Switch to full style
Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Odgovori

Koliko vasa deca gledaju TV

08 ožu 2012, 15:24

Moja Isidora gleda oko 2h po dani tv.Mislim da je mnogo ali ne previse.Mozda bi optimalno bilo 1h.Ako je lepo vreme i nismo kod kuce onda se ni ne gleda tv.Ali eto prosek je mozda 2h.

Re: Koliko vasa deca gledaju TV

08 ožu 2012, 15:26

tin do godine nije gledao. onda je s godinu gledao jedan crtić dnevno. tako je ostalo do dvije godine. sad zna pogledat crtiće i do sat dnevno. no ne izdrži toliko. pogleda jedan pa se ode u sobu igrati.
po meni bi granica trebala biti na sat vremena, ali ako je nešto edukativno ili zanimljivo onda bih ostavila da pogleda u cjelosti ako traje duže

08 ožu 2012, 15:34

U pravilu nismo doma budni dva sata dnevno :ajme pa ni ne mogu gledati toliko.
U ružne i kišne dane vikenda npr. kad je mrak u 4 sata znaju nešto duže gledati tv ili šaltati se s tv-a na laptop i više od dva sata ali prođu dani da se ne pali ni jedno ni drugo. :dunno

08 ožu 2012, 15:51

Slično kao kod Barbi, mozda vikendom ujutro, dok je jos snena, gleda sat ili dva dječju televiziju, a to uključuje crtiće, top listu dječjih zborova i dokumentarce, preko tjedna najčešće ne gleda uopće.

08 ožu 2012, 15:58

Ja mislim da moja gleda puno i previše i čak razmišljam o tome da uvedem roditeljsku zaštitu na Mini tv. Ja radim do 16 sati i kad dođemo kući, dok spremim ručak gleda taj Mini....do ručka. Poslije više ne gleda.
Vikendom gleda ujutro kad se ustane, a poslije više ne jer su nam dani obično organizirani.
Mene smeta to gledanje preko tjedna jer ju jedva odvojim od televizora i "prisilim" da sjedne za stol. To bi bilo negdje u prosjeku sat vremena ili manje, ovisno koliko mi treba da zgotovim ručak.

08 ožu 2012, 16:05

Barbi je napisao/la:U pravilu nismo doma budni dva sata dnevno :ajme pa ni ne mogu gledati toliko.
U ružne i kišne dane vikenda npr. kad je mrak u 4 sata znaju nešto duže gledati tv ili šaltati se s tv-a na laptop i više od dva sata ali prođu dani da se ne pali ni jedno ni drugo. :dunno

isto i kod nas

08 ožu 2012, 16:06

ja sam sretna sto se postuje pravilo,npr.hajdi i jos jedan crtani i gasi se.ona ugasi sama.

08 ožu 2012, 16:14

Preko tjedna (pon-pet) samo 10-min. ujutro (kad ja odem na posao a mm se još sprema..
i tako bilo ljeto ili zima)..popodne vrlo vrlo rijetko jer se puno igramo.
Vikendom možda sat-2 max.

08 ožu 2012, 16:17

Moj A. tv nije gledao do godine i pol, onda crtić i to nebi bilo duže od 15-20 min. Sada gleda oko 1h dnevno, vikendom gleda skoro 2h a to je navečer kad na rtl-u zna biti neki dugometražni crtić.Znam da je previše al ne mogu mu usred crtića reći da više ne može gledati, urlao bi valjda do ponoći.
No sad ionako dolazi ljepše pa ćemo i to smanjiti, zapravo zimi više gleda jer većinu vremena provodimo u kući.

Jel se pod gledanje tv-a računa i kad npr. tata gleda utakmicu a sin se igra s autićima pa tu i tamo baci oko na tv. pogleda 5 min. pa nastavi s igrom jer mu sadržaj nije interesantan?

08 ožu 2012, 18:50

Sve zavisi od vremena i dana ali imamo 3 tv-a a niko ga skoro ne gleda.Ja nemam vremena osim vikendom a tako i djeca.Zadace,kupanje,projekti za skolu i krevet.Vikednom ne obracam paznju,pustim da gledaju i da se odmore.Mada i vikendom landramo okolo nismo nikad cijeli dan kuci :mrgreen

08 ožu 2012, 20:04

nismo u kući 2h budni, kao većina :ajme
ne gledaju tv uopće, osim ciljano neki crtani ili on galileo i sl.

08 ožu 2012, 20:35

Do sad (18mj) nije nikad gledala TV. Nudila sam joj crtiće da barem malo bude na miru, ali nije joj bilo zanimljivo. Sad pogleda ponekad 2-3x tjedno dvd sa životinjama, 20tak min ako izdrži i toliko. Vidjet ćemo kad malo poraste :mrgreen

09 ožu 2012, 12:07

Kako kad, nekad previše ,nekad prođe više dana da ne gledaju ništa. Ljeti puno manje nego zimi.

09 ožu 2012, 12:26

Zastupljenost ekrana je rasla kako je i ona rasla, ali ne proporcionalno ;) No sa smjenskom nastavom i dužim dnevnim boravkom u svoja četiri zida apetiti su jako narasli :mrgreen

09 ožu 2012, 12:39

Ima dana kad gleda po dva sata, tri sata, ima dana kad se uopce ne upali tv, ima dana kad je upaljena al on ju ignorira il ju pogleda svakih 10 minuta po sekundu. Ovisi kakvog je raspolozenja.
U zadnje vrijeme radije bira slusanje muzike nego gledanje telke, to sam primjetila.
Jedan dan smo mu zajedno na kompu napravili folder sa pjesmama koje su mu drage pa je naucio kako staviti ih pa se sada pravi vazan.
Sada kako idu duzi i ljepsi dani, stalno smo vani pa se ni ne sjeti da postoji telka.

U biti, prenijela sam mu moju "groznu" naviku- ne voli tisinu pa mu uvijek nesto mora biti ukljuceno. :lol

15 ožu 2012, 20:37

dosta ovisi o tome koliko smo mm i ja umorni došli s posla, na žalost. Ako je lijepo vrijeme generalno odemo barem dio dana van, ali svejedno mislim da bi prosjek bio oko 2 sata. S tim da moram priznati, i mm i ja smo ovisnici o filmovima i ne volimo tišinu u kući, tako da je tv zapravo upaljen veći dio dana.

15 ožu 2012, 21:17

sad kad razmislim, imamo iste tv navike vec godinama :)
preko tjedna se ne stigne bas svaki dan, ali ako se stigne onda su to 2 fiksne emisije u 19h. kod ove druge "zaglavim" cesto i ja jer je zanimljiva i nama odraslima.
vikendom je jutarnja sihta, 1-1,5h dvije ili tri serije koje prate. nekad popodne vikendom pogledamo film skupa.

mislim da se treba zamisliti nad kolicinom televizije ako:
-dijete bulji u ekran jer ne zna sta bi drugo
-ako pocinje druge aktivnosti podredjivati gledanju tv-ja
-ako pocne gledati sapunice i realitije :mrgreen

16 ožu 2012, 11:05

Ljeti ne gledaju uopće, stalno su vani. Zimi da, nemaju šta drugo.

16 ožu 2012, 11:26

rekla bih kao i Barbi, iako kad mi K ide popodne u skolu cini mi se da si nekak da oduska :/ iako, sve napravi sto treba, ali .... :dunno preko tjedna popodne i navecer gotovo nista, preko vikenda kako kada, ali u pravilu ne puno, jer ni nismo bas doma

17 ožu 2012, 00:47

Negdje oko 2 sata najviše.Naravno ovisi puno o vremenu vani.

18 ožu 2012, 10:58

nekad previse,cini mi se.
ima dana kad ni ne pogleda, al retko.
ja bi da ga zabranim, onako full.

19 ožu 2012, 09:34

na jednom predavanju je školska liječnica rekla da bi dijete u 1. razredu smjelo gledati u ekran 1 sat dnevno, znači i kompjuter i tv.

često prekoračimo svi, ali eto i te informacije.
Odgovori