Odgovori

Re: Caroban porod

13 vel 2004, 01:22

<i></i>

13 vel 2004, 10:25

Ida, cestitam na novoj . Cure s prosinac/sijecanj su se vec pitale sto je s tobom.<
><
> <
> Jura,17.02.2003.<i></i>

13 vel 2004, 11:13

Baš lijepa priča. <
>Čestitke na .<
> <
>Lucija, 11.12.2002.<i></i>

13 vel 2004, 11:21

Prekrasno! <
><
><
>Nadam se da ćemo jednog dana slične stvari imati i u HR, posebno tu mislim na odnos medicinskog osoblja. <
>ema helena 06/10/2002<i></i>

15 vel 2004, 02:45

Ida prekrasna prica Jasmina 22.01.1994<
>Dino 15.01.1995 <i></i>

caroban porod

17 vel 2004, 18:49

Hvala mame!<
><
>Zaboravila sam reci da sam se porodila na boku! <
>Nije bilo teoretske sanse da legnem na ledja, bol me ubijao. Muz mi je drzao jednu nogu u zraku i tako rodih.<
>Kasnije sam saznala da je bebino lice bilo okrenuto mojim ledjima i da su me zato ledja tako ruzno/nepodnosljivo boljela. <
>Ujedno sam citala da je takav porod naj-intenzivniji (sto se tice boli) pa se tjesim da sam prosla "najgoru bol", u smislu da ce drugi put biti lakse .<
><
>Nisu me sjekli, malo sam popucala i dobila tri konca. Nisam nikad osjetila te konce, stvarno su odradili posao. Takodjer, cim su zavrsili sa sivanjem, stavili su kesicu sa ledom na ulozak, da pomogne smanjenju krvarenja. Kesicu su mjenjali svakih sat vremena. <i></i>

Re: caroban porod

17 vel 2004, 23:34

Jako lijepo... Dora,19.3.2003.<i></i>

divno

18 vel 2004, 15:09

Ida super, sve mi se cini da sam te prepoznala po ovoj prici i tebe i MM-a a naravno i najsladju Esmicu <i></i>

Re: divno

19 vel 2004, 10:19

da se ispravim, mislim da sam prepoznala tebe, TM-a i Esmicu. pusa od mene i Ajne <i></i>

halo

19 vel 2004, 21:54

Mora da ti je MM sve u detalje ispricao o porodu , pa si me prepoznala.<
>Salim se, moram pohvaliti muza da je bio jako od pomoci tokom poroda. Shvatio je da necu price nego da mi pomaze masaza ledja i prihvatio se posla. Neki ljudi vole svoje zene ohra
ivati, ali vidio je da ja nemam snage da ista odgovorim, cak ni doktorici na pitanja.<
><
>Kad je beba izlazila onda je poceo navijati, hajde Idi evo glavice, jos malo, i onda kad bi se glava povukla (po prestanku truda) cula bi awwww... <
><
>Kad se beba rodila, nisam ga nikad vidjela, well... mladjeg, djetinjastijeg. Samo je skakutao (bukvalno, kao na livadi u cvijecu) za sestrama i doktoricom koje su Esmu pregledale i nosile od mene do stola. <
>Eto mama yaya, to ti je tvoj drugar.<
><
>Zaista vrijedi imati nekog bliskog pored sebe tokom poroda, olaksa ti sitnicama koje tada puno znace. Nadam se da ce nase bolnice uskoro usvojiti taj sistem da majkama olaksaju to traumaticno iskustvo <i></i>

Re: halo

20 vel 2004, 11:03

ma nije mi TM nista pricao o porodu, ali mala je slucajnost da postoji jos koja Esmica rodjena u vancouveru 08.02.2003. Jer bas nedavno sam TM pitala kad je Esma rodjena i eto ga, tako skontah, jos tvoj nick i sve mi je bilo jasno. <i></i>

20 vel 2004, 16:53

Ida, Super si ti to odradila! Nejira, 15.09.1998.<i></i>

22 vel 2004, 15:00

Blago tebi, svaka cast! I cestitam na novom bebachu <
>Vrtlarica Marta <i></i>

22 vel 2004, 18:34

jako lijepa prica <
><
>dosta slicno je bilo i moj porod s Hannom , bas si me nekim detaljima prisjetila - samo sto sam ja znala unaprijed da nije problem (ni u Irskoj ) ako se "deres" pri tiskanju pa se nisam ni ispricavala <
><
>i isto uvijek mislim kako je zalosno ponasanje osoblja kod nas, pogotovo kad vidis i osjetis razliku (moja dva poroda, recimo)<
><
> -----------------------------<
>Hanna 18.09.2001. Dublin<
>Andrej 24.11.1989. Sarajevo<i></i>

osoblje

25 ožu 2004, 21:42

Nisam sigurna kakvi su sada uslovi kod nas, ali kada je majka moje prijateljice radjala nju, vristala je od bolova i dosla je babica i opalila joj samar i naruzila je "sto se dere, ko da je neko kolje" ?!?!<
><
>Med. sestra mi je pri izgonu nudila ogledalo (da vidim bebu kako izlazi), vodu, obloge za glavu, ruku za drzanje,
ojala i navijala. Ostala je malo duze po isteku smjene da vidi bebu... Ipak ima ljudskosti u njihovom ponasanju, nije sve puka rutina.<
>Istusirala sam se 30 minuta nakon poroda, glavna sestra mi je pomogla na wc, oprala me u tusu, posusila, pomogla mi da obucem gacice i legnem u krevet. Na kraju mi je donijela veeeliki dorucak (iako je proslo vrijeme dorucka), i to sam tako u slast pojela, ko da nisam jela godinama. <i></i>

Caroban porod

02 pro 2004, 23:29

Drage mame, zelim vas pocastiti pricom sa mog poroda jer je zaista lijepa i pozitivna, mozda nekima od vas digne moral za "nove pobjede"<
><
>Dakle, imala sam predivnu trudnocu, nikakvih smetnji nego ispunjenu uzivanjem. Bila sam dosta aktivna i zivjela kao da nisam trudna; tj nisam se stedila.<
><
>Termin je bio 16 fe
uara, i mi smo uzeli taj datum nekako kao finalni, kao da se nece desiti prije. Farbali smo kucu, kupovali bebi stvarcice, sve u zadnji cas.<
>7 fe
uara sam osjetila malo stezanje, ali sam ga zanemarila i otisla u kupovinu. Citav dan sam bila na nogama i tek pocinula oko ponoci. <
>Nakon sat vremena probudila me beba koja je nenormalno skakala, tumbala se gore dole, istezala da ja vise nisam mogla lezati. Ustala sam da prosetam po kuci nebi li je uspavalo drmusanje, ali nije se dala. Skakala je ko pomamljena, mislila sam da ce mi stomak puci na pupku i beba iskociti
Odgovori