Switch to full style
Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Odgovori

SUMNJE U SEBE

14 ožu 2012, 22:47

Imate li sumnje u svoje roditeljske sposobnosti? ja nekada imam osjećaj da mi ništa ne ide. Malena mi je u TT fazi i baš me nekako iscrpljuje sve. Pokušavam da provedem šta više kvalitetnog vremena s njom, stalnom se mučim pitanjima da li potičem dovoljno njen razvoj, jesam li previše popustljiva, stroga, nepravedna, pa prehrana. Ne znam da li imam previše vremena ( ostala bez posla prije koji mj, prije toga bila na porodiljnom) pa se bezveze opterećujem. Slušam roditelje oko sebe- ne peče ih savjest ako im dijete visi ispred tv-a, jedu gluposti, klepe dijete, nitko ne sumnja u sebe

Re: SUMNJE U SEBE

14 ožu 2012, 23:21

Ja sam se opterecivala s prvim. I naucila da je to posve nepotrebno. Bitno je samo da ju volis i da s njom provodis vrijeme. :srca

14 ožu 2012, 23:26

joj drga TOCNO znam kako ti je...

E je u fazi da sve hoce a nis nece samo cendra i vice...
igrat se s nicim nece,samo se ljuti i nis ju ne zanima...

i sta ja napravim pustim crtic i video pjesmice da se cijeli dan vrte na telki a ona kada hoce pogleda si...
znam imam ponekad osjecaj ko prava nemajka...pokusavm na dan x put sjesti s njome poigrat se s njome ali ona cim sjednem pocne visiti po meni i hvatat se za ciku...tako da koliko god se pokusavala igrati na kraju odustanem...
preko dana naravno imam i neke obaveze a onda me pece savjest sto nemogu provesti u tom trenutku vrijeme s njome ...
ma kako god nije dobro... :nesvist

i sada se cak vise ni toliko ne operecujem s time...kada hoce da joj budem u blizini jesam a kada nece (u vecini vremena) ona radi svoje ...prica sa bumbom ili plese ...ah
Zadnja izmjena: bubsek; 14 ožu 2012, 23:27; ukupno mijenjano 1 put/a.

14 ožu 2012, 23:26

tanjabb je napisao/la:Ja sam se opterecivala s prvim. I naucila da je to posve nepotrebno. Bitno je samo da ju volis i da s njom provodis vrijeme. :srca

X

14 ožu 2012, 23:50

ako baš sumnjaš u sebe, napiši si na papir po čemu si dobar roditelj. što to dobro radiš za dijete, koliko ga/je zabavljaš, koliko mu čitaš, igraš se s njim, koliko ga podučavaš, paziš, brišeš nos, zdravo hraniš... ju nejmit.
proći će te :)

drž' se. svi smo u istom čamcu :bidan :mrgreen

15 ožu 2012, 00:02

Neki dan nervozna ona za poluditi, ja u pms-u. Katastrofa. Ja za svaku stvar urlam, ona ko za inat radi stalno šta ne smije, a ja neuračunljiva. Sutradan dobije fibru. Ja u plač kako nisam to skužila dan prije, nego sam vikala bezveze, umjesto da sam skužila da nešto nije u redu. Evo, još mi je muka lada se sjetim. JaDNO MOJE DIJETE KRAJ OVAKVE MAJKE :(

15 ožu 2012, 00:24

sve dok se na kraju dana preispitujes, dobra si majka

15 ožu 2012, 00:30

Bubidea je napisao/la:sve dok se na kraju dana preispitujes, dobra si majka

preispitaj se, nastoj ne ponoviti isti obrazac i vozi dalje. ako ga i ponoviš - nije smak svijeta. nemoj se gubiti u sitnicama i dramama. koliko ćeš puta još doći u situaciju da povisiš glas i da ti kasnije bude žao. sve to ide u rok službe. ispričaj se maloj u trenutku kad je i ona smirena, objasni joj svoje osjećaje (naravno primjereno djetetovom uzrastu). sve će biti dobro, malo se puno toga događalo ovih mjeseci, pa si nervozna i nesigurna u sebe. ali nemoj dodatno da te grize savjest. jer onda upadaš u krug iz kojeg ne možeš izaći, a bespotrebno. sretno!

15 ožu 2012, 20:34

mislim da se to pita svaki roditelj koji se brine za svoje dijete. Ja svojima kažem da nema priručnika za njihov odgoj, da se ja trudim najbolje što znam i mogu ali da ću sigurno ponekad zeznuti stvar. Dobro, moji su stariji, tako da mogu skužiti što im govorim. A dok je (mlađi pogotovo) imao dvije godine ja sam željela lupati glavom u zid jer sam bila uvjerena da je to dijete neodgojivo. Evo ga sada, predivan dječačić od skoro šest godina, sasvim solidno odgojen. Iako se i dan danas pitam da li dobro radim. A savjest me peče svaki put kad se premorena vratim s posla i nagovorim ga da gledamo crtiće jer ja nemam energije za igru.

15 ožu 2012, 21:59

Moji su oboje nemogući i često čujem komentare da sa previše popustljiva, pa onda stroga, pa ovakva pa onakva... Na kraju dana ja dajem sve od sebe i radim kako mi srce kaže, a kakvi su takvi su, ja sam 100000000% sigurna da je skoro sve u karakteru djeteta i više se ne opterećujem sve dok u sebi znam da radim dobro.

A ako mislim da sam pogriješila (a to radimo svi) onda to kasnije pokušam popraviti nakon što se smirim (ili nakon što se dijete smiri).
Odgovori