Sada je: 31 srp 2026, 14:17.

Moj story

Moderator/ica: Diami

Moj story

PostPostao/la Ivy26 » 12 sij 2003, 12:40

Evo kako kaže web mama dok su mi još sjećanja svježa da napišem par rečenica.<
>Nakon Božića uhvatila me neka zimica ( bez temperature ) i žgaravica pa sam 4 dana bila na dvopeku ( valjda sam malo pretjerala u druženju za Božić ). U subotu 28. primjetila sam malo sukrvice u iscjedku i pročitala u "Trudnoća i porod" da nema razloga zaz
igu da je to priprema za porod. Uz to imala sam poput PMS bolove koji već traju par dana ali povremeno.<
>Kako se iscjedak malo pojačao zvrcnula ja svog doca s kojim sam dogovorila porod i pregled u ponedjeljak 30. ( tada bi mi bilo 38tj ) i dogovorili se da dođem u nedjelju kada je dežuran čisto preventivno da vidimo kako stoje stvari.<
>Uzela sam svoju torbicu sigurnosti radi ali uvjerena da ću ići nakon pregleda kući ( no moje 6 čulo govorilo mi je drugačije već par dana da ću roditi oko Nove )<
>Ja na stol a ono veli doc mala moja otvorena si 2 prsta i zadržat ću te prevencije radi jer se boji infekcije pošto sam otvorena a i uranila sam. I dalje me muči žgaravica,molim za gastal i daju mi ga tek nakon pregleda kada vide da mi nije baš do
o.Krvna lika mi je super, a i žgaravica poslije stala. Ctg pokazuje trudove no popodne se smiruju odnosno na boku ctg registrira slabije trudove iako se meni javljaju svakih 7min. Sestra veli niš danas od poroda, a ja nagovaram mladu doktoricu da idemo na uzv vidjeti bebicu pošto je nisam vidjela od 35tjedna , zanima me kilaža.<
>Uzv veli bit će porod prije termina odnosno za 3-5 dana možda već po doktorici.<
>Vraćam se u sobu di me čeka frendica koja je prenjela pa su joj dali gel za otvaranje, dolaze još dvije cure u komi jer su prenjele a dosta im je isčekivanja i ja taman pričam kako moram ostati, javljam mužu i svojima da niš od poroda kad me odjednom štrecne u križima ( mišljah trud, idem disati ) a ono buć ode plodna voda.<
>Ponovo na pregled,3 prsta otvorena, klistir pa u box. Zovem muža da za sat vremena dođe k meni i tada sve kreće. daju mi drip, malu dozu i ja počinjem disati ( tečaj disanja mi je puno pomogao )<
>Stiže mužić taman na vrijeme, jer trudovi su intezivniji. Dišem ko sumanuta, stišćem mu ruku, i sretna sam jer cijelo vrijeme mogu biti na boku ( malo jedan pa drugi ).<
>u jednom momentu mi doc gura ruku i okreće bebicu jer veli da se ne rotira baš prema centru ( uf to mi je bilo najgore ) pa opet dišem sve
že i mislim da trudu nema kraja. Mužić me bodri i viče sad će kraj truda a ja u jednom momentu režim na njega da mi to stalno govori a još nije kraj .<
>Doc me tješi veli da računa da ću roditi do pola noći a sat pokazuje 22:15-vječnost <
>Ma kaj je je, bez mužića bi mi bilo puno teže.<
>Pojačavaju drip i imam osjećaj da će mi se guza razletjeti <
>Ja se sjetih tečaja da ne smijem tiskati ali ne mogu kontrolirati potisak no fala Bogu doc viče jel ide na guzu ja klimam a on veli tiskaj. Stisnem 2 puta , doc veli lezi na leđa i primi se za noge , stisnem još 2 puta,jednom na boku podignute noge,
zo mi dodaju uzde, udahnem i stisnem jako i evo Lee do ramena i ispusti glasić poput male mačkice. Udahnem
zo još jednom i mala cuja je vani <
>Presretni smo ja i ponosni tajo, gledamo u našu malu krofnicu i ne vjerujemo. Doc je imo pravo-rodila sam do pola 00 točnije u 23:35.<
>Bebicu su mi dali na kratko jer su se bojali infekcije pa su je odmah poslali na pregled pedijatru, ali nakon što su me zašili ( recnuli su me ali nisam popucala ) i dofurali u sobu tamo me je moj anđeo već čekao. <
>Odmah smo cicali i svi bili prezadovoljni.<
>U klc su obično po dvije žene u sobi i bebe su stalno s njima. Svi su bili divni prema nama a i doček Nove je bio prekrasan jer smo u zagrljaju nas dvije gledale novogodišnji vatromet , a tatek nas je zvao mobaćem i pjevao nam uz pratnju kumova i prijatelja našu omiljenu pjesmu "moj lipi anđele".<
>eto to je ukratko moj story i nakon slušanja tuđih priča i bojazni da nešto ne krene po zlu rezime mog poroda jest:nije tako strašno i isplati se izdržati <i></i>
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

Re: Moj story

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 12 sij 2003, 12:59

Cestitamo !!!!! <i></i>
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

Re:

PostPostao/la vesna22 » 12 sij 2003, 23:34

Baš mi je drago da je sve prošlo tip top! Još jednom čestitke tebi mužu i veliki pozdrav Lei! <i></i>
vesna22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Re:

PostPostao/la swenova mama » 13 sij 2003, 00:34

i naravno cestitke <i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Krkica » 13 sij 2003, 00:40

Super prica <i></i>
slika

Umjesto učenja kako to rade odrasli, od djece se očekuje da rade onako kako odrasli kažu.
Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Many » 13 sij 2003, 01:14

super priča i super hra
a mama.... <
><
>čestitam.... <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Buba » 13 sij 2003, 03:14

Bas mi je drago da je sve proslo do
o! Ali kad su tu hra
a mama i beba...ne moze drugacije! <i></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kolberg » 13 sij 2003, 16:14

baš lijepa priča <i></i>
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trini » 13 sij 2003, 18:25

Bas mi je drago da je sve proslo
zo i ok! <i></i>
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

Ivy26

PostPostao/la Ida » 13 sij 2003, 19:23

Lijepa prica i prilicno pozitivno iskustvo, bas si sretna.<
>Cestitke <i></i>
Kiki 2003
Koko 2004
Kiko 2006
Ida
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Ivy26

PostPostao/la Nika » 13 sij 2003, 20:27

Jako lijepa priča <
>najljepši dio mi je kad stojite kraj prozora i gledate vatromet a tatica vam pjeva, ma
avo, čestitke još jednom <i></i>
Nika

PostPostao/la sanelasabic » 13 sij 2003, 23:12

Divna prica..cestitamo <i></i>
sanelasabic

PostPostao/la Septembar75 » 14 sij 2003, 16:29

Svaka cast <
>Sve najbolje od nas dvije. <
>Prica je za 10 <
>SAMO LJUBAV MJENJA LJUDE<
><i></i>
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama 30 » 08 vel 2003, 16:33

Ni sumnjala nisam, SUPER porod! Ma da svatko pozeli roditi istog trena kad procita <
>Bas mi je drago i jos jednom cestitke! <i></i>
mama 30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la borninamama2 » 13 vel 2003, 14:21

E potjerala si mi suzice....<
><
> <i></i>
borninamama2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem