Bez brige ga ostavi u toj grupi, dapace.
Sto su vise izlozeni raznim informacijama i poticajima (kroz igru, okruzenjem i sl.), to bolje.
Moje su nakon tjedan dana boravka u Gani krenule u bilingualnu skolu (njemacki/engleski).
Lora je imala predznanje engleskog jer je vec ovdje zivjela i imala je integriran engleski u vrticu na isti nacin kako to tete u vasem vrticu rade.
Tara nije znala niti rijec.
Sada, nakon 6 mj. melju na oba jezika, snalaze se i trude se, nije im nikakav problem...
Ponosne su sto znaju nesto njemackoga a ja nista pa me zezaju.
Tara cak izmislja pjesmice na njemackom i engleskom a u zadnje vrijeme sve vise mi se doma obracaju na engleskom (ovdje je to sluzbeni jezik pa im je, htjele-ne htjele jaci).
Doma inzistiramo na hrvatskom jeziku, tu nema rasprave (osim sa tetom cuvalicom koja ionako odlazi kada mi dodjemo sa posla).
To sto ja sa Lorom doma obradjujem gradivo prvog razreda prema hrvatskom nastavnom programu (pa koliko uspijemo uhvatiti), da, moze biti previse...ali spontano ucenje stranog jezika kao u slucaju tvog sina, niposto nije previse (iz mog iskustva). Cak dapace, velika je prednost.
Ukoliko ces biti mirnija, mozda se mozes obratiti centru Prirodno roditeljstvo na mail ili na Facebook i dobiti profesionalni odgovor.

edit: jos nismo primjetili da brkaju jezike