Odgovori

Kako se rodila Marta

28 ruj 2006, 17:34

Skoro pa potpisujem Barbi, sva sreća pa je drugi puta stavarno bio peace of cake.

Trudovi su počeli kao lagane kontrakcije,20.09. koje sam imala već od 6 mjeseca i nisam tome pridavala neku pažnju ,bila ujutro u gradu na kavici ,u šopingu, pa kod frizera..došla doma popodne i kad sam sjela jako me boljelo ko da me tiska glavica,ja još pomislila da se bebica spustila pa eto tiska,mi poručali ,mene onak bolucka al još ne sumnjam na trudove :gigl ,otišli smo s Klarom u park i tak sjedim na klupi kad skužim da su to ipak neki trudići ,mjerim ,nepravilno na 5-20-10-3-15 ...min ,ali točno osjetim kak dolazi i kak odlazi ,al još uvijek mislim da to nije to :conf ,ipak tek sam 38 tjedana, :rollin , došli mi doma ,to traje i dalje,spremim Klari večeru i pomislim tek oko 20 da bi to moglo biti to al kao ima vremena ,trajat će to tak cijelu noć .Moš mislit :p
MM uspavljuje Klaru, a meni onak na 5-6 minuta,zovem mamu nek se spremi jer da će vjerojatno biti nešto do jutra,Zovem našu Kuškicu i veli mi ona to ti je to ,a ja još ne vjerujem :stup ,za pol sata ipak zovem mamu da dodje jer su trudovi na 4-5 minuta :rolf ,mm zaspao ,probudim ga, a on ko pao s marsa,i pita da kaj sad odmah? :alc
Krenuli smo oko 22 30 ,mm važno mjeri razmak između trudova koji su usput sad već na 2-3 minute i uspije fulati cestu :bum pa se vraćamo ,došli u Vinogradsku oko 23 i 15 ,tamo standard,anamneza ,pregled,UZV,klizma...a sve pod trudovima, :band ,nepisivo iskustvo :gigl
U box sam došla u 00 15 i rodila u 1 50.

Trudovi su bili super,došla sam otvorena 6 prstiju,molila sam babicu da ne radi epi. pa i nije,nisu mi davali niti drip niti ikakve lijekove i baš mi je drago što je ovaj puta sve teklo potpuno prirodno.Bilo je bolno, ali uspoređujući s dripom od prošli puta nepisivo lakše.
Jedino mi je žao što Vinogradska nema mogućnost rađanja na lopti ili stolčiću jer bi mi bilo puno lakše,dok god sam hodala i kretala se bilo je lakše podnijeti ,kad sam legla na stol na bok postalo je puno bolnije i teže za izdržati.
Nakon sat vremena probušili mi vodenjak i začas je krenuo izgon.
Sam izgon mi je bio puno teži, tu sam se ,ovaj puta,namučila, al rodila se velika princeza ,moja mala štrumfeta :luv, teška 3820 i 51 cm ,OG 34.5.
Poslije sam imala par šavića ,dva izvana i par unutra,ali to je trajakooooo ,kao tkivo teško privaća konac i bilo prilično neugodno,onda je bilo dilema oko posteljice ,gledao ju cijeli odjel da bi na kraju zaključili da je ipak cijela,hvala bogu, samo malo iscufana(njihov naziv :gigl )

Marta je super,apgar 10/10,,već na prvom podoju cicala je ko velika i treći dan smo došle domeka,Sad uživamo jedna u drugoj, trenutno samo papa i spava , san je svake mame dok se ne oporavi.
Danas smo bili i u prvoj šetnjici,i stvarno mi je neopisivo drago što smo sada napokon u četvero. :3srca

28 ruj 2006, 19:37

Teutonija prica je predivna i super da vam je sve proslo tako jednostavno i prirodno :juhu

28 ruj 2006, 19:40

Prica je predivna i bas mi je drago da ste vec doma i uzivate svi skupa. :3srca

re

29 ruj 2006, 00:51

i ja citam...lijepa prica...ja dragam bushu i pomalo trtarim...minimalna sam, a rozka je isto bila velika pa ocekujem i ovaj put :dj
al izdrzi se sve to, poslije sam se pravila vazna

29 ruj 2006, 08:02

Cestitam na prirodnom porodu!
:3srca

29 ruj 2006, 08:23

čestitam teutonija!
vidim da je i tebe drugi porod iznenadio kao i mnoge od nas :bye

29 ruj 2006, 08:36

Još jednom čestitke, super da je sve tako dobro išlo... i pusa Marti preslatkoj bebici :3srca

29 ruj 2006, 14:49

Baš fin porod!Da je i meni takooo...

porod

29 ruj 2006, 15:47

Bas si me raznjezila sa ovim krasnim iskustvom :3srca
Jos jednom iskreno cestitam i uzivaj u svojim princezama.

30 ruj 2006, 00:25

:3srca Ljepa prica,a i ljep porod.....pusa princezama!!!!!

30 ruj 2006, 09:46

Mislim da se ovakav porod stvarno može poželjeti... Super, super! Još da je i meni probati roditi bez dripa...
Puse vam šaljem svima!!!

01 lis 2006, 22:02

Super priča! :juhu :3srca

01 lis 2006, 22:02

Super priča! :juhu :3srca

06 lis 2006, 13:00

Jako lijepo. I ja sam moju Martu rodila u Vinogradskoj i sve sam si zamisljala, kak si dosla, pa isla u boks... ;-)
Uzivaj u Martici! :3srca

12 lis 2006, 14:36

Martice, dobro nam došla! :proljece :band

Teutonija, super mi je to kak si se ti pod trudovima isfrizirala, šopingirala, kafenisala, pa ručala, onda se poigrala u parku, pa večerala... Isuse, sad me onak nekak ulovila panika! :mrgreen:
Odgovori