Sada je: 30 tra 2026, 01:42.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
.nekad ne stignem pojesti, često ne stižem ni kosu oprati. u wc ide za mnom. ne treba napomenuti da ne kuham, da od kućanskih poslova obavim samo najnužnije i to samo kad ona spava. samostalna igra je za nju nepoznanica

juul kaže da roditelji trebaju preuzeti vodstvo, a ne dijete. kada? ako nosaš bebu svaki put kada ona zaželi odgovaraš na njene potrebe ili puštaš bebi da preuzme kontrolu? uspavljivanje - do kada pustit dijete da bira način (sisa, nosanje)? ?

mao je napisao/la:želim malo, samo malo, ispraviti pčelicu:
J.J. jeste Danac itd, ali oženjen je Hrvaticom, i radio je kao terapeut u hrvatskoj s izbjeglicama (mislim kako to iskustvo spominje u knjizi "Vaše kompetetntno dijete", tako da je njemu psihosocijalna slika slika našeg društva i te kako poznata...
pčelica_maja_23 je napisao/la:mao je napisao/la:želim malo, samo malo, ispraviti pčelicu:
J.J. jeste Danac itd, ali oženjen je Hrvaticom, i radio je kao terapeut u hrvatskoj s izbjeglicama (mislim kako to iskustvo spominje u knjizi "Vaše kompetetntno dijete", tako da je njemu psihosocijalna slika slika našeg društva i te kako poznata...
ja to znam. kaj sam ostavil dojam da ne zna da je oženjen rvaticom. i čitala sam navedenu knjigu. Ah well. znam da mu jepoznata, ali je ipak Danac pa ima svoj stav i pogleda na nju
pčelica_maja_23 je napisao/la:Po mome mišljenju kad se iz intrevjua uzimaju njegove procjene našeg društva treba uzeti u bozir drugačiju pozadinu i milje gdje je on odrastao.
Juul je danac, protestant vjerojatno, ima taj skandinavski pristup, nije u pravu niti u krivu ali kad zamječuje kod nas patrijahalan odgoj djece, ne griješi. Nije bitno koliko vaših frendica tako odgaja, on je doživljavao to iz svoje perspektive u nekom širem krugu od onog gdje se mi krećemo. Uostalom iz perspektive protestanta skandinavca, koda nas je situacija takva kavom ju opisuje.

mao je napisao/la:Stekla sam dojam kako si zanemarila tu činjenicu. Ali dojmovi mogu biti i krivi. (ovo je forum, zbog žurbe i neformalnosti moguće je da se svima nama potkradu neke dvosmislenosti, greške, propusti.... itd... ):) Npr:
pčelica_maja_23 je napisao/la:Po mome mišljenju kad se iz intrevjua uzimaju njegove procjene našeg društva treba uzeti u bozir drugačiju pozadinu i milje gdje je on odrastao.
Juul je danac, protestant vjerojatno, ima taj skandinavski pristup, nije u pravu niti u krivu ali kad zamječuje kod nas patrijahalan odgoj djece, ne griješi. Nije bitno koliko vaših frendica tako odgaja, on je doživljavao to iz svoje perspektive u nekom širem krugu od onog gdje se mi krećemo. Uostalom iz perspektive protestanta skandinavca, koda nas je situacija takva kavom ju opisuje.
mao je napisao/la: Preporučujem ti pročitati knjigu Darka Dukovskog, neću više o tom, previše je off. Without hard feelings! ):
Slabo čitam u zadnje vrijeme, ne stignem zbog obaveza na poslu

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.