve treba. Otišla u Getro po sitnice koje su falile, u apoteku po bivacin sprej. Igor pizdio od nervoze. <
>Bolnica. Stigli oko 21:00. Kažem babici "Ja iscurila". "Jel imate trudove" pita ona, ja kažem da nemam. Nakon pregleda stave me na ctg ili šta već, i ona počne vikati na mene "Šta nemaš trudove, ženo luda, imaš ih svakih 10 min", ja ju gledam u bunilu. I onda shvatim da ih stvarno imam. Slijedi klistir - meni se čini da sam malo perverzna, ali zbilja jedno vrlo ugodno iskustvo - radit ću to i doma . <
>Doktori: Arap, Doktor krvavih očiju (u kojeg sam se kasnije zaljubila) i Nervozni. Oko 23:00 imam trudove svakih 2-3 min. Nervozni dolazi i želi me staviti na drip, ja odbijam poslušnost. Sestra ipak donosi drip, ja kažem da ću potpisati da ga ne želim. Puste me na miru. Oko 00:30 u predrađaoni u krevetu do mene rađa žena koja nije htjela noge širit . Svi viču na nju, kravo, krmačo, rodila si prvi put, rodit ćeš i sad, 6 ljudi je oko nje, jedni drže noge, drugi ruke, doktori psuju i sjede joj na trbuhu. Porod gotov oko 00:45, a i ja gotova - premrla od straha. Vičem babici "Zovite mog doktora krvavih očiju, ja rađam". Babica kaže, tvoj doktor spava, sad ćemo mi tebe u box. U 00:55 ja u boxu, dolazi mi sestra da mi pruži podršku. Nakon onog užasa u predrađaoni odlučim da sve što prije završi, i zbilja sve ide svojim tokom, svi zadovoljni. A onda dođe dr. Nervozni i laktom mi pritisne trbuh, babica osjeti da ću se raspuknit i recne me, a ja zapsujem "Pička ti materina svinjo glupa šta me nisi pusti na miru, s idući trudom bi mali sam izašao" (ja se baš i ne sjećam svog psovanja, ali sestra je svjedok, kaže da su babice umirale od smjeha koliko sam ispsovala dr. Nervoznog). Švabo izašo u 01:13.<
>Mali Švabo je zaplakao, malo su mi ga dali, i onda adio u san na šivanje (probudila se pri kraju - Bože, koji užas). Cijelu noć sam slala SMS poruke i šetala po predrađaoni ko da nisam rodila, i jedva čekala jutro da mi donesu Švabu. Ali nisu mi ga donijeli - na odjelima nije bilo mjesta, a bebače ne donose u predrađaonu - bila sam najtužnija mama na svijetu.<
>Ali kad su me napokon smjestili u sobu - i donijeli mi malu štrucu - UF, koji osjećaj!<
>I sad smo kući, imam najdivnije dijete na svijetu - skoro pa da i ne znam kako plače, po noći se budim prije nego on zaplače (koji savršeni osjećaj za tajming), nahranim ga, presvečem ako treba, i natrag na spavanac. Ja se isto osjećam fantastično, izgledam bolje nego ikad (mršavija nego prije trudnoće a cice duplo veće ), i puna sam energije... <i>Edited by: ninagk  at: 3/18/02 6:54:17 pm<
></i>
Covjeku zapravo nije potrebna Nobelova nagrada, vec ljubav. Sto mislite, kako se postaje Nobelovac? Putem zudnje za ljubavlju, eto kako. Ta je zudnja toliko snazna da covjek neprestano radi i naposlijetku dobije Nobelovu nagradu. To je utjesna nagrada. Vazna je ljubav.
Dr. George Wald, dobitnik Nobelove nagrade
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Eustahije Brzić iliti kako nas je mali Švabo sve iznenad

PostPostao/la Ina66 » 10 ožu 2002, 14:25

nina, svaki tvoj post mi natjera suze od smijeha <
>ma,
avo curo, svaka ti čast <
>i skoro zaboravih - kako će se mali Švabo/Eustahije Brzić zvati? neće valjda Dieter <i>Edited by: Ina66  at: 3/10/02 12:27:12 pm<
></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Daniela32 » 10 ožu 2002, 14:39

Nina, super priča - super porod! Kako ste počele s tim savršenim porodima počinjem sanjati i nadati se da ću i ja tako! <b><i>What a wonderful World!</i></b><i></i>
Daniela32
Forumski Mastercard

PostPostao/la ninagk » 10 ožu 2002, 14:40

Pa sad, Dieter mu je bio radni naziv, sad ga zovemo Švabo, Igor inzistira na Dieteru, ja se plašim trauma iz djetinjstva ali zasad nemam inspiracije, vidit ćemo. Znam samo da će me mali mrzit do kraja života ako će bit Dieter ... <i></i>
Covjeku zapravo nije potrebna Nobelova nagrada, vec ljubav. Sto mislite, kako se postaje Nobelovac? Putem zudnje za ljubavlju, eto kako. Ta je zudnja toliko snazna da covjek neprestano radi i naposlijetku dobije Nobelovu nagradu. To je utjesna nagrada. Vazna je ljubav.
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Kolberg » 10 ožu 2002, 15:05

nina ja sam isprintala tvoju priču da pokažem ivici...e da bi ja tako završila super si to sve prošla, svaka ti čast...
avo za hra
u mamu <
><
>Mika <i></i>
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

Re: Dominika

PostPostao/la ninagk » 10 ožu 2002, 15:21

Aj svratite do mene ovih dana, ako će Ivica imati vremena i ako ti možeš, po mogućnosti do 16:00 dok su ovi na poslu... <i></i>
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: blago tebi

PostPostao/la Mel001 » 10 ožu 2002, 16:06

evo i ja sam isto krepala od smijeha - priča može u novine; pa lako ti je rodit kad imaš duha kao Ninagk!!<
>(a ja mala kukavica, neko me krivo pogleda i odmah podvijem rep...)<
><
> <i></i>
M. travanj 2002. & D. ožujak 2006.
Mel001
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Nina

PostPostao/la Kolberg » 10 ožu 2002, 17:01

A rado bi mi došli..tko zna možda čak sutra nakon pregleda...dok nisam se još porodila. Dogovoritcemo se. Sve zavisi šta će doc. sutra reci.<
><
>Pusa malom dečku <
><
>Mika i Ivek <i></i>
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

Re: Dominika

PostPostao/la ninagk » 10 ožu 2002, 17:35

Čuj, ne vjeruj doktorima ništa... Ja sam u srijedu prije poroda bila na pregledu i doc reče vidimo se za dva tjedna; na ultrazvuk sam bila naručena za 11.03. , al nekako sam se prošvercala tu istu srijedu, i reče mi doktorica vidimo se za tri tjedna ... <i></i>
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Nina

PostPostao/la drazenka » 10 ožu 2002, 21:08

kao prvo iskrene cestitke.<
>Kao drugo danas mi je bio nekakav "nikakav" dan, ali nako sto sam procitala tvoj post toliko sam se smijala da mi je muz rekao da cu se poroditi, ali jos nista.<
>Kao trece znam ja da si se ti isla zurno poroditi samo da ne moras ici u setnju po gradu samnom <
><
>Zalim tebi i tvojoj bebici sve najbolje! <i></i>
drazenka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Nina

PostPostao/la Sandra30 » 10 ožu 2002, 22:43

E Nina super! Odbila drip i jos ih poslala di im je misto!<
>Sada si mi ti heroj
2 nakon Vedrane V. <i></i>
Sandra30

PostPostao/la djecakovamama » 11 ožu 2002, 01:41

Super prica, puse bebi! <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Maja » 11 ožu 2002, 12:02

Nina, sjajna si. Potpisujem Sandru.<
>Velika pusa tebi i misu. <i></i>
Maja

Draženka

PostPostao/la ninagk » 11 ožu 2002, 12:11

Definitivno si u pravu što se točke 3 tiče - ja sam jako sramežljiva i ne volim upoznavati nove ljude ! <i></i>
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Draženka

PostPostao/la adrianovamama2000 » 11 ožu 2002, 14:20

Nina hvala sto si mi grijala krevet, i cekam te na djeca 0-1 godina medusezona 2002<
> <i></i>
adrianovamama2000

nina

PostPostao/la Mala Bornica » 11 ožu 2002, 14:28

svaka vam cast. super prica, super porod . sretno <i></i>
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

Re: Eustahije Brzić iliti kako nas je mali S<caron>vab

PostPostao/la ana21 » 11 ožu 2002, 14:34

Bravo Nina, tako treba, nikoga ne mogu natjerati na nesto sto ne zeli, a narocito ne na drip zato sto se njima zuri!!!<
><
>Cestitam na bebacu i sada samo uzivajte. <
><
>Kao sto je Vedrana napisala, vidimo se na djeca od 0-1. <i></i>
ana21

PostPostao/la Anita72 » 11 ožu 2002, 17:17

Nina,
avo! Luda si sto posto (u pozitivnom smislu) i mislim da je to pravi stav za sve buduće mame. Dakle, sve mi je jasno, ali da je klistir ugodan??!! Pa to je stvarno ohra
ujuće. <i></i>
Anita72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Kolberg » 11 ožu 2002, 17:43

Nina mi smo oduševljeni malim, cijelim putem smo o nijemu pričali. Ljudi da samo znate kako je sladak i MIRAN. Ivek je rekao da drugi put pitatce se da li i on moze malo na sisu <
><
>Mika <i></i>
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

nina...

PostPostao/la litala » 11 ožu 2002, 18:13

drago mi je da je porod prošao ok, da se do
o osjećate i da je švabo ispunio očekivanja...<
><
>drži se i dalje <i></i>
litala

Re: nina...

PostPostao/la lunahor » 11 ožu 2002, 22:57

svaka ti cast <b><i>Think pink!!!</i></b><i></i>
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Švabo je dobio ime...

PostPostao/la ninagk » 11 ožu 2002, 23:49

...koje glasi Karlo ... <i></i>
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

A vidim imam i ja novi nick...

PostPostao/la ninagk » 11 ožu 2002, 23:51

<i></i>
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Švabo je dobio ime...

PostPostao/la Mala Bornica » 11 ožu 2002, 23:53

i lijepo mu je ime <
><
>pitanjce: spominje se Vedrana V., i njen porod: ne znam o cemu se radi, gdje da procitam??? <i></i>
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Kolberg » 12 ožu 2002, 00:58

Napokon!!!!!!! Uraaaaaaa!!!!! I stvarno je lijepo..paše uz prezime <
><
>Mika <i></i>
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ziza01 » 12 ožu 2002, 01:21

Divno ime <
>Ninagk prica ti je super, drago mi je da je sve proslo super Sretno dalje <i></i>
Dino 28.09.2001.
Roko 23.10.2005.
ziza01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zana19 » 12 ožu 2002, 15:10

Priča je prva liga. Drago mi je da je sve OK.<
>Želim ti da i dalje do
o ide. <i></i>
zana19

PostPostao/la maristella69 » 12 ožu 2002, 17:13

Eh, Nina, Nina, da te nema trebalo bi te izmisliti!!!!!!<
><
>Stvarno si prava gubičarka na ovom pristojnom Forumu.<
><
> <
><
><
>E, da mi te jednom upoznat' uživo, vrtiguzo!!!!!!!!<
><
><
> <i></i>
maristella69

maristella

PostPostao/la Kolberg » 12 ožu 2002, 20:31

E pa šta se tiče te guze to imaš pravo...vrti se ....vrti <
> <
><
>Mika <i></i>
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

Re: maristella

PostPostao/la jelenatwins » 06 srp 2002, 21:37

Nina...tek sam sad pronašla tvoju priču...ma, nemam komentara. Tipična ti. Pusa Karliću. <i></i>
jelenatwins

Sljedeća

Natrag na Priče s poroda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.