Sada je: 12 kol 2026, 11:44.

Nezgodno pitanje i krv

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Nezgodno pitanje i krv

PostPostao/la swenova mama » 23 kol 2006, 00:45

He, he, krv je u naslovu zato da otvorite topic <
>Ma stvar je ovakva: jucer mi je sw ujurio u wc i ravno naletio na to kako spremam ulozak u vrecicu. I sad krece pitanje- sta je to. Kazem, pelena za odrasle cure. A zasto? <
>Tu postane skakljivo. Mislim, pristasa sam toga da mu se kaze istina, ali istina u kojoj dozi?<
>Kazem ja, odrasle cure jednom mjesecno moraju nositi pelenu jer krvare. Odlucim da mu to nece biti sokantno jer mu cesto curi krv iz nosa i to mu je prirodno. Kaze on, a zasto? Odgovaram, to je znak da mogu imati bebu. Kad imaju bebu u tibi, onda ne krvare. Tu on stane, pa kaze, ti nemas bebu u tibi. Kazem ja, nemam, evo bebe tamo u kolicima, zato imam pelene. Aha, kaze on i ode svojim poslom.<
>Ostanem ja sa nedoumicom. Jesam li mu do
o odgovorila? Je li uopce nesto shvatio? Jesam li trebala nesto slagati, izostaviti krv? je li on premali za ovakve odgovore? Jesam li trebala dati vise podataka? Ha? <
><
><
><i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

Re: Nezgodno pitanje i krv

PostPostao/la MMM » 23 kol 2006, 02:00

Ma mislim da si ok postupila.Pogotovu sto on ocito ima iskustva sa krvi. <
>Ja bi se zapetljala totalno. <
>Sara u zadnje vrijeme trazi da joj pokazemo privats I pita zasto muski piske stojeci. Itd <
>I pita pitanja o smrti. I kad MM ode pita gdje je, a ja kazem da ga nema. Ona pita jel umro <
>Njima to ne znaci puno, a skuze , ako im se odgovori onoliko puta koliko traze. I koliko mogu razumjeti, bez suvisnih detalja.<
>A to si uspjela, cini mi se <
>Sara 03.06.03 & Sofia 14.04.06<
><
> <i></i>
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama Gabi » 23 kol 2006, 08:10

Mene moji stalno to pitaju. Isto sam im malo po malo govorila, počela sam kao i ti. Sad imam osjećaj da već dosta znaju i nije im to više tako čudno. <i></i>
mama Gabi
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bubidea » 23 kol 2006, 08:17

dunja je tam na skolarcima otvorila istu temu, jel se vi to dogovarate? <
>tam sam odgovorila, pa vidi <i></i>
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Nincka » 23 kol 2006, 08:54

ha, ha, bas sam htjela napisat isto sto i bubidea <
><
>meni se cini tvoj odgovor skroz ok <i></i>
Nincka
notebook girl

PostPostao/la dunja » 23 kol 2006, 08:56

swenki wellcome to the club <
>jučer sam to isto pitala, vidim da su ti cure već napisale<
>edit. htjela reč pa mi pobjeglo, vidim da smo zapravo skoro isto odgovorile <i>Edited by: dunja  at: 23/8/06 9:01<
></i>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la Dobri andjeo » 23 kol 2006, 14:30

pitalo i mene no kad sam krenula objasnjavat okrenula se i otisla predugo joj bilo slusat sam je pitala da kad ce i ona to imat s tim da moj nije bio krvav jer ja nemam mengu vec sam imala dnevni DOBRO SE DOBRIM VRACA!!!<i></i>
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Potica » 24 kol 2006, 17:43

S obzirom na kolicinu zemskinja u nasoj kuci P. je to pitao pred skoro divije godine i objasnjenje je bilo otprilike kao tvoje i taj dio mu je bio OK, ali onda je nastao problem jer normalno je da mama rodi bebu ali nije normalno da to napravi sestra (za one koje ne znaju H. ima 21 godinu a E. 19 ). Onda ako sestra rodi bebu tko je toj bebi mama? jer sestra ne moze bti mama, a kako bi onda on zvao sestru mama ili sestra a kako bi zvao tu bebu itd. itd. jos tjedan dana pitanja a onda je konacno odustao. H. i E. gotovo prevelike za ovaj forum<
>Mali Princ 26.05.2001.<
><i></i>
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la † nina i nika » 24 kol 2006, 17:50

Swenki, nisi mu mogla izostaviti krv kad ju je vec vidio. I mislim da si savrseno odgovorila. Bez previse okolisanja, tocno onoliko koliko mu treba da prihvati to sto je vidio. Mene je zapravo najvise strah (M. je vec nekoliko puta uletio u WC kad sam se ja presvlacila) da ne pomisli da mene nesto boli i da mi zato ide krv. Zato mislim da si savrseno odgovorila. <
><
><
>Potica, nije ti lako. <i></i>
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la Barbi » 24 kol 2006, 23:00

I mi smo isto prošli, još prošle godine.<
>O
azloženje je bilo vrlo slično. Također sam objašnjavala i kud beba izlazi van .<
>A sad me svako toliko pipka po trbuhu i pita ima li još nekog unutra , sad bi naime
acu. P. 10.06.2002. i F. 23.05.2006.<
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la swenova mama » 24 kol 2006, 23:53

ma ja sam se bojala da mu dajem previse informacija, a opet premalo, a ako krenem dalje objasnjavati do kud bih trebala- da se ne zapetljam al valjda je upalilo, ne pita me vise.. druga runda tek slijedi.<
>potica, nije ti lako al mi smo tu pricu imali kad je mene cuo kako sam si mamu, a njegovu baku, nazvala mama. Pa tristo cuda- kak je ona mama, ona je baka, pa smo se upetljavali, ona je mamina mama, tvoja baka itd. Nije nist shvatio, samo je kolutao ocima i na kraju tiho procijedio- baka je baka, ma sta pricas. <
>barbi, a sta cekas? <
><
><
><i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la mamaiAM » 25 kol 2006, 22:34

Uh, vama to svima do
o ide. Ja se svaki put zaključam u kupaoni jer nemam nikakve ideje što bih joj rekla. Ziher je ziher. <
>Dok je bila sasma mala, vidjela je moje uloške u kupaoni i rekla da bi i ona htjela takve male pelene, a ne one njene velike. Skužila je i da ih nosim, ali nikad nije naletila na upotrijebljen uložak. <i></i>
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 25 kol 2006, 22:42

Swenki, budem za koju godinu. Moja je politika riješiti se jednih pelena pa onda ući u nove. P. 10.06.2002. i F. 23.05.2006.<
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la kruna » 26 kol 2006, 23:32

tek sad skužim topic, naravno kad su me oboje pitali..baš su danas naletili na mene i onak kao i ti sw sam odgovorila...inače sam se nekako kao skrivala da se ne šokiraju..zapravo mi se čini da se E. malo ipak uplašila jer je onda prije spavanja rekla da joj curi krv s lica.. Filip(18.05.2002.)<
> Ema(18.04.2004.)<i></i>
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JiA » 27 kol 2006, 07:50

MamaiAM, ne mogu vjerovati da TI nemaš objašnjenje. Barem je AM razumna. <i></i>
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la azaleja » 27 kol 2006, 12:05

Meni je Nora na moru prije nekih tri tjedna uletila taman kad sam stvaljala tampon. Na
zaka sam joj objasnila da će ona to stavljati kada će biti velika velika, a pitanje beba smo riješili kad se seka trebala roditi. <i></i>
slika

N 2002
M 2005
E 2014
azaleja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kruna » 27 kol 2006, 21:37

sad sam se sjetila fore s tamponima..<
><
>Mi u dućanu, a Filip meni nosti paket tampona i viče: mama, mama kupi, od ovoga se
že trči i bolje pliva <
>e reklame reklame.. Filip(18.05.2002.)<
> Ema(18.04.2004.)<i></i>
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ivy26 » 28 kol 2006, 09:22

Swenki milsim da si ok to pojasnila.<
>Moja žabica već dugo sebi stavlja uloške (od kada je vidjela mene) i zna da cure imaju menstruaciju kako bi kad bi bile velike mogle imati bebu. moja zabica 2002.<
><
> A life may last for just a moment, but memory makes a moment last forever!<
><
><
><
><i></i>
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la mamaiAM » 28 kol 2006, 10:19

JiA, , a kako da joj objasnim kad ni meni nije baš jasno.<
>Ja sam ko klinka mislila (NAKON maminog objašnjenja da ću dobiti menstruaciju) da se to isto kontrolira ko i kad ideš na WC. Samo što ide krv. Kad sam dobila, to nekontrolirano curenje me izludilo. I nikako nisam bila spremna na bolove, nesvjesticu... ma njesra. <
>Uglavnom, bit će bolje da joj to objasni neka rodica koju je to manje smetalo. Ja sam loša u laganju, a čim bi mi vidila facu, skužila bi kako stoje stvari. <
><
> <i></i>
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MaminMacak » 05 ruj 2006, 10:02

Objasnjenje vrlo slicno SWmaminom, samo smo to prosli dosta davno - prije 1-2 godine. Sad me tu i tamo zna pitati za neke velike cure da li one imaju menstrujaciju - kao ono interesira se koliko ce biti velika kad ju ona dobije. I da, zna i za none konstatirati da ju ona vise nema i da zato ne moze nasem tati roditi
acu ili seku - muci ju sto je tata jedinac a svi ostali u familiji su nekako upareni. Cini mi se da ju krv nije nimalo fascinirala, rekla sam joj da nista ne boli i da je to normalno, vise ju muci da bi mogla dobiti dlakice pod pazuhom i na pisi jer joj se to gadi. Ma uglavnom moja sve to zna u detalje, jedino jos nismo razjasnili kako se rade bebe - ona si je nekako povezala da ako se nas troje puno ljubimo da cemo onda dobiti seku/
acu . <i>Edited by: MaminMacak  at: 5/9/06 10:04<
></i>
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

Nezgodno pitanje

PostPostao/la marinovamama » 05 ruj 2006, 12:27

Ista stvar.<
>Isti odgovor.<
>I Marinov komentar: Aha, znaci nema bebe ovaj put . tata ce ti je napravit I znam kako - s pisom <
>Otisao je sav vazan. A ja Bruno Lucija Marin<
><
><i></i>
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Nezgodno pitanje

PostPostao/la mamaiAM » 05 ruj 2006, 16:11

Ajme! <
>E bogme, bit će da mu je tata štogod objasnio. Nek, nek, pa ne moramo sve mi mame uvijek izmišljat i vadit se...<
> <i></i>
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

Re: Nezgodno pitanje

PostPostao/la Potica » 05 ruj 2006, 21:08

Marin je stvarno nenadmasan . H. i E. prevelike za ovaj forum<
>Mali Princ 26.05.2001.<
><i></i>
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la leomama3 » 08 ruj 2006, 14:18

swenki pa odgovor ti je ,mozda zato jer je i moj bio isti i prihvacen na isti nacin.bilo je to prije ove trudnoce i nisu imali sokove od lohija(non-stop mi upadaju na wc),a mjenjala sam uloske svako malo Antonija-11.06.'00.<
><
>Vedran-17.04´02.<
>Andrej-15.07.'06.<i></i>
slika slika
leomama3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamaiAM » 08 ruj 2006, 16:35

ajme, ja skužila sokove (od lohija), <
>a ti misliš šokove, samo ne pišeš kvačice <i></i>
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ninagk » 09 ruj 2006, 20:42

Mi smo to odavno odradili . Ja sam mu rekla da to zemskama curi jednom mjesecno, kad su velike, da je to normalno, i da ne boli (posto on krv povezuje s ranama i boli). I jos svasta nesto filozofskoga. Ulosci su ulosci, tamponi tamponi, pelene sam namjerno izbjegavala u odgovoru da ne bi bilo dreke po ducanu, gle mama pelene za tebe . Ak vice ulosci za tebe, to mi je okej . <i></i>
Covjeku zapravo nije potrebna Nobelova nagrada, vec ljubav. Sto mislite, kako se postaje Nobelovac? Putem zudnje za ljubavlju, eto kako. Ta je zudnja toliko snazna da covjek neprestano radi i naposlijetku dobije Nobelovu nagradu. To je utjesna nagrada. Vazna je ljubav.
Dr. George Wald, dobitnik Nobelove nagrade
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TinaL » 13 ruj 2006, 14:36

I kod nas je to davnih dana objasnjeno <
>I za krv i za bebe i za uloske i tampone <
>Al do onog s pisom nismo jos dosli. Taman smo dosli do tog i tri tockice <i></i>
TinaL
sretnica s krilima

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.