Sada je: 12 kol 2026, 11:44.

Maltretiranje medju skolskom djecom

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: RE:

PostPostao/la Zoila » 02 lip 2006, 08:07

nije lako! <i></i>
Viva el Će!
Zoila
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mala Bornica » 02 lip 2006, 08:28

antonija <
><
>Quote:Nije rjesenje izolirati nasilnika, ali nije rjesenje ni 50tero druge djece prepustiti njihovom teroru <
><
>nadam se da nitko nije ni pomislio da bi ja pod normalno i pravilno dala odrjesene ruke nasilniku <
><
>meni je samo zao da su cesto potrebne hajke roditelja da bi se nesto konkretnije napravilo. <
><i></i>
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la antonia » 02 lip 2006, 08:37

skuzila sam ja sto si htjela reci <
><
>treba djelovati, ukljuciti roditelje (nekad je ovo najteze), skolskog psihologa i raditi, raditi i raditi s djetetom. nije rjesenje staviti ga u drugu skolu jer ce njegovo ponasanje ostati isto, a jos mu mozemo nabiti osjecaj da je nepozeljan (tko zna sta se u tim glavama vrti?). nije rjesenje ni ostaviti ga u razredu i ne poduzeti nista. <
>toliko toga je sto moze izazvati takvo ponasanje kod djeteta, nazalost kod ovog je o
azac ponasanja kojeg vidi kod kuce a kako onda pridobiti roditelje na suradnju??????? <i></i>
antonia
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maja D » 02 lip 2006, 09:29

Quote:Razgovor s roditeljima, prijava skoli ok ali spustati se na nivo da ja drugom djetetu prijetim i time sama postajem buller, sorry. <
><
>moje dijete je jos malo pa nisam bila u toj situaciji, ali prijateljica je imala slican problem - sina je maltretirao jedan malo stariji djecak, prijetio mu da ce ne znam sta uraditi ako za njega ne ukrade sok ili cokoladu i sl. Pokusala je razgovarati sa malcem, on joj bukvalno rekao da odhebe (3 razred osnovne skole!!!) Pokusala je razgovarati sa roditeljima - ljudi jos nju napali sto im tako prica o djetetu, nije njihov sin takav. O
atila se direktoru skole - on rekao da to nije njihov problem jer ga ne maltretira u skoli. I tek kad je zaprijetila tom malom, ostavio je njenog sina na miru. Valjda ima slucajeva kad moras uzvratiti na isti nacin (koliko god to ruzno izgledalo), da ta druga strana shvati Ena, 22. 05. 2003.<i></i>
Ena, 22.05.2003 & Dino, 13.06.2012
Maja D
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 02 lip 2006, 21:27

moju kcer su napali klinci iz skole na povratku kuci - epilog je bila longeta na ruci.<
>Sutradan smo svi zajedno otisli ravnateljici skole, koja je odmah pozvala napadace i s njima rijesila stvar - ona je bila divna osoba koja nije negirala probleme i van skole i nije u tim slucajevima glumila noja <
>Nazalost, pokojna je Denis (16.05.2000.) <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.