Postao/la swenova mama » 13 stu 2005, 02:04
e tu ti nisam mjerodavna, ja sam prvo zaustavljala, tipa drzim ti ruke, onda pricama mamu to boli, pa razumijevanjima, pa prijetnjama /kaznit cu te/, pa kaznama... nist nije pomagalo, za neko kratko vrijeme opet bi bilo po starom. Kad sam vidjela da nist od toga, rekla sam ja cu ti vratiti. Vratila sam mu dva puta. Tek je tada prestao al to nije bas metoda za preporuciti, a bogme ni za pohvaliti se. <
>Psiholoski gledajuci ona postane agresivna jer joj
anis ono sto zeli, to je logicna i iskrena reakcija, trebalo bi porazgovarati o uzroku, promijeniti joj smjer zanimanja, reci ja to necu dopustiti zbog toga, toga i toga, mozemo li zajednicki ovo, ovo ili ovo, ti izaberi. Mozes ju primiti za rukice i reci ja znam da se ljutis jer ti ne dopustam to i to, ali ja ti to i to ne mogu dopustiti zbog toga i toga. Nastavis li me gristi/udarati/stipati, a to me boli, kaznit cu te /poslat cu te u time out, uzet cu ti igracku, izaci cu iz prostorije i sl.- to su kazen koje obicno prakticiram kod sw/.<
>Kod sw je bio problem jer bi njegova agresija proizasla ni iz cega, usred igre, sve stima, sve pet, evo njega i pocupa me krvnicki- njega je zabavljalo da ja zaurlam od bola njemu je to bilo dio igre, a mene je stvarno boljelo... Ja mu vratila, krenula od logike da muski najcesce nist ne razumiju dok im ne pokazes na njihovoj kozi. Tko zna. Nakon sto sam ga dva puta (nakon upozorenja) pocupala za kosu (ni s cetvrt snage, tek dovoljno da osjeti da to boli), prestao je... ne preporucam ti tu metodu, pokusaj s onima prije- njezina je ljutnja izrazena jer si joj za
anila nesto, ona te ne cupa, grize, stipa i sl. iz obijesti ili igre (kako je to bilo kod sw). Dijete mora znati da moze izraziti ljutnju, ali moze ju verbalizirati, primjerice, reci joj da ti kaze da je ljuta zbog toga i toga, pa cete o tome razgovarati. <i></i>
drzavni neprijatelj No.1