Sada je: 10 kol 2026, 21:11.

Kakvi ste roditelji -strogi/popustljivi

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Kakvi ste roditelji -strogi/popustljivi

PostPostao/la LiKmama » 11 ožu 2008, 10:51

stalno se lovim u recenicama tipa: "pazi ovo, nemoj ono.... zasto si to ovako, a zasto ne bi sada..." Stalno nekaj sugeriram, upozoravam, ukazujem, uvjetujem...brate, samoj sebi sam dosadna vec.

s ovecom dozom srama potpisujem
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Nina11 » 22 ožu 2008, 10:12

LiKmama je napisao/la:
stalno se lovim u recenicama tipa: "pazi ovo, nemoj ono.... zasto si to ovako, a zasto ne bi sada..." Stalno nekaj sugeriram, upozoravam, ukazujem, uvjetujem...brate, samoj sebi sam dosadna vec.

s ovecom dozom srama potpisujem

mislim da tu ništa nije loše oni su ipak mali i stalno traba pazit na njih i upozoravati da paze na sebe.Koliko god im želimo biti prijatelji na prvom mjestu smo ipak roditelji.Grozim se roditelja koji svojoj djeci sve dopuštaju i smatraju da su njihova djeca "mali bogovi" :baba .Kada mi dođu u goste kumovi sa malim djetetom od 3g. svi sjede i pokušavaju razgovorat a ja kao budala samo govorim ne ,ne ,ne to ,ne ovo,nesmiješ se penjati na stol,nesmiješ lupati šakom u TV,nemoj dirati cvijeće. roditelji ne reagiraju jer je njima sve to normalno(to se radi u njihovoj kući)a meni veliki nedostatak odgoja.Ja bi takve roditelje... uf,uf baš sam bijesna na takve roditelje.Iako smo kumovi od božića nisam bila kod njih niti sam ih zvala u goste brate niti mi trebaju :whew .Stvarni sam ljuta na njih zašto malo ne odgajaju dijete.Imam prijatelja sa malom djecom. djeca su stvarno krasna obožavam ih sa njima mogu pričat ,igrati se,razgovarat ma milina stalno se posijećujemo i dječicu jedva čekam kad ću vidjet.

Djeca su ogledalo našeg odgoja moja su velika pa znam.I sad mi srce zaigra kad se sijetim kako je jedan prof.na fakultetu pitao sina tko te tako lijepo odgoio.stvarno sam ponosna. :trio .Malo je lijen kod učenja ali ne možemo baš na sve utjecati.
Nina11
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 23 ožu 2008, 01:45

Nina11 je napisao/la:.Kada mi dođu u goste kumovi sa malim djetetom od 3g. svi sjede i pokušavaju razgovorat a ja kao budala samo govorim ne ,ne ,ne to ,ne ovo,nesmiješ se penjati na stol,nesmiješ lupati šakom u TV,nemoj dirati cvijeće. roditelji ne reagiraju jer je njima sve to normalno(to se radi u njihovoj kući)a meni veliki nedostatak odgoja.

meni su djeca ipak samo djeca. ne mogu ocekivati, i ne ocekujem, od trogodisnjaka ili cetverogodisnjaka da mirno sjedi kad je u gostima. Ako to domacinima smeta, radije ga necu dovoditi u takvu situaciju :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Nina11 » 23 ožu 2008, 02:42

meni su djeca ipak samo djeca. ne mogu ocekivati, i ne ocekujem, od trogodisnjaka ili cetverogodisnjaka da mirno sjedi

To je točno ali grozim se roditelja koji dovedu dijete u tuđu kuću, sjede 3-4h a uopće ne obraćaju pažnju što im djete(hiper aktivno) radi kao da ono nije tu.Da su pitali da ga pripazim koji sat jer njina treba malo odmora uopće ne bi bio problem. Ovako se ja nađem u neugodnoj situaciji a ne djete ono ne zna.
Nina11
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la melita » 25 ožu 2008, 00:53

Iako smo mm i ja, kad se radi o važnim stvarima, dosljedni u tome što se smije, a što ne smije Zita je veći dio vremena nemoguća i na sve što joj ne paše odgovara s: "Neću!" ili "Šuti!". Već smo sami sebi smiješni kad ju po stoti put pošaljemo u sobu. :whew Ja sve to pripisujem tome da veći dio dana provodi s bakom koja ju tretira kao malo božanstvo. Baka, dakako, tvrdi da njih dvije fantastično funkcioniraju, a ne vidi da je to stoga što ona kompletno njihovo vrijeme isplanira tako da u svakom pogledu ide Ziti na ruku. S druge strane, iako je upisana u vrtić, nos iz kojeg neprekidno cure dva žućkasto-zelenkasta mlaza za mene je teška noćna mora. :dunno
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la olja » 25 ožu 2008, 09:35

Nina11 je napisao/la:
meni su djeca ipak samo djeca. ne mogu ocekivati, i ne ocekujem, od trogodisnjaka ili cetverogodisnjaka da mirno sjedi

To je točno ali grozim se roditelja koji dovedu dijete u tuđu kuću, sjede 3-4h a uopće ne obraćaju pažnju što im djete(hiper aktivno) radi kao da ono nije tu.Da su pitali da ga pripazim koji sat jer njina treba malo odmora uopće ne bi bio problem. Ovako se ja nađem u neugodnoj situaciji a ne djete ono ne zna.

mogu potpisati ceo ovaj post - ne ocekujem ni ja od deteta starog 3-4 godine da mirno sedi u gostima ali ne ocekujem niti od njegovih roditelja da ispijaju kave ne pogledajuci pritom nijednom sta im radi ili gde je njihovo dete koje u tom trenutku recimo rastura spavacu sobu domacina i vadi kompletnu garderobu iz ormana :ne
jel' se primecuje da i ja imam takve prijatelje kao sto su kumovi Nine11 ? :mrgreen: s tim sto ti nasi prijatelji imaju troje dece :alc

Inace neznam u koju kategoriju roditelja da se svrstam - za neke stvari sam stroga a za neke, koje su mi manje vazne sam popustljiva. Mm bi sigurno rekao da sam pre popustljiva nego stroga ali to opet ne znaci ni da je on strog :dunno
Trudim se da budem dosledna, da me sitnice ne zamaraju i da manje vicem (tu sam vec jako glasna :oops: )...
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.