Dakle, dva dana prije termina pocela sam ok 4 u noci krvariti uz lagane trudove na 10 minuta, probudila muza i pravac bolnica. Kad sam dosla rekose da je to cep, i da sam otvorena ko i do tada 1 cm... uglavnom, nakon par sati lezanja dok nije dosla vizita, pustili me kuci jer nije to jos bilo to.
Drugi dan kontrola ujutro u 8h, nakon koje sam dogovorila ostanak u bolnici jer je doc rekao da sam pre nervozna za ici doma pa neka prespavam u bolnici i ako ne krene porod sam sljedeci dan na termin, onda cemo inducirati jer je beba velika, spremna itd.
I tako ja ostala, vec se pomirila s indukcijom i ovoga puta (prvi porod mi je bio induciran jer sam bila prenijela 6 dana, plodna voda zelena ...) i taman se spremala oko 18:30 zavaliti u krevet i odmoriti kad valjda od silne zelje da vise rodim i to prirodno, krenuli oni lagani trudovi prvo na 10 pa na 8 pa na 5...onda sam se otisla setati...pa krenuli na 3 minute .. nakon cega su me stavili na CTG da ne bi ispalo da haluciniram
i kad je i svemocni CTG pokazao da su stvarno trudovi, dosla je doktorica, i rekla kak sam 4 cm otvorena i pravac predradjaona (prije toga frizura i klistir). To je sve vec bilo oko ponoci. Tam su me naravno prikopcali na CTG o kojem nekoliko rijeci kasnije
U predradjaoni sam odma trazila epiduralnu, vise od panike nego od boli, jer mi je moj doc to obecao kao nema frke, kad mi neka plava babica, mlada, odbrusi, "ne dajemo epiduralnu po noci"!?!? i ak imam pitanja nek pitam doktora
Kako moj doktor nije reagirao ni na sms ni na pozive (opravdano, kasnije saznala) pitala ja dezurnog doca koji mi je "lijepo objasnio" kako je njima beba na prvom mjestu i kak bum ja to izdrzala ... opet stara prica zena je da suti i radja, i drugi su tu da misle za nju ...ma naljutim se kad se toga sjetim. Mislim na kraju je bolje kaj je nisam dobila, ali taj odnos prema rodiljama mi je
Uslijed beskonacnog CTG-janja uspjela sam izboriti 10-tak minuta setanja bez da sam prikopcana, i onda me opet mlada babica prikopcala, sutnula mi neku drogu protiv boli od koje sam bila fiju i tako sve do cca 3h. Oko 3h konacno su se smilovali i pustili me u box, pa mi je i muzek mogao doci. Tad je vec pocelo zestoko boliti (sve do tada je bilo sasvim podnosljivo), i opet su zadnja dva sata bila najzesca, kao i kod prvog poroda.
Kad usporedim ovaj porod koji je bio bez dripa, sve je islo prirodno, skolski, vodenjak pukao sam...moram priznati da je ovoga puta puno puno jace bolilo nego kad sam imala inducirani porod, ali su se bolje osjetile faze poroda, spustanje bebe koje je bilo najzesce, i sam izgon koji je bio jao i pomagaj ali zbog moje zelje da me ne rezu i velike bebe (Paula je bila za kg laksa i manja).
Kad bi trud prošao, sve je bilo za 5, dok mi je kod induciranog sve bilo jedan veliki kosmar...i neprekidan trud.
Da se vratim na ovaj porod ... dakle ja u boxu, i dalje prikopcana na CTG i kad sam ga u trudu pomaknula jer jednostavno nisam mogla lezati nepomicno sto mi je totalno nehumano, ona mlada babica s pocetka price me samo prostreljivala pogledom... mislim stvarno, kak sam mogla

Molila sam da me ne recnu, pa je sam izgon trajao i trajao i nikako da zavrsi. Sigurno preko pola sata. No, babica N. (ne ona mlada) je bila divna predivna i strpljiva svaka joj cast, jer trebalo je poroditi bebu od 4110g (54 cm) bez reckanja, tak da joj kapu skidam za trud. U jednom trenutku babica je rekla da bi sve bilo gotovo i prije pola sata da su me recnuli, a ja sam luda od svega viknula da nek me onda reze
al je moj prisebni muzek rekao da ne pricam gluposti i nek se skoncentriram jer je Maksim samo sto nije.Tak da sam stiskala i dalje. Na kraju sam pukla za jedan sav, nije vrijedno spomena, malo me Maksim rasturio ali neka, sve ce to proci.
Nakon poroda smo se mazili svi troje oko sat i pol, cickali onak pocetnicki sto je sve super i za svaku pohvalu, no nakon toga oko 7 h su me stavili na hodnik gdje sam lezala do cca 14h!!!! jer nije bilo mjesta na odjelu. To je horor, osim sto sam se ukocila na tom stolu, Maksima nisam dobila prije 15h, dakle bili smo odvojeni 8 sati nakon poroda sto svakako nije pohvalno za bolnicu prijatelja djece..
Uglavnom, drago mi je da je sve islo prirodno, nije mi drago sto smo mi rodilje i dalje bez prava glasa, ali na kraju bitno i najbitnije je da je moj Maksim super, da je sve dobro proslo i da nas sada eto u familiji ima cetvero vodenjaka.
Maksim najmladji otvara sezonu 4.2., onda ide Paula 6.2. pa moj muzek 10.2. i ja 14.2.
I jedna anegdota za kraj..gledam ja slike koje je mm slikao na porodu kad najednom medju njima i slika etikete s nekog lijeka..a mm inace prodaje strojeve koji stampaju etikete pa mu se u boxu jedna ucinila zanimljivom, pa ju je usput slikao ...riknula sam od smjeha kad sam to vidjela
Evo guguce i rasteze mi se glavni junak ove price
Maksim pa vas pozdravljam, valjda nisam nesto izostavila.editirala mjere.

!

I žao mi je poslije za ležanje na hodniku, stvarno je na tom Svetom Duhu takva navala trudnica... A kako je bilo poslije, tvoj doživljaj rooming in-a? Dal su ti sestre pomagale oko dojenja?
. U takvim emotivnim trenucima i pod takvim adrenalinom on uspije razmišljati i o svom poslu
!!! Ma prozvala bih ga zaposlenikom godine!!!!

i trudovi su bili kraći, mogla sam ih pratiti i naravno sve je kraće trajalo i nisu me rezali ali ipak sam ja rodila mravca a ti Maksima