Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
19 vel 2012, 15:45
Znalci zna li tko u cemu se to dvoje razlikuje?
A zasto pitam?...upisala bi svoju curicu na jedno od toga dvoje a opce neznam u cemu je razlika i sto je manje "opasno" po tim "opasno" mislim da bude sa sto manje masnica i slicnih povreda

...
19 vel 2012, 16:00
bubsek je napisao/la:Znalci zna li tko u cemu se to dvoje razlikuje?
A zasto pitam?...upisala bi svoju curicu na jedno od toga dvoje a opce neznam u cemu je razlika i sto je manje "opasno" po tim "opasno" mislim da bude sa sto manje masnica i slicnih povreda

...
Moja djeca u 3 godine treniranja karatea još nisu dobila niti jednu masnicu.
S time da dvije godine idu i na "borbe", a ne samo "kate". I to su barem dva puta mjesečno natjecanja.
Meni se osobno čini da je Karate nježniji od Taekwondoa.
19 vel 2012, 20:22
svatko ima pravo na svoje mišljenje, a moje je da je taekwondo bolji izbor (trenirala ga u srednjoj školi)
postoje 2 varijante tog sporta, WTF i ITF
wtf ima nešto više kontakta, dok je itf nešto blaži, tj manje kontakta, bitnije je sve izest čim pravilnije nego protivnika dobro opalit, također minimalne su razlike u pravilima
za curu, ja bi odabrala ITF taekwondo
ozljede (masnice) su nešto individualno, i smatram da ne ovise o sportu, u svakom postoji mogućnost za to, ali uz pravilo vođenje treninga i slušanje trenera to je svedeno na minimum
20 vel 2012, 10:16
dodajte u objasnjenje i judo, kung fu, džiudžicu i kempo, pa da se svi skupa prosvijetlimo
u mojoj glavi to je sve jedno te isto
20 vel 2012, 10:22
Nana1971 je napisao/la:dodajte u objasnjenje i judo, kung fu, džiudžicu i kempo, pa da se svi skupa prosvijetlimo
u mojoj glavi to je sve jedno te isto

Zaboravila si Nanbudo i Budokai.
20 vel 2012, 10:24
budokai, za taj jos nisam ni čula, hvala ti!
20 vel 2012, 10:28
a hrvanje
20 vel 2012, 10:52
to je drugo, da se prepoznati i neukim okom
20 vel 2012, 15:05
koliko znam kempo je najblaža varijacija na temu
nisu orjentirani na borbu kao takvu, već više na nekakvu samoobranu, i sve je puno blaže nego u ostalim borilačkim sportovima
judo, kung fu, džiudžicu- udri mlatni i to je sve što znam o tome
također onda se može nadodati i tae bo - za to kažu da je ženski sport
koristi elemente borilačkih sportova, ali nema borbi sve je više u nekom aerobik-fitness stilu
nama je trener kombinirao 3 puta tjedno klasični taekwondo a jednom tjedno tae bo radi dodatne kondicije
20 vel 2012, 15:36
ako se brineš zbog modrica onda karate. tu uopće nema kontakta, bar ga ne smije bit
moj sin ga trenira već 3 godine i odličan je. al nećeš falit ako izabereš bilo šta od navedenog
20 vel 2012, 16:38
http://hr.hicow.com/borila%C4%8Dke-vje% ... 28641.htmlMoj malac već drugu godinu po dva puta tjedno trenira teakwondo i za sada ima viši žuti pojas
Još nikada nije bio na natjecanju ali se bome fino oznoje i izmore na treninzima.
Ja sam baš pravi lajk meni je to sve isto...u biti njemu dođe ovo kao kondicijski trening
A i nije naodmet da se jednog dana zna i obraniti...
21 vel 2012, 12:36
judo, kung fu, džiudžicu- udri mlatni i to je sve što znam o tome
Ne znaš, ne znaš
Judo ne spada u tu grupu
Prijevod naziva je: nježan način ili nježan put
Pogledaj borbu juda ili hrvanja (slično) i kung fu ili karate-a, razlika je očita.
U judu nema udaraca
21 vel 2012, 16:09
VIPmama je napisao/la:judo, kung fu, džiudžicu- udri mlatni i to je sve što znam o tome
Ne znaš, ne znaš
Judo ne spada u tu grupu
Prijevod naziva je: nježan način ili nježan put
Pogledaj borbu juda ili hrvanja (slično) i kung fu ili karate-a, razlika je očita.
U judu nema udaraca
ispričavam se radi pogreške
judo i hrvanje - strgaj, slomi, iščaši, sjedni na njega.... jesam što zaboravila?
21 vel 2012, 16:12
ovdje ispada da je karate njezan sport
Vidjela sam toliko razbijenih arkada, usnica, noseva i padanja o nesvijest na karate natjecanjima u borbama da mi je to daleko od njeznosti

.
21 vel 2012, 16:18
Ja sam u Naninoj kategoriji, sve mi je to isto i jedino bih uspjela razlikovati hrvanje u blatu u toplessu

od ostalih kategorija.
21 vel 2012, 16:19
nesto bi ju upisala da malo "ojaca" ali nezelim da mi dode doma polomljena...
ipak je mala ,samo sto nije navrsila 7god.
21 vel 2012, 16:24
Bubsek, ne znam nijedno dijete koje trenira bilo koji sport a da je došlo polomljeno doma, tako da ne brini. Klinci su ionako gipkiji od nas.
21 vel 2012, 18:41
ja govorim za JUDO - njegov prijevod glasi nježan način!
21 vel 2012, 19:20
ja sam išla na karate i bio mi je prilično dosadan (kate)
21 vel 2012, 21:19
ne znam šta ćeš upisat al nemoj ovo šta barbi predlaže u toplesu
21 vel 2012, 21:20
Krumpirić je napisao/la:ne znam šta ćeš upisat al nemoj ovo šta barbi predlaže u toplesu
21 vel 2012, 21:23
A karate kyokushin ? Šta kažete na to , jel netko trenirao ovu vrstu karatea ?
21 vel 2012, 21:57
titirlica je napisao/la:A karate kyokushin ? Šta kažete na to , jel netko trenirao ovu vrstu karatea ?
To moj frend trenira, ali on je priča za sebe.
21 vel 2012, 21:59
bunite me sada sa svime time....
21 vel 2012, 22:02
zašto je priča za sebe

, šta fali kyokušinu

, meni je to baš nekako konkretna borilačka vještina, sve ovo drugo mi se čini više kao kondicijski treninzi
21 vel 2012, 22:04
a da prvo pogledas sta si te nudi u kvartu - termine, cijenu, koliko često su treninzi, to ti je prva eliminacija. Onda ono sto nisi eliminirala odes pogledati jedan trening, s djetetom. i sta joj se visi svidi, tu je upisi
21 vel 2012, 22:07
titirlica je napisao/la:zašto je priča za sebe

, šta fali kyokušinu

, meni je to baš nekako konkretna borilačka vještina, sve ovo drugo mi se čini više kao kondicijski treninzi

Pa ja baš ne bi voljela nakon svakog treninga prati krv sa kimona.

(To je full contact karate)
21 vel 2012, 22:12
znam da je full contakt , ali mi ne peremo krv
21 vel 2012, 22:20
titirlica je napisao/la:znam da je full contakt , ali mi ne peremo krv

Znači da ste dobri.
Kaže mi frendica da ona često pere.
21 vel 2012, 22:37
A nebi znala , ja jos nikoga kod nas nisam vidjela da krvari , cak ni da ima neku ozljedu. Koliko ja znam prave borbe krecu tek iza 16 god, mi jos toga nemamo