Sada je: 11 kol 2026, 03:16.

visina

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

visina

PostPostao/la klaka » 26 pro 2009, 23:54

Bok svima,imam jadan mali problemčić,a možda i nije,nadam se da če me netko pomoć.Moja curica Erin rođena 8.6.2007 visoka 48cm,sada ima dvije godine i skoro sedam mjeseci,visoka je 88cm,ja i muž nismo nešto posebno visoki ali ni niski ja imam 1.69 a muž 1.78,meni djeluje da je moja curica za svoju dob prilično niska,gledam druge roditelje sa svojom djecom koja su iste dobi ili čak i mlađa od moje i skoro svi su viši od nje.ljudi me pitaju koliko ima godina a kad kažem njenu dob,prilično se začude jer misle da je mlađa,po tome vidim da ne umišljam to sa njenom visinom već ipak ima tu nešto.Neznam šta da radim ,pedica kaže da je sve ok,i ja sam sretna sa njenim razvojem u svim smjerovima,jedino me ta visina malo muči,hvala puno svima
klaka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: visina

PostPostao/la Dory » 27 pro 2009, 13:46

Mislim da je to sve u granicama normalne visine - posebno ako ni pedijatrica nije zabrinuta- vjerojatno je u okvirima tabela koje oni imaju. Moja starija kćerka je također bila sitna jako dugo (u vrtiću skoro najmanja) a u 5. razredu je naglo narasla i sad je visoka 1.76 - prešišala me za 11.cm.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Adorabla » 28 pro 2009, 13:28

u prilogu su ti tabele rasta i opcenito jedna zgodna stranica o rastu djece :mrgreen:
http://www.novonordisk.hr/documents/article_page/document/rast_centilnim_krivuljama.asp

Ne trebas se zamarati ukoliko dijete godisnje naraste cca 6 cm te ukoliko slijedi svoju nekakvu krivulju rasta. Moja cer je komarac kategorija, ali raste odnosno odrzava tu minimalnu crtu rasta. Je da ce biti niska i oblacit ce se na djecjem odjelu, ali s druge strane treba uzeti u obzir da je puno sex bombi bilo malog rasta :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la Berta » 04 sij 2010, 22:04

ne trebas se zabrinjavati ako se drzi nekih granica i ako kontinuirano raste. Ako bi rast stao neko vrijeme onda je to znak za uzbunu. Sin mojih prijatelja dobiva hormon rasta jer je neko vrijeme stao pa pokusavaju nadoknaditi tu fazu. Ali to je ekstremni slucaj. ako si zabrinuta svakako popricaj s pedijatrom
Berta
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.