DAkle, cure moje drage, upravo podojila sina, tata dovrsio dohranu bocicom, nazalost, jer je mali dobivao premalo na tezini pa smo morali uvesti dohranu i eto mene...<
>Svakom bih pozeljela porod kao moj. Sve skupa je trajalo oko 3, maksimalno 3,5 sata i da znam da mi druga trudnoca nece biti teska kao ova prva, lezeca, isla bih jos sto puta roditi. <
>Sve je pocelo oko 9 sati sa onim opce poznatim cepom, nakon toga sam lijepo bez panike otisla spavat, kad ono oko 10 sati osjetim ja krece voda, pukao vodenjak. Uredno se istusirala, oprala kosu, oprala kupaonu i krenula budit sogora i seku, jer sam porod cekala u Zaboku, a ne u Zagrebu gdje zivim. Moj je jadni sogi bio sav zbunjen, jer sam ih vec nekoliko dana prije toga lecala usred noci pricom "pukao mi vodenjak", tak da su se samo okrenuli na drugu stranu uz komentar da "vodenjak ne puca po danu"!!! TAk vam je to kad vam je muz sportas, pa se moras osloniti na druge strane. Onda sam uredno nazvala muza koji je bas kretao na trening i porucila mu da je krenulo. Nevjerojatno, ali istinito, cijelo sam vrijeme trudnoce imala visok tlak, ali kad smo konacno oko 11 stigli u bolnicu, gle cuda, mama se iskulirala, skolski tlak 120/80!!! Ostalo znate, klistir (nist nije izaslo jer sam posljednjih tjedan dana jela samo zgance i bijelu kavu),
ijanje i smjestaj u radjaonu. Za svaki slucaj da mi ne bi bilo dosadno u radjaonu sam ponijela knjigu Z. Smith "Bijeli zubi". Preporucam svima. MOj je ginic bas u nedjelju bio dezuran i umirao je od smijeha kad je vidio knjigu. Trudovi su vec bili na 4 minute i ja sam cekala da sve to krene, i cekala, i cekala i citala i tak je proslo 2 sata kad sam odjednom zakljucila da je to to i da sad krece zaozbiljno. Osjetila poriv za tiskanje, beba se smjestila dokraja i u dva truda izasla van. Eto, tak vam je to islo kod mene. Cisto skolski. Za ici rodit jos sto puta. Rodila sam bez deracine i bez ispustanja glasa. A, mislila sam da to necu izdrzat. Iznenadila sam sve prisutne, sebe prvu i zahvalila Bogu na takvom porodu. Kao sto rekoh isla bih jos jednom. Imala sam srecu da sam imala odlicnog ginica koji je lijepo dozirao lijekove protiv bolova, ali bez epiduralne i tako mi pomogao na najbolji moguci nacin. Eto, toliko od mene, moram krenuti na pocinak, ipak sam ja friska mama jednog malog covjeka. <i></i>