Pitajte moderatore i administratore o radu foruma, prijavite smetnje, naučite kako se služiti forumom, testirajte svoje nove forumske vjestine...
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Zasto se neki topici zakljucavaju...

20 sij 2009, 11:30

nisam za zakljucavanje topica..neka se rasprava razvija
niskih udaraca je uvijek bilo i uvijek ce biti...tako da..BJ

Beppa Joseph je napisao/la:
Ciara je napisao/la:a šta si ti tu?
jesam tebe nešto pitala
i nemoj me vući za jezik da nebi ja imala što reći na tvoje borbe za pravdu

Moram priznati da je ovo najgrublji komentar na nekoga osobno otkad sam na forumu. :ne

ovo ti je totalno benigno, cega se sve ovdje moglo cuti
ali nije mi u redu da se tako nesto cuje od moderatorica, a i to se desavalo

da, da..i one su ljudi, ali, smatram, da su, prihvacajuci duznost moderatorice, prihvatile i jedan drugaciji nacin komunikacije, smireniji i dostojanstveniji...i samo takve moderatorice, one koje znaju stati na loptu, su za mene vrijedne tog mjesta

vecina moderatorica odlicno obavlja svoj posao
trude se i daju sve od sebe
i vjerujem da ih boli kada ih se sve kolektivno napada

ovdje je pocela vladati atmosfera - moderatorice su nasi neprijatelji i prvo moraju dokazati da nisu krive :lol
ne doslovno, ali tako nekako

i molim da mi netko ne prisije etiketu - zelim poroziti, samo zbog par lijepih rijeci :lol
sacuvajmeboze, ni da mi se plati

20 sij 2009, 11:31

E pa Mirci, po čemu je onda moja kritika toliko neosnovana i neargumentirana kako bi rekli ovdje neki borci za pravdu?!
To je kritika koju bi i moderatori trebali znati prihvatiti i koja se treba viditi jer nije sve uvijek med i mlijeko.

Slučajni gost - ja ne trebam postaviti pitanje tamo gdje ono nije potrebno i gdje ne tražim odgovor već samo iznosim kritiku, a za tu istu kritiku smatram da imam pokriće da je kažem. I mislim da je uopće bespotrebno da mi govoriš što bi ja kao komunikolog trebala ili ne trebala jer ni ja to ne govorim drugim komunikolozima niti ljudima drugih struka.

20 sij 2009, 11:33

gle guljka, ali ja mislim da je bespotrebno da ti moderatoricama govoris sto i kako trebaju raditi.
i sto cemo sad?

20 sij 2009, 11:34

Guljka, ti kao nezadovoljna korisnica trebaš jasno reći što te smeta (iznijeti kritiku), a ne rogoboriti pa raznim topicima. Zato si trebala otvoriti poseban topik. Ja ti ne govorim što trebaš ili ne kao komunikolog, već kao korisnik koji je uz to i komunikolog.

20 sij 2009, 11:34

I da, Mirci, sada moja usta nisu začepljena, pitam se što bi bilo da nisam provocirala s onim postom iz kojeg je nastao ovaj cijeli topic? Da sam se pokorila i krenula dalje? Nije ni bitno, ali eto samo jedno razmišljanje. Ne očekujem odgovor na ovo. Ovo je bilo više jedno retoričko pitanje.

20 sij 2009, 11:35

pitam se što bi bilo da nisam provocirala s onim postom iz kojeg je nastao ovaj cijeli topic?

a što misliš da će sada nastati?

20 sij 2009, 11:36

pitam se što bi bilo da nisam provocirala s onim postom iz kojeg je nastao ovaj cijeli topic? Da sam se pokorila i krenula dalje?

nista.

20 sij 2009, 11:43

mamashnita i Slučajni gost - kao prvo, ja vama ne govorim kako da radite svoj posao, ja iznosim kritiku, i dalje je opet na vama hoćete li je prihvatiti kao konstruktivnu ili ne, naravno da znam da nećete, dakle nisam ni u jednom trentuku očekivala da ćete reći je guljka, radit ćemo onako kako ti kažeš jer ti imaš pravo. Ne, samo hoću reći da smatram da u nekim pitanjima nemate pravo i gotovo. I moje je pravo da to kažem.
Ja ne rogobroim po raznim topicima, ispada kao da sam sijala zrno mržnje na njih 50-ak. Ja sam na provokaciju odgovorila provokacijom. Koliko je to bilo ispravno ili ne u komunikološkom smislu trebao bi možda vidjeti netko nepristran, a ne nas dvije. Jer na kraju krajeva ja nisam službeno na ovom forumu niti zbog svoje struke, ali naravno da je ne mogu ni zanemariti kad vidim da nešto ne štima.
I naravno da ne bi bilo ništa da nisam provocirala, niti će išta biti sada.

20 sij 2009, 11:43

koliko besposlenih zena :drink

20 sij 2009, 11:44

guljka, ti si govorila o pitanjima, a sad prelazis na kritike :mah.

Malen broj ljudi zna prihvatiti kritiku na pravi nacin. Malen broj ljudi zna i uputiti kritiku na pravi nacin. Caka je u nacinu ;). Uostalom, vladas li ti tim vjestinama? Ja ne. Jos ucim. I ucit cu dok sam ziva.

Odgovorit cu i na pitanje na koje ne ocekujes odgovor. Planirala sam, po povratku kuci, otvoriti topic za nastavak razgovora o politici foruma. Ti si me svojom nestrpljiivoscu pretekla.

20 sij 2009, 11:44

guljka, a ja samo hocu reci da u nekim pitanjima ti nemas pravo. i moje je pravo da to kazem.
i sto cemo sad? :lol

20 sij 2009, 11:46

mamashnita i Slučajni gost - kao prvo, ja vama ne govorim kako da radite svoj posao, ja iznosim kritiku, i dalje je opet na vama hoćete li je prihvatiti kao konstruktivnu ili ne, naravno da znam da nećete, dakle nisam ni u jednom trentuku očekivala da ćete reći je guljka, radit ćemo onako kako ti kažeš jer ti imaš pravo. Ne, samo hoću reći da smatram da u nekim pitanjima nemate pravo i gotovo. I moje je pravo da to kažem.

Naravno da je tvoje pravo da kažeš, ali ne na nekom tamo topiku, nego na posebnom. Jer se ne tiče mode, nego nečeg drugog. Zar ne?

20 sij 2009, 11:48

evo, guljka, ja nisam moderator i sklona sam pobuni, sklona sam reci sve sto mislim i zakaciti se u sekundi, volim jambrati i volim male ljude :lol
ali tebe ne kuzim :dunno
ma kakvo mrtvo zacepljivanje gubice? :alc
lijepo ti je receno da je to moderatorsko pravo, svidjalo se tebi ili ne

20 sij 2009, 11:51

hvala moderatoricama na pojašnjenjima

izgleda da ipak može ovisiti i o diskrecijskoj ocjeni moderatora da li će se nekoga prvo opomenuti ili ne

Bubidea je napisao/la:nisam za zakljucavanje topica..neka se rasprava razvija
niskih udaraca je uvijek bilo i uvijek ce biti...tako da..BJ

Beppa Joseph je napisao/la:
Ciara je napisao/la:a šta si ti tu?
jesam tebe nešto pitala
i nemoj me vući za jezik da nebi ja imala što reći na tvoje borbe za pravdu

Moram priznati da je ovo najgrublji komentar na nekoga osobno otkad sam na forumu. :ne

ovo ti je totalno benigno, cega se sve ovdje moglo cuti
ali nije mi u redu da se tako nesto cuje od moderatorica, a i to se desavalo

je dešavalo se i jučer i danas, al to se tolerira

20 sij 2009, 11:53

Sad sam išla iščitavati sve postove i vidim da je tema postavljena kao provokacija (što je već zaključeno). Provokacije nisu loše kada imaju cilj i jasno ukazuju na nešto što ne valja.

Nije pošteno sad reći nemoj se petljati jer ne znaš zato što tema postoji na otvorenom dijelu i svatko tko je član foruma slobodan je učestvovati.

Dakle, što je cilj ovog topica?

Ukazati na greške nekih moderatora koje ne želimo imenovati?
Onda barem treba reći koje su to konkretne greške, i dati primjere?

Raspravljati o tome kakvi bi moderatori trebali biti?

Raspravljati o pravilima?

Nijedna od mogućih rasprava nije loša i trebala bi biti dopuštena, ali ovdje zaista nije jasan cilj. Ovdje se samo može vidjeti povrijeđenost nekih članica (koja je možda sasvim opravdana), ta povrijeđenost je, po mome mišljenju (ne mislim samo na ovaj topic), uzrok što se ponekad pišu izjave bez diplomacije i dužnog poštovanja prema drugima. Zato treba jasno formulirati stav i postaviti jasno pitanje koje može imati konkretan odgovor.

Ja se evo slažem s kritikom kako moderatori moraju biti mnogo osjetljiviji za nijanse u govoru, tj. pisanju jer imaju veću odgovornost (ne kažem da nisu, već da bi moderatori takvi trebali biti).

20 sij 2009, 11:55

beppa :klanja

20 sij 2009, 11:57

i ja se dosla pokloniti beppi :)

20 sij 2009, 11:58

snjezo, ja u tome ne vidim psovanje i vrijeđanje na osobnoj razini (vjerskoj, rasnoj, nacionalnoj..). Da, rijec je o osobnom napadu i takav nacin komunikacije govori o onome koji ga koristi, ali nije rijec ni o psovanju niti o vrijedjanju koje bi trebalo sankcionirati.

20 sij 2009, 12:01

ok Mirci

20 sij 2009, 12:01

:bis

20 sij 2009, 12:06

Moram priznati da mi se sviđa mircin stil moderiranja. Nije da pratim moderatorice i njihov posao, ali slučajno sam se jučer i danas upetljala u ove topice i imam potrebu istaknuti mirci kao moderatoricu koja se trudi i uspjeva biti objektivna, strpljiva i pravedna.

Nije ulizivanje i ne želim biti nikad ništa.

20 sij 2009, 12:09

filipovamama je napisao/la:Moram priznati da mi se sviđa mircin stil moderiranja. Nije da pratim moderatorice i njihov posao, ali slučajno sam se jučer i danas upetljala u ove topice i imam potrebu istaknuti mirci kao moderatoricu koja se trudi i uspjeva biti objektivna, strpljiva i pravedna.

Nije ulizivanje i ne želim biti nikad ništa.

potpisujem

20 sij 2009, 12:11

Vi cure koje ste tako lijepo stale u obranu moderatorica i kojima se te iste tako lijepo klanjaju, nastavite i dalje tako. Ja vam to ne mogu zabraniti, zamjerati niti išta drugo. Ja mogu samo ono što sam do sada radila. S manje ili više provokativnog tona.
Kako ja mogu postaviti pitanje na nešto gdje odgovor ne trebam? Da vam postavim pitanje do kada se mislite u određenim pitanjima vođenja ovog foruma, ne u prošlosti jer je to gotovo, već ubuduće, ponašati kao "svete krave" i ponekad svojim postovima obraćati se forumašicama s visoka?
Na to ja ne trebam odgovor, ali kad već tražite pitanje eto ga.
Mislim da je kritika u ovom slučaju puno bolja. Ni pitanje ni kritika neće riješiti ovaj "problem", ali pitanje s epostavlja kad s eočekuje odgovor. Kritika ne.

20 sij 2009, 12:11

da, to je taj stil, koji je pozeljan, mirno i odmjereno :kiss

uletila mi guljka :ne

20 sij 2009, 12:13

ma mirci je stvarno ok, pratim ovu raspravu sa strane, bez neke zelje za ukljucivanjem jer stvarno nemam primjedbe na ijednu clanicu (istina nisam se bas ni sukobljavala, nije moj stil), ali mi nije bas ok guljka da tako iznosis svoje nezadovoljstvo bez ijednog konkretnog navodenja, daj primjere, onako zdravoseljacki, pod 1., pod 2. a moze i pod 3. pa da se vidi u cemu je problem.

20 sij 2009, 12:14

Luantaro je napisao/la:koliko besposlenih zena :drink

A ti si pak ta koja ima 2000 i nešto postova ;)

20 sij 2009, 12:15

zene su stale u obranu svog misljenja (ili...iznijele su svoje misljenje) ne u obranu moderatorica
jel to dopusteno? a guljka? imati svoje misljenje? :naughty

20 sij 2009, 12:16

guljka, los si mi ti komunikolog :(

20 sij 2009, 12:17

Snježa je napisao/la:
Bubidea je napisao/la:ali nije mi u redu da se tako nesto cuje od moderatorica, a i to se desavalo
je dešavalo se i jučer i danas, al to se tolerira

da, dogadjalo se i dogadja se da moderatorice u zaru rasprave zaborave na svoju boju i prevrse mjeru braneci svoj stav. ali ne mozete tvrditi da se to tolerira. moderatorice itekako izmedju sebe raspravljaju o svemu, kritizira se i opominje ako je potrebno.

20 sij 2009, 12:17

guljka,i daj se sad lijepo zapitaj zasto ti je vec par cura reklo da to sto ti govoris bas i nije na mjestu
a nisu "stale na stranu omrazenih moderatorica"

edit...ubacila sam ime, da se zna na koga se komentar odnosi
Zadnja izmjena: Bubidea; 20 sij 2009, 12:19; ukupno mijenjano 2 put/a.
Tema je zaključana