Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
17 sij 2013, 14:46
Cathy je napisao/la:bubsek je napisao/la:milka je napisao/la:hahahah, a ništa upiši se ti na karate

malo sam prestara za to...

...klinci bi mi se ismijavali...bio bi zivi cirkus...

Kod nas ima i studenata, a išao je i moj muž i kolegica sa faksa.

kada je moja M isla onih par puta ...o toj grupici bjelih pojaseva bio jedan deda valjda od 70god koji se ufurao u djecu...gledanje njegovog vjezbanja bio je lom medu klincima...ali pravi je deda nema sta...
17 sij 2013, 17:18
Možda kad bi probala bi semala opet zainteresirala ako ti je cilj bio da trenira.
18 sij 2013, 13:03
bitno je da su pokreti "oštri", žustri, da se ne ljulja na nogama u iskoraku i da ne brzaju
To je bit svega
18 sij 2013, 14:29
Cathy je napisao/la:Zašto ne vježba sa nekom frendicom iz kluba, koja je malo iskusnija.
Moja je najmlađa, zadnja došla. Sve ostale su puno starije od nje i nikad i nigdje osim na treningu ih nije vidjela. U višim su razredima, tako da su joj i u suprotnoj smjeni pa ih ne viđa ni po školi. A ni jedna ne živi ni blizu nama. Roditelje im ne poznam pa mi ne pada na pamet dijete negdje dovozit i ostavljat. Ovih par što se upisalo kad i ona su sve redom dečki. A to je hau jes no.
18 sij 2013, 15:43
Liv Tyler je napisao/la:Cathy je napisao/la:Zašto ne vježba sa nekom frendicom iz kluba, koja je malo iskusnija.
Moja je najmlađa, zadnja došla. Sve ostale su puno starije od nje i nikad i nigdje osim na treningu ih nije vidjela. U višim su razredima, tako da su joj i u suprotnoj smjeni pa ih ne viđa ni po školi. A ni jedna ne živi ni blizu nama. Roditelje im ne poznam pa mi ne pada na pamet dijete negdje dovozit i ostavljat. Ovih par što se upisalo kad i ona su sve redom dečki. A to je hau jes no.

Da ste bliže ponudila bi moje cure, ali ovako.
03 vel 2013, 21:40
Hvala ti Cathy.
Imam opet pitanja.
Rade li vaši klinci lječnički? U koju svrhu(radi treninga ili za polaganje)? I koliko često(jednom godišnje, za svako polaganje ili...)?
03 vel 2013, 22:32
mi još nismo radili al to koliko ja znam je potrebno kad krenu natjecanja
04 vel 2013, 10:51
Rade li vaši klinci lječnički? U koju svrhu(radi treninga ili za polaganje)? I koliko često(jednom godišnje, za svako polaganje ili...)?
da se i ja ubacim

ljecnicki pregled vazi 6 mjeseci i treba ako se ide na natjecanja. a radi se, bar kod nas, u sportskoj ambulanti
04 vel 2013, 11:04
Nekad su to mogli obiteljski liječnici, pa su im to uzeli.
I košta 40 kuna, u Zg se radi na Vukovarskoj, u toj sportskoj ambulanti.
Kažu da vađenje krvi vrijedi godinu dana, vidjet ću uskoro pa napisati
04 vel 2013, 11:55
vrijedi godinu dana, da. moj je bio lani u travnju na vadjenju krvi, a trebao je sad prije natjecanja opet na lijecnicki. i nije trebao vaditi krv jer nije proslo godinu dana. sto me spasilo, jer za vadjenje krvi treba doci ujutro, a to nam je tesko organizirati.
04 vel 2013, 12:52
nama su rekli da djeca mladja od 12 godina NE vade krv, mi do sada jos nismo nitijednom vadili krv.
04 vel 2013, 12:54
moj ima 14
04 vel 2013, 13:57
ivana7997 je napisao/la:moj ima 14

znam, ali moja K ima 11

napisala sam orjentacije radi da znaju ljudi sto ih ceka. ili ne ceka

moja K umire od straha ako treba vadit krv
04 vel 2013, 14:00
ja sam mislila da je granica 10 godina - moj se mladji vec psihicki priprema jer jos nikad nije vadio krv iz vene
04 vel 2013, 14:18
ivana7997 je napisao/la:ja sam mislila da je granica 10 godina - moj se mladji vec psihicki priprema jer jos nikad nije vadio krv iz vene
to nam je zadnji puta teta rekla, a mi smo bile prije mozda 2 mjeseca
04 vel 2013, 15:27
da sad ne čitam sve.....
rado bih malog upisala na Taekwondo ali kod nas toga nema, dakle mora biti Karate.
Ima 8 godina, drugi je razred.
i onako....

više je krhak nego čvrst
dal da ga dam ili ne
i šta ste konstatirali?
jeli bolji TKD ili Karate?
04 vel 2013, 15:39
12 je sigurno granica

Je li pregled još uvijek 40 kuna, ili su opet digli za duplo
Lani je tik prije neg smo išli bio 20, kad smo došli 40
04 vel 2013, 15:50
VIPmama je napisao/la:12 je sigurno granica

Je li pregled još uvijek 40 kuna, ili su opet digli za duplo
Lani je tik prije neg smo išli bio 20, kad smo došli 40
40 kuna, bar bilo pred par tjedana.
I da, nije bilo gužve.
04 vel 2013, 15:50
je, 40 kn
04 vel 2013, 16:50
ako ne treba vadit krv moze i subotom (8-12). ili radnim danom popodne, rade do 20h, a ujutro od 7.30
04 vel 2013, 17:12
Obavili lječnički. U Zadru je 50kn.
Nije vadila krv, samo je napravio EKG i poslušao pluća.
Rekao nam da lječnički vrijedi 6mj. Nama je potreban za polaganje prve kate, tj. za žuti pojas.
danni je napisao/la:da sad ne čitam sve.....
rado bih malog upisala na Taekwondo ali kod nas toga nema, dakle mora biti Karate.
i onako....

više je krhak nego čvrst

dal da ga dam ili ne

i šta ste konstatirali?
Na kraju je topic ostao samo na karatašima, čini mi se pa daljnja uspoređivanja nisu ni išla dalje. A i sama si napisala da kod vas ima samo karate pa ga probaj upisati. Meni se čini da bi mu moglo pozitivno utjecat na samopouzdanje i čvrstoću karaktera i pokreta.
08 vel 2013, 11:52
danni je napisao/la:da sad ne čitam sve.....
i onako....

više je krhak nego čvrst
dal da ga dam ili ne
i šta ste konstatirali?
Ne može se reći što je bolje, oba sporta su po nekim značajkama slični, a opet specifični, i oba su dobra

. Ako nemaš iskustva s takvim sportovima, možda je i svejedno. Ja uvijek navijam za japanske vještine (dakle za karate u tvom slučaju), ali to je stvar osobnog doživljaja. To što je krhak, nije uopće bitno, zato su borilačke vještine tak super, uspjeh ne mora ovisiti o tjelesnoj konstituciji.
08 vel 2013, 11:59
ma svejdeno, kod nas i nema TKD tako da je krenuo na Karate.
bio je 2 puta, i jedino što su radili je da su se trkali
08 vel 2013, 12:02
To im je malo za kondiciju.
08 vel 2013, 12:04
koja je cijena treninga kod vas?
kod nas je 140 kn za 2x tjedno po sat vremena.
08 vel 2013, 12:21
200 3x tjedno
u početku ti i nema nekih trening, samo kondicijski. koliko ti je dijete?
mi smo krenili sa 5 godina, isto tako, više igre nego treninga
08 vel 2013, 12:46
8 godina. uh znači mogu očekivat da će mu ubrzo dosaditi
08 vel 2013, 14:11
Kod nas je 250,00 kuna dva puta tjedno po sat vremena
I da potpisujem Tamy vezano za lječnički pregled
08 vel 2013, 14:49
Kod nas 220kn, 3x tjedno.
MOja ima sad 7, počela j epočetkom školske godine kad je imala 6.
Ne mora značit da će mu dosadit ali na početku neke stvari moraju i naučiti prije nego krenu trenirati i vježbati kate. Moja je bila oduševljena akcijom nakon statičnog plivanja.
08 vel 2013, 15:09
danni je napisao/la:8 godina. uh znači mogu očekivat da će mu ubrzo dosaditi

zašto bi mu dosadilo? moj i dan danas dođe razočaran kući kad se ne igraju dovoljno hehehehe
a čuj sve ovisi o trenerima.... treneri prilagode treninge uzrastima i to. valjda vaš trener zna kako ih zainteresirati. a ovo trčanje je normalno, pa moraju se zagrijavat i nabijat kondiciju.