Sada je: 30 tra 2026, 01:42.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

.

). Dakle, uvažavaju kozice (s potvrdom od pedijatra) kao valjani razlog odustajanja od puta. Pričam o avio kompaniji. To da netko nema izbora pa ne treba biti najpošteniji nije argument (tj. je ali sasvim naopak) - izbora uvijek ima, ponekad je nezgodniji, skuplji, nastavi niz...O kamuflaži djeteta stvarno ne bih nikad razmišljala, kako se radi o bolovanju roditelja i tako potrebnom u svakom slučaju, uvijek bi mi da se u takvom slučaju zateknem na putu jedina opcija bila povratak autom ili u slučaju veće udaljenosti, ostanka dok dijete ne bude sposobno za put (kamuflirano dijete kojem kozice izbijaju, traje temperatura i zarazno je, nije u opisu djeteta sposobnog za put
). Manja je vjerojatnost za dobiti kozice u redu u banci, pošti,...jer tamo rijetko stoje bolesna zakamuflirana djeca!
?Hajdi je napisao/la:Kozice se prenose i po zraku a ne samo dodirom.

, dakle, u vrijeme kad se zna da su kozice izbile (i vidi se
), jedan se roditelj može vratiti raditi (ako ne može uzeti godišnji, godišnji postoje i kod privatnika, ako je u mogućnosti ostati), drugi ostati s bolesnim djetetom npr.ivana7997 je napisao/la:ako izbiju u avionu, otvori se prozori i izbaci van

Također, zarazne su dok izbijaju i kad prestanu izbijati i počnu se sušiti više nisu zarazne iako su itekako vidljive i ružno izgledaju i vjerojatno bi se na njih mrko gledalo a ne predstavljaju više opasnost za druge.

o zaraznoj bolesti u avionu, business sjedala se mogu zavjesom odvojiti npr. (ne znam koliko bi to pogodilo putnike tamo
tj. početi izbijati, kod nas je bio slučaj s jednom u toku jutra (u vrtiću) nasred lica koju nitko nije skužio
i par popodne na leđima koje su definitivno dale dijagnozu i poticaj za otkaz puta. Lakše je bilo utoliko što se radilo o polasku a ne povratku, u svakom slučaju. Da je bilo drugačije, jedno bi od nas 2 moralo ostati
- ima liječnika svugdje gdje putujemo, uglavnom brinemo o raznim osiguranjima pa i o pokrivenosti zdravstvenog, papir s dijagnozom se može faksirati vlastitom liječniku za bolovanje iznimno u ovakvom nekakvom slučaju 
saptacica je napisao/la:Vodene kozice
Putnici mogu biti primljeni na putovanje 7 dana nakon pojave zadnjeg novog prištica.
!!!
hajdi sumnjam da netko pred sam porod putuje avionom, a odrasli koji još nisu preboljeli kozice , mogu ih isto tako dobiti bilo gdje pa i u redu u pošti, banci, tramvaju, autobusu....... ne mislim da je tako strašno dijete zakamuflirati u avion iako znam da nije najispravnije ...
..da on ima visoku temperaturu i nekakav užasan osip...i stiže liječnik i dijagnoza vodene kozice...naime oni su morali ostati 3 tjedna u karanteni u hotelu...otkazan im je bio put ..hotel im je dao neki popust..uglavnom katastrofa...ja u svakom slućaju nebi preporučila putovanje sa djetetom koje ima vodene kozice, zbog drugih ljudi koji mogu dobiti teži oblik npr herpes zoster i umrijeti zbog njega pa i zbog samog djeteta kojem je imunitet srušen, da ne pokupi i samo neku boleštinu, ali i sumnjam da bi ga pustili u avion... 

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.