18 sij 2010, 15:48
. Ono što sam čula (prisluškivala, bolje reći, jer nije meni bilo rečeno) je da je teta mami i djetetu (by the way, mlađem, iz takve, miješane grupe) na odlasku iz vrtića jasno i glasno rekla kako moraju raditi zajedno (mama i dijete) i prestati vrijeđati drugo dijete (na koju se dijete očito okomilo) koje je jako tužno, do te mjere da ne želi ići u vrtić, da tete ne dopuštaju takvo ponašanje i traže i od mame i djeteta da dijete to prestane raditi. Radilo se o vrlo ozbiljnom (makar prigušenim glasom) govoru, nakon kojeg mi je došlo da tetu izljubim, jer sam ne puno prije na jednom rođendanu sasvim usput upratila priču roditelja kako su se neka djeca urotila protiv nekog drugog, a roditelji onako, promatrači, a radilo se o 5-godišnjacima i ostala duboko začuđena. Naime, ni sama se nisam znala suprostaviti toj nekoj besmislenoj zlobi (danas sam jača
"
18 sij 2010, 16:08
Adorabla je napisao/la:zaboravila sam napisati da me nerviraju mjesovite grupe u Hrvatskojjer mjesovita grupa kod nas u vecini slucajeva predstavlja nacin da se poveca broj djece u grupi na jednu tetu, a u takvim uslovima definitivno djeca preuzimaju dio brige za manju djecu. Cak i kod savrsenih teta koje se trude i ne piju kavu.
18 sij 2010, 16:13
18 sij 2010, 16:28
pri pomisli čega sve danas ima i kako su djeca okrutna.18 sij 2010, 16:30
18 sij 2010, 16:41
eli je napisao/la:meni se mješovite grupe ne sviđaju iz drugih razloga - nemoguće je sa svima adekvatno raditi i veći zaostaju, a manji ne napreduju brže. i definitivno djeca ne odrađuju tetin posao. to što svako toliko par njih istovremeno dobije petominutno zaduženje da paze na red u grupi nije čuvanje djece.
18 sij 2010, 16:49
18 sij 2010, 16:51
18 sij 2010, 17:30
i ne, ne igraju se sa nevršnjacima. razlika veća od jedne godine je u toj dobi prevelika. posebno u grupi gdje ih je 20 i svatko si može naći "idealnog" para za igru. ako se nešto i igraju skupa mali slušaju veće (starija curica je frizerka, a mala joj dodaje češljeve i sl).
18 sij 2010, 18:46
18 sij 2010, 22:21
Meni se diže kosa na glavi i hvata me pri pomisli čega sve danas ima i kako su djeca okrutna
meni se čini da u mom djetinjstvu nije bilo baš tako okrutno
18 sij 2010, 22:35
eli je napisao/la:ukor pred isključenje nije sankcija. bar ne za ovakve frajere, to im je samo alat za dodatno hvalisanje. ja bi njima dala društveno korisnog rada, uvijetnu kaznu pred odlazak u popravni dom, a roditelje po džepu + obavezna edukacija kod pedagoga (na predavanja i polaganja ispita).
19 sij 2010, 17:34
20 sij 2010, 11:42
) totalno nepoznati ljudi iz tko zna kojih pobuda nalete na te svima dostupne stvari i zalijepe se još tu. 20 sij 2010, 12:20
a kolovođe zlostavljanja nisu nužno standardno problematična djeca, ima ih i medu popularnim 'vođama čopora' koji to rade iz čiste zabave (ili to samo tako izgleda, a zapravo izbacuju dobro prikrivene frustracije 
20 sij 2010, 13:48
treba i razmisliti utječe li na djecu način na koji mi sami pred njima komentiramo treće osobe u negativnom smislu, i koliko često ti komentari imaju uvredljivi ili podrugljivi prizvuk. jer, oni usvajaju naš način. naravno da su negativni komentari često potrebni i da djeci treba naglasiti što je loše, ali i po sebi znam da je ponekad teško zadržati mjeru.
20 sij 2010, 14:01
) nego na iskaljivanje na slabijem: ruganje nevještijem, nespretnijem, bilo kako drugačijem. I nikako ne podržavam mame koje pravdaju svoju djecu time "tko mu je kriv što se dade rasplakat'" (makar ne favoriziram i ne potičem cmizdrenje kao komunikaciju), sigurna sam da ima situacija kada bi se i same rasplakale a zadnje što bi im trebalo tada je da to netko izruga
20 sij 2010, 14:19
Space Monkey:
New craze sweeping the UK where children 'strangle' themselves to get high and then post the videos on the internet. Nicknamed "Space Monkey", the practice involves squeezing the carotid arteries in the neck to restrict the flow of blood to the head. Releasing the pressure leads to a sudden rush of oxygen to the brain, giving a feeling of euphoria. But it can lead to brain damage, un-consciousness and death.
The craze is well known in the US and France and parents and campaign groups fear it is now catching on in the UK.The US Centre for Disease Control and Prevention claims in the last ten years 86 children may have died in the UK playing 'the choking game'. There are no official figures for Britain, although the Department for Children, Schools and Families claims it is aware of the problem. The 'Space Monkey' Strangling Craze Among Teenagers Is Spreading In The UK Campaign Groups Warn | UK News | Sky News
20 sij 2010, 16:46
gold dust je napisao/la: što mislite, je li u ovoj priči u konačnici dobro ili loše što su se zlostavljači izložili objavivši stvar na internetu? mislim da događaj i ne bi povukao ovakve konzekvence (koje i ja smatram nedovoljnima, ali sadašnji sustav više od toga baš i ne omogućuje), da se nije digla frka u medijima. s druge strane, bojim se da će od svega ovog za buduće bullyje ostati samo poruka da se klone interneta![]()
treba i razmisliti utječe li na djecu način na koji mi sami pred njima komentiramo treće osobe u negativnom smislu, i koliko često ti komentari imaju uvredljivi ili podrugljivi prizvuk.
20 sij 2010, 17:06