18 pro 2002, 20:14
<
><
>Evo sad kao vas clan obitelji odlucila sam i ja svoju pricu napisati..Vase price u trudnoci redovno sam citala i moram priznati da su mi mnogo pomogle, pa iz tog razloga i ja saljem svoju pricicu <
><
>Trudnoca mi je bila u redu, nije bilo nikakvih problema sve do sedmog mjeseca, kada mi je doktor rekao da moram mirovati, i nista drugo ne raditi..Za mene je to bio pakao, jer nimalo lako nije bilo na najvecem suncu u kuci lezati....:<
>13:08´02, bila sam na redovnom pregledu kod svog ginekologa..Obavili smo ultra zvuk,sve je bilo u redu, ali kad me vaginalno pregledao,na njegovom licu odmah sam znala da nesto nije u redu...I od tog dana do daljnjeg morala sam lezati,i trudnocu cuvati...Razlog mog mirovanja bio je bebica zeli van!!!!<
>Tu smo se svi iznenadili, jer moj termin bio je 5.10.´02...<
>I tako lezala sam do sljedeceg pregleda koji je bio 19.08.´02..Taj dan mi je doktor rekao da se trudnoca vise ne moze cuvati kod kuce i da moram pod hitno u bolnicu..<
>Naravno, bila sam izgubljena,pitala sam se sta i kako, zbog cega zeli ranije van...i pored svega toga molila sam Boga da sve bude u redu samnom i mojom bebicom..<
>Vec sutradan u 9h ujutro bila sam sa torbom u bolnici..Smjestili su me u sobu za trudnice, prikljucili na magnezijum u obliku infuzije, i tako bila prikopcana po cio dan..Mrdati iz kreveta nisam smjela, samo u wc...sto me je dovodilo do ludila, i jedva sam cekala da rodim,i da idem kuci....<
>Svaki dan smo radili ultra zvuk..i svaki put je sve bilo ok..Takodder i ctg nije nikakve promjene pokazivao do 24.08.´02.Taj dan je pokazivao neke blage kontakcije koje ja uopste nisam osjecala....<
>Ma i niko na to nije toliko o
acao paznju,jer dan prije doktorica mi je rekla da necu roditi prije dvije sedmice, sto znaci rodicu kad uddem u 9 mjesec...<
>Sutradan 25:08:´02,nedjelja..ja ustala, i cekam vizutu,i ctg..kad ono nema vizite, nema ctg-a,nema ultra zvuka..ma nema nista..Pitam ja bar imal dorucak..ko kad sam samo jela <
>Nesto malo kasnije dovukli mi ctg..koji nije pokazao ni jednu kontrakciju..i sestra mi tad kaze da ce me skinuti sutra26-og sa magnezijuma, jer nece beba jos zadugo....<
>Ja se o
adovala, sto cu moci po hodniku setati,jer 5 dana za mene je bilo previse...<
>I jos sam uvijek na tom danu..(25.08.´02)..oko 15h ja pocela neke bolove u donjem djelu stomaka osjecati, ali bilo je tako blago i neprimjetno, da nisam nikom uopste govorila,jer misla sam da to nije to´..<
>Oko 17h ti mali bolovo postali su cesci, ali ne i zesci ))<
>O
acala paznju puno nisam na to, jer sve sam stvarno mislila da ja imam jos dosta vremena,kao sto su mi govorili )<
>U 18h, ja sam zamolila cimericu da pozvoni sestre i da mi dovuku ctg, jer sam se pocela naglo znojiti i ti bolovi pomalo su postali bolni..<
>Stvarno odmah je sestra sa ctg-m dosla, prikljucila me na 30 min, i otisla...Kad se vratila imala je sta i vidjeti....kontrakcije svake 3 min...ali vjerujte ja to nisam tako osjecala..pa cak kad me pitala prije nego sto ce me prikljuciti na ctg koliko cesto trudove osjecam..ja rekla svaki pola sata )<
>Odmah me pregledala,i rekla da sam 6 cm otvorena.???<
>Ja ostala bez texa,gledam u nju i mislim nezna ona...nece moja beba jos..jer tek sam bila u 34 sedmici trudnoce!!!<
>Odmah mi rekla da idemo u sobu za raddanje, i da dragog pozovem..tako sma i uradila,i bilo mi je odmah lakse kad sam znala da kroz to sve necu sama prolaziti..<
>U radaoni sam bila vec u 18:30..gdje su me prikljucili na ctg.i ostavili me samu, da se ubijam od dosade!<
>U to vrijeme ja nista nisam osjecala, i bilo mi smjesno sto ce dragio doci...a mozda mene vrate, da kazu nece to jos...Inace bila sam u drugom gradu u bolnici, specijalnoj za nedonoscad...<
>Dragi dosao u 19:30, i kao sto vec rekoh bilo je onako kako sam i ocekivala...On dosao, sestra kaze nista od poroda veceras...kontrakcije nema,bolove ne osjecam, i tako oni mene poslase u sobu..<
>Dosli mi u sobu, zezali se na terasi, na koju sam tek izasla nakon pet dana..I sami znate kako je ljeti lijepo i mi zajedno sa mojim cimericama uzivali u toj ljepoti...sve dok mene nije natjeralo u wc <
>Pitace t se zasto spominjem wc,ali sve to ima svoje...morace te zbog toga cijelu pricu procitati ))<
>I ja se "ispraznila" u wc-u, istusirala, i opet sjela na balkon da nastavim uzivati )<
>Nesto kratko sam sjedila, i onda sam pocela opet bolove osjecati..Zamolila sam dragog da siddemo ponovo u raddaonu,dok je on jos tu, jer sam osjecala da cu se vrlo
zo poroditi..<
>Dole smo bili u 21:50, i sestra me odmah primila, i akze samo da legnem 2 min, ona ce kao odmah doci..Mi se zezali,smijali,kad u 22:05 puce meni vodenjak..Obli mene voda, dragog ispricala,krevet, psoteljina sve mokro.:On se uspanicio, a Boga mi i ja )<
>pozvao on sestru, ona me prikljuci na crg-i trudovi svake 2 min..Odmah je ostala sjediti uz mene,cuvala me za ruku,jer tek tada sam pocela prave trudove da osjetim..<
>Nakon par minuta pitala me osjecam li nagon za tiskanjem..na sto sam ja odgovorila ne!Da bi istog trenutka pocela tiskati,jer vise nisam mogla izdrzati...Ona se odmah bacila na posao...pokazala mi kako disati(jer nisam isla na kurs za trudnice),i ja kao marljiv ddak ponavljala za njom )<
>Par puta sam se morala do
o napet, ali vrijedilo je truda...Na svakoj pauzi sestra mi je govorila dokle smo dosli, sta vidi, i svaki put me pitala zelim li da dirnem glavicu!<
>Tatica je bio cijelo vrijeme uz mene i kao sundder sve upijao..i bodrio me!<
>Kvasio me mokrom gazom..a u znak zahvalnosti ja mu ruku jakoooo cuvala )))<
><
>I tako nakon par minuta,tj.u 23:06,rodilo se nase zlato..Leo..<
>Bio je tezak 2570, a dug 49 cm APGAR 10/10<
>Odmah mi ga stavila na pras, i ja i tatica smo uzivali u njemu..Bio je tako mali,ali nimalo niej bio smezuran <
>Na meni je bio skoro 2h,i onad ga odvela da bi se ja malo odmorila...<
>Ja sam se super osjecala, nisam bila sjecena, niti sivana...ma porod je prosao tako lagano,
zo i bez ikakvih komplikacija..<
>Samo da ne zaboravim reci..da cim su Lea odnjeli ja sam trazila da jedem...<
>U trudnoci sam dobila 15 kg,ali kasnije je to sve spalo...<
><
>Prije nego sto su me vratili u moju sobu, uslikali su nas sve troje, i kao poklon dobili smo odmah tu sliku.. <
>To mi je do sad najdrazi poklon, jer mi u tom momentu nismo imali aparat..a uspomena je,uspomena..<
>Leo je odmah samnom u sobu prebacen...jer nije morao u inkubator..<
>Dojio nije,jer nije imao snage,ali sam ga hranila ispunpanim mlijekom..<
>U bolnici smo bili 15 dana,jer je on do tog dana gubio na kilazi..iako je bio zdrav,ali eto sad je to iza nas, i sad je veliki djecak od skoro 4 mjeseca, a ima oko 8 kg...<
><
>Ja mislim da nisam nista zaboravila...jer nije lako se svega sjetiti...<
>Trudnice vjerujte mi da se sve zaboravi,iako ja u to nisam vjerovala )<
><
> <i></i>
19 pro 2002, 12:24
super prica nisam trepnula dok' sam je citala. nek ti je LEO ziv i zdrav 150 godina zajeno sa vama <i></i>
19 pro 2002, 19:42
prelijepa prica i krasan ishod <i></i>
20 pro 2002, 16:59
jako lijepa prica i bez epizotomije, ma super <
><
>čestitam <i></i>
24 sij 2003, 00:02
ma
avo hra
a mama...odlicna i dirljiva priča....pusa za malog lea... <i></i>
24 sij 2003, 15:14
Super priča!<
><
>Daj mi samo reci gdje si to rodila...cini mi se bas neko humano rodiliste! <i></i>
24 sij 2003, 19:42
Cure hvala vam...<
>Tanja rodila sam u Njemackoj u Lörrachu.. <i></i>
10 vel 2003, 10:37
Sanela ma super prica, bas sam si i ja mislila di li je to ona rodila zvuci mi slicno kao i kod mene u CH, kad vidim da te je i Tania to pitala<
><
>zelim ti puno, puno lijepih, nezaboravnih i sretnih trenutaka sa tvojim zlatom Leo-m<
><
>Slavonka
http://www.iconbazaar.com/fractals/nautil01.gif<i></i>
11 vel 2003, 00:46
Sanela,prekrasna priča sa prekrasnim ishodom ,drago mi je da je sve tako super prošlo bez ikakvih problema!Najbolje mi je ono "odmah nakon poroda tražila sam jesti",sjetim se sebe meni nakon carskog nisu dali 3 dana ništa osim tekućine,a ja sam od 1.dana plakala da sam gladna !!! <i></i>
12 vel 2003, 12:03
Evo Sanela ja tek sada nabasala na tvoju pricu a ja vec tila pitati kod sljedeceg susreta da mi ispricas. <
><
>Ljudi kao Leo bi triba biti nedonosce a tu zamisljamo malenu djecicu. ali niste vi vidili njega. Ja sam ostala paff kad sam ga prvi put vidila, sladak je za popapat a veeeeelik, jednostavno za ne virovati. <
><
>Samo dalje Leo tako <
>Darija sa malim andjelom duboko u srcu<i></i>
03 tra 2003, 16:18
Cestitam, super prica i neka ti je ziv i zdrav Leo! Cmok za Lea.<
><
>Kako sam dosla ovdje? Zanimaju me uslovi u Njemackoj. (Vec sam neke forumasice i priupitala ponesto). Nadjem topic porod u njemackoj od malenemame. Ti se tamo nudis odgovriti joj na ovom topiku. E sad je pitanje jel' mogu i ja nesto pitati ovdje, vidim da je to stalo i tamo i ovdje.<
><
> <
><
>Pozdrav MARTIN 29.11.2002[/quote]<i></i>
05 tra 2003, 15:50
Hy,Bety! Do
odosla Ne mogu odoljet,a da ne priupitam gdje si u Njemackoj.Uvijek kad skuzim da se netko javlja iz Njemacke,nekako se nadam da je bas mozda u blizini kod mene Tako mi fali netko s kim bi popricala i kavicu popila .............. Ja sam u jednom gradicu kod Stuttgarta. <i></i>
05 tra 2003, 16:04
Sanela, svaka čast. Jako zanimljiva priča i jako zanimljivo napisana <
>Svaka čast i Leu <i></i>
07 tra 2003, 00:53
MALENA MAMA!<
><
>Bas me sram da sam napisala tako bedastu recenicu pa je dvosmislena i izaziva nesporazum. <
><
>"Kako sam dosla ovdje?" - 'ovdje' mi znaci na ovaj topik, a inace sam u Sydneyu, a rado bih u Njemacku . Bas sam to glupo napisala .<
><
>Izvini sto ti nisam prije odgovorila, sad sam se tek ukljucila na internet .<
><
>Inace tata (mm) nam je nesto jako poceo razmisljati da se mi ipak prebacimo za Njemacku, blize je. Pa onda ne znam, htjeli bi drugo , pa da li tu ili pricekati preseljenje? Zato me zanima kako je u Njemackoj.<
><
>Potpuno te razumijem, i meni jako fali netko za kavicu. Mi tu nemamo nikoga. Pogotovo sad kak sam doma s bebicom... Ali nema veze mozemo mi i ovako . Nije isto ali je ipak vazno da se druzimo. Za mene gorka .<
><
>A tko zna mozda se u buducnosti i nademo u blizini ?...<
><
>A ovim nasim pitanjima o porodu u njem. mozda ce se netko i odazvati da napise ponesto, sanele jos nema da nam kaze stogod! <
><
> pozdrav MARTIN 29.11.2002<i></i>