Sada je: 03 kol 2026, 11:12.

Došao je i taj dan...

Moderator/ica: Diami

Došao je i taj dan...

PostPostao/la mama21 » 28 kol 2008, 10:08

Zbog zastoja u rastu dijeteta, završila sam u bolnici mjesec i pol prije termina...Boravak u bolnici mi je teško padao jer ja sam bila ta koja je u sobi uvijek ostajala, a sve druge trudnice su išle na treći kat, dok sam ja bila na drugom i čekala da dobim nekog u sobu da ne budem sama...od silnog ležanja nisam uopće imala snage...Jedva sam čekala da dođem sa svojom curicom doma i da budemo sretna mala obitelj... I došao je taj dan kad mi je rekao doktor kak moje dijete ne dobiva na kilaži i da u petak 21.12.2007. idem na inducirani porod...Bila sam presretna jer sam znala da bi mojem dijetetu bilo puno bolje vani, nego u trbuhu jer joj očito nije bilo dobro čim nije dobivala na kilaži...tak u 38. tjednu trudnoće odlučeno je da idem na treći kat...došao je petak...oko pola sedam, kad mi je već bila napravljena "frizura" i klistir, krenula sam i ja na treći kat...do pola osam sam čekala vizitu i kada je došao moj doktor probušio mi je vodenjak i rekao mi kak sam otvorena već 3 cm i dobila sam drip...i krenulo je...prvo trudovi nisu bili jaki i mislila sam da to nije tak strašno kak su mi pričali...moš mislit...oko devet sati ja sam već počela tražit nešto protiv boli jer nisam više mogla izdržati...kad sam dobila to nešto protiv boli, prvo mi je pozlilo, a onda sam čak i zaspala....ali zato oko deset me je bol opet napala...užas...bol je sve jača...nisam mogla više izdržati :nevi i tražila sam doktora jer je pritisak sve jači i da jednostavno imam potrebu tiskati...kada je doktor došao i pregledao me, rekao je kak sam otvorena već 6 cm i da mogu krenuti u rađaonu...u rađaoni na onom stolu, ležala sam tak da mi je lijeva noga bila na onoj nogici, a glava mi je bila spuštena sa stola na desnu stranu i molila sam Boga da mi pomogne i zazivala mamu da ne mogu više izdržati koliko me boli...oko 13 h napokon je došla babica i rekla mi da mogu tiskati...bilo mi je teško...oko mene su bile babice i pomagale mi i bila podrška jer ja sam bila u komi... i napokon u 13.13h je došla moja Ella na svijet :3srca mojoj sreći nije bilo kraja kada me pogledala svojim okicama....imala je 2720 i 48cm... da, popucala sam tak jako da skoro mjesec dana nisam mogla sjediti na lijevom guzu...katastrofa... da, i moj mužek je cijelo vrijeme bio u hodniku i ludio zato jer je znao da me boli, a ne može mi pomoć...
I to je to...zbog prvog poroda, bojim se krenuti na drugo dijete jer očito moj prag boli je užasno nizak i ne znam kak bi to sve izdržala...zvuči sebično, ali ne mogu si pomoć, neovisno o tome što moj porod nije dugo trajao...
Opusti se i uživaj...
mama21
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Došao je i taj dan...

PostPostao/la TOMISLAVA » 28 kol 2008, 21:54

To što si imala težak prvi porod ne mora ništa značiti.
Moja kolegica je prvu curicu rađala 13 sati a drugu nije ni osjetila kad je rodila.
Tako da je to sve relativno. Sve će bit ok. :mah
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 29 kol 2008, 07:42

Razumijem kako ti je, ali vjeruj mi pusti da prođe neko vrijeme...predomisliti ćeš se :proljece
Glavno da je sa bebuškom na kraju sve dobro :3srca
I nije mi jasno kakav zastoj u rastu, pa beba ima sasvim OK težinu i duljinu za 38 tjedana :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jukica » 30 kol 2008, 20:23

Kako kaže IINA za godinu-dvije zaboravit ćeš ti na bolove ;)
P. 03.03.2006.
T. 08.10.2008.

A. 13.11.2013.
jukica
rađam djecu u XXL veličini

PostPostao/la mama21 » 31 kol 2008, 21:03

IINA je napisao/la:I nije mi jasno kakav zastoj u rastu, pa beba ima sasvim OK težinu i duljinu za 38 tjedana :dunno

Nije redovito dobivala na kilaži, već skoro svakih dva tjedna bi jako malo dobila...doktor je procijenio na 2500, s tim da uvijek gledaju na to da može biti 200 grama više ili manje...Sretna sam da je imala 2720 i bile smo samo 5 dana u bolnici zbog žutice, a da je imala 2300 bila bi jaaako mala i slabička i ne znam još koliko bi trebale biti u bolnici...
mama21
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 02 ruj 2008, 11:51

Čestitam!!! A bolovi...vrijeme blagotvorno djeluje na pamćenje intenziteta boli, a sreća koju osjećamo zbog našim malih vragolana traje dugooooo!!!
MON
Intelektualni snob

Natrag na Priče s poroda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.