Sada je: 30 tra 2026, 01:42.

problem 6-godišnje curice s koncentracijom...

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

problem 6-godišnje curice s koncentracijom...

PostPostao/la gagy » 02 pro 2013, 23:08

E ovako, više neznam stvarno što da učinim. Pedijatrica je rekla da je to normalno za njene godine ali uspoređujući je sa drugim njenim vršnjacima mislim da nije. Što god da joj govoriš jednostavno te ne doživljava, ako joj kažeš da ponovi što si joj rekao ne zna. ona je dijete rastavljenih roditelja u kojem je braku proživljvala fizičko i psihičko maltretiranje svoje majke od strane oca ali tada je imala samo 2 godine pa mislim da je bila premalena da bi to utjecalo na nju. Nedavno je dobila dva brata blizanca novu obitelj, pa je to još dodatno pogoršalo stvar jer je ljubomorna na braću. Bili smo u Tiću u rijeci kod psihologinje i ona kaže da je sve uredu ali nevjerujem. JEDNOSTAVNO NEMOGU S NJOM RAZGOVARATI KAO DA GOVORIM ZIDU. Svaki savjet je dobrodošao. Unaprijed hvala :dunno
gagy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: problem 6-godišnje curice s koncentracijom...

PostPostao/la Mala Bornica » 03 pro 2013, 09:59

:hug i tebi i malenoj :hug
da li ste barem dobili naki savjet kako se postaviti, kako si olaksati medjusobnu komunikaciju?
ja bi vjerojatno trazila drugo misljenje.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la † Volvo » 03 pro 2013, 11:03

Probaj naći psihologa koji će vam pomoći, ne samo reći je li u redu ili nije. Iz ovako opisanog, ne vidim problem (samo) s koncentracijom :dunno nego i reakciju na dolazak braće kojoj si svakako (jer su mali i jer ih je dvoje) više posvećena silom prilika. Bilo bi dobro naći vremena za posvetiti samo njoj, a pomoć psihologa je dobrodošla, ne treba to gledati kao problem nego pomoć u prevladavanju trenutne teškoće :dada - ako postoji poremećaj koncentracije, u školi će dodatno doći do izražaja pa je dobro potražiti savjet i pomoć i prije.
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Hajdi » 03 pro 2013, 11:05

Možeš li napisati malo više, opisati konkretne situacije, da li se tako ponaša samo s tobom?
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la gagy » 03 pro 2013, 11:40

ona je takva prema svima. Jednostavno živi u nekom svom svijetu i nikoga ne doživljava. U zadnje vrijeme postala je strašno zločesta, vulgarna, otresita i drugu djecu nagovara na isto. To mi je sve čudno jer kod nas u kući nitko ne psuje. Otac joj je psihički nestabilna osoba, pa vjerujem da i to utječe na nju svaki put kad ode kod njega. evo primjera: kažem joj vanja nemoj skakat po madracu i spremi sobu, to naravno ne napravi na prvu, već joj se mora deset puta reći, a kad je nakon minutu pitam šta sam ti maloprije rekla kaže ne znam. isto tako kad joj nešto pokušavaš objasnit jednostavno ne čuje riječi, gleda u tebe, pravi grimase i ne upija ništa. nisam je još nikada udarila ali čini mi se da će morat dobit po turu. luda sam.....
gagy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrava » 03 pro 2013, 11:59

Ona je osjetila taj razvod i napravila zid kojim nikome ne da da joj se priđe. Svojim otresitim ponašanjem buntovno protestira za sve što joj se od ranog doba djetinjstva dogodilo. Naravno da je ljubomorna na braću jer su joj i oni na neki način udaljili tebe i oca od nje. Moraš s njom imati puno strpljenja i ne joj toliko zapovjedati jer ona je isto dijete, malo dijete, koje traži tvoju i tatinu svu pažnju. Rastrgana je između svih odnosa u kući: mama-braća, mama-tata, mama-mamin partner, tata-? (ne ulazim u intimu tebe i tvog bivšeg muža).
Trebaš se njoj posvetiti, koliko god je moguće, igrati se samo s njom, crtati, pisati, slagati neke slagalice... a onda kad to bude štimalo, uključiti polako nju da ti pomaže i igra se s braćom. Naravno, kad god učini nešto dobro, pohvaliti ju jer će njoj to puno značiti, polako će joj se vraćati samopouzdanje.
Savjet i rad psihologa nije na odmet ali ja mislim da biste joj se vi svi trebali prvo posvetiti, dati joj zeleno svjetlo da razbije zid koji je stvorila.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Rimaithor » 03 pro 2013, 12:09

evo primjera: kažem joj vanja nemoj skakat po madracu i spremi sobu, to naravno ne napravi na prvu, već joj se mora deset puta reći, a kad je nakon minutu pitam šta sam ti maloprije rekla kaže ne znam.

Ovo nije ništa neobično ni kod mnogo starije djece.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la † Volvo » 03 pro 2013, 12:12

Udarac neće riješiti neslušanje :/ - nađi vremena s njom mirno razgovarati, u trenucima kad može i hoće slušati, treba naći tren za takve razgovore, što voli, s kim se druži (iz vrtića se svašta može "donijeti" doma od ponašanja), šta ju muči, polako i strpljivo, kroz neku igru lutkama ili priču...

Inače: ne poznajem dijete koje voli pospremati krevet :mrgreen ili koje će voljno ponavljati što mu je netko par minuta prije rekao, kao test :dunno
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Vicky & Mama » 03 pro 2013, 12:16

Meni se jako sviđa ovo šta je Mrava napisala, mislim da bi tribala ići u tom smjeru :dada
Polako, strpljivo s njom, teško je i njoj i tebi sada :hug triba vrimena da sve dođe na svoje :dada
i da - nipošto se služiti udarcima :ajme dosta je bilo i tebi i njoj nasilja :hug i to je ono šta joj sad najmanje triba nakon svega što ste prošle (ne kažem da ikome ikad triba)...
Nije lako, ali strpljivo, smireno i ići će to ;)
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la Liv Tyler » 03 pro 2013, 12:47

Veliki potpis na mravu.

Cure dobro kažu kad pišu da djeca nevole baš primati naređenja oko neček što se njima ne u određenom trenutku. Ali isto tako se može dogoditi da dijete i posluša kroz npr. zajednički rad. Zašto ne bi skupa krenule pospremiti sobo pa da vidiš jel vojna surađivati.

Udarci nisu rješenje i stim se slažem.

I nije na odmet potražiti psihologa ne samo radi drugog mišljenja nego i radi zajednočkog pronalaska rješenja. Možda kako bi uputio na način koji bi kod tvoje cure najbolje funkcionirao između vas.

Oboružaj strpljenjem i pokušaj ignorirati njene ispade "zločestoće". Kad shvati da te ne tangira psovanje, možda joj više ne bude zanimljivo to govoriti.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la gagy » 03 pro 2013, 15:08

hvala svima na savjetima, poslušat ću mravu i pokušat tako. Puno ste mi pomogle, javit ću vam da li je upalilo. Još jednom hvala!!! :mah :srca
gagy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.