Skoro pa potpisujem Barbi, sva sreća pa je drugi puta stavarno bio peace of cake.
Trudovi su počeli kao lagane kontrakcije,20.09. koje sam imala već od 6 mjeseca i nisam tome pridavala neku pažnju ,bila ujutro u gradu na kavici ,u šopingu, pa kod frizera..došla doma popodne i kad sam sjela jako me boljelo ko da me tiska glavica,ja još pomislila da se bebica spustila pa eto tiska,mi poručali ,mene onak bolucka al još ne sumnjam na trudove

,otišli smo s Klarom u park i tak sjedim na klupi kad skužim da su to ipak neki trudići ,mjerim ,nepravilno na 5-20-10-3-15 ...min ,ali točno osjetim kak dolazi i kak odlazi ,al još uvijek mislim da to nije to :conf ,ipak tek sam 38 tjedana,

, došli mi doma ,to traje i dalje,spremim Klari večeru i pomislim tek oko 20 da bi to moglo biti to al kao ima vremena ,trajat će to tak cijelu noć .Moš mislit :p
MM uspavljuje Klaru, a meni onak na 5-6 minuta,zovem mamu nek se spremi jer da će vjerojatno biti nešto do jutra,Zovem našu Kuškicu i veli mi ona to ti je to ,a ja još ne vjerujem

,za pol sata ipak zovem mamu da dodje jer su trudovi na 4-5 minuta

,mm zaspao ,probudim ga, a on ko pao s marsa,i pita da kaj sad odmah?
Krenuli smo oko 22 30 ,mm važno mjeri razmak između trudova koji su usput sad već na 2-3 minute i uspije fulati cestu

pa se vraćamo ,došli u Vinogradsku oko 23 i 15 ,tamo standard,anamneza ,pregled,UZV,klizma...a sve pod trudovima,

,nepisivo iskustvo
U box sam došla u 00 15 i rodila u 1 50.
Trudovi su bili super,došla sam otvorena 6 prstiju,molila sam babicu da ne radi epi. pa i nije,nisu mi davali niti drip niti ikakve lijekove i baš mi je drago što je ovaj puta sve teklo potpuno prirodno.Bilo je bolno, ali uspoređujući s dripom od prošli puta nepisivo lakše.
Jedino mi je žao što Vinogradska nema mogućnost rađanja na lopti ili stolčiću jer bi mi bilo puno lakše,dok god sam hodala i kretala se bilo je lakše podnijeti ,kad sam legla na stol na bok postalo je puno bolnije i teže za izdržati.
Nakon sat vremena probušili mi vodenjak i začas je krenuo izgon.
Sam izgon mi je bio puno teži, tu sam se ,ovaj puta,namučila, al rodila se velika princeza ,moja mala štrumfeta

, teška 3820 i 51 cm ,OG 34.5.
Poslije sam imala par šavića ,dva izvana i par unutra,ali to je trajakooooo ,kao tkivo teško privaća konac i bilo prilično neugodno,onda je bilo dilema oko posteljice ,gledao ju cijeli odjel da bi na kraju zaključili da je ipak cijela,hvala bogu, samo malo iscufana(njihov naziv

)
Marta je super,apgar 10/10,,već na prvom podoju cicala je ko velika i treći dan smo došle domeka,Sad uživamo jedna u drugoj, trenutno samo papa i spava , san je svake mame dok se ne oporavi.
Danas smo bili i u prvoj šetnjici,i stvarno mi je neopisivo drago što smo sada napokon u četvero.