Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Tema je zaključana

Re: Nove stojbe o vrticima

06 tra 2010, 11:34

cinderella je napisao/la:
mamashnita od noje je napisao/la:upisi u gradske vrtice su u svibnju.

mislim da su ove godine u travnju. zapravo u travnju se predaje dokumentacija a upisi su možda kasnije

i ja sam čula da su ove godine ranije upisi ali ne mogu nigdje na netu naći info za ovu godinu. ima negjde točno od kad do kad su prijave? našla sam samo općenito na http://www.zagreb.hr
Zahtjevi za upis djece u gradske dječje vrtiće podnose se tijekom svibnja svake godine, a djeca se upisuju s 1. rujna kad počinje nova pedagoška godina

06 tra 2010, 23:30

Krumpiriću, Vitica ima sasvim pristojno dvoriste s pjescanikom i zelenilom, a u kojem nema psećih drekića.

20 tra 2010, 10:13

Evo na nasem vrticu osvanuo plakat o upisima i pise da se zahtjev moze naci na http://www.zagreb.hr, no jedino sto sam nasla je proslogodisnji!!!

20 tra 2010, 21:09

Vesna2 je napisao/la:Krumpiriću, Vitica ima sasvim pristojno dvoriste s pjescanikom i zelenilom, a u kojem nema psećih drekića.

dvoriste? :shock svakodnevno prolazim pokraj tog vrtica i svaki se put sazalim nad sirotom djecicom. :(

to se tesko moze nazvati dvoristem. rijec je o prostoru stotinjak metara od benzinske postaje, desetak metara od vrlo prometne vukovarske, iza kontejnera za smece, ispod razine ceste, pokraj nekih potleusica, koma :ne

20 tra 2010, 22:22

da, baš ima predivno dvorište.

21 tra 2010, 22:17

vidjela danas obavijest da su upisi ove godine od 3. - 14.5.
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=7210

26 tra 2010, 14:48

i ja sam bas gledala da su ove godine upisi samo dva tjedna...dobro da sam pogledala, jos bi nam i promaknuli :mrgreen

nego, gledala sam na stranici naseg vrtica da je cijena jaslica ista kao i cijena vrtica
a znam da su jaslice bile 200kn, a vrtic 400kn
zna li netko nesto o tome? :conf

27 tra 2010, 16:10

potvrda o zaposlenju
to je formular ili što?
moji u firmi pojma nemaju :dunno

27 tra 2010, 16:59

MAJKO MILA je napisao/la:potvrda o zaposlenju
to je formular ili što?
moji u firmi pojma nemaju :dunno

nije neki fiksni formular. meni napišu nešto tipa
potvrda kojom potvrđujemo da je xy zaposlena u firmi toj i toj na neodređeno.
doslovce jedna rečenica. na virmanu firme s pečatom i potpisom direktora :dunno

27 tra 2010, 17:18

na virmanu firme s pečatom i potpisom direktora

mislis na memorandumu?

27 tra 2010, 18:10

mislim da treba pisati i radno vrijeme, i meni i mm-u piše :dunno

na memo-u firme.

27 tra 2010, 18:12

zauvijekmama je napisao/la:i ja sam bas gledala da su ove godine upisi samo dva tjedna...dobro da sam pogledala, jos bi nam i promaknuli :mrgreen

nego, gledala sam na stranici naseg vrtica da je cijena jaslica ista kao i cijena vrtica
a znam da su jaslice bile 200kn, a vrtic 400kn
zna li netko nesto o tome? :conf

ja sam čula da će sve poskupit na jesen. Nadam se da sam krivo čula. :/

27 tra 2010, 18:58

mamashnita od noje je napisao/la:
na virmanu firme s pečatom i potpisom direktora

mislis na memorandumu?

valjda to da :mrgreen

28 tra 2010, 18:16

još jedno pitanje
zaboravila sam od prošli puta.

ovo sada dijete koje bi trebala roditi, kak da upišem u jaslice.
išla bi raditi nakon 6 mj. (to je ako se ne varam najmanje što morambiti na porodiljnom, ili mogu i manje.

ali kako da dam podatke, kad još nije rođeno :conf :conf

28 tra 2010, 18:46

Ne možeš upisati u jaslice nerođeno dijete ;).
Koliko znam, državne jaslice niti ne primaju djecu mlađu od godine dana, dakle za upis tvoje dijete ne samo da bi trebalo biti rođeno, nego bi do 31.8. ove godine trebalo već napuniti godinu dana.

28 tra 2010, 19:20

traže mi u vrtiću na uvid mm-ovu radnu knjižicu. on je obrtnik i ništa mu ne piše u radnoj.
kažu da su imali slučajeva s roditeljima obrtnicima, ali oni ne znaju što bi moglo poslužiti kao potvrda o zaposlenju, ako nema radne knjižice. :conf inače, to tek od ove godine traže, dosad si mogao donijeti bilo kakvu potvrdu, i ako nisi zaposlen, što su mnogi naveliko koristili... :ne
i sad ja ne znam što ovima donijeti kao dokaz da je mm zbilja zaposlen, a ni oni ne znaju. :dunno :zub

u drugom vrtiću su mi priznali potvrdu koju je mm sam sebi izdao, potpisao i pečatirao. uz kopiju obrtnice.

28 tra 2010, 19:29

u Zagrebu postoje 2 ili 3 vrtica koja primaju djecu od 6 do 12mjeseci.
pise sve na stranicama zagreba.

ali nikako ne mozes predati papire za nerodjeno dijete. predat ces ih u zeljeni vrtic kada se dijete rodi.

28 tra 2010, 23:14

kalea je napisao/la:Ne možeš upisati u jaslice nerođeno dijete ;).
Koliko znam, državne jaslice niti ne primaju djecu mlađu od godine dana, dakle za upis tvoje dijete ne samo da bi trebalo biti rođeno, nego bi do 31.8. ove godine trebalo već napuniti godinu dana.

a što rade mame koje idu raditi nakon 6mj. i rode dijete u lipnju?

28 tra 2010, 23:31

snalaze se kako znaju i umiju, privatne jaslice, bake i dede, čuvalice...

29 tra 2010, 09:13

snalaze se kako znaju i umiju, privatne jaslice, bake i dede, čuvalice...

Baš tako. na žalost.
Ja sam frendici još prije x godina (dok sam studirala) uletila za čuvanje male jer je išla raditi sa njenih 6 mj.

30 tra 2010, 09:23

Masha je napisao/la:traže mi u vrtiću na uvid mm-ovu radnu knjižicu. on je obrtnik i ništa mu ne piše u radnoj.
kažu da su imali slučajeva s roditeljima obrtnicima, ali oni ne znaju što bi moglo poslužiti kao potvrda o zaposlenju, ako nema radne knjižice. :conf

riješili.
tražili su nam izvadak iz obrtnog registra, ne stariji od mjesec dana. eto, ukoliko nekome zatreba info. :mah

11 svi 2010, 09:38

Jel zna netko, ako su rezultati upisa 15.6. kada su upisi primljenih?

I još nešto me muči, naime mi smo zainteresirani za isti vrtić u koji je išla P., najbliži našoj kući, ne bi trebalo biti problema kod upisa ali naravno problema uvijek ima :roll pa sam za svaki slučaj mislila ipak predati papire u još jedan vrtić u blizini. No zanima me jesu li vrtići međusobno povezanim odnosno može li ta moja predana zamolba u neki drugi vrtić umanjiti šanse upisa u ovaj za koji sam zainteresirana i koji mi je najbliži?

11 svi 2010, 09:40

mozes predati papire gdje god hoces, u kkoliko god vrtica hoces. nisu povezani.

11 svi 2010, 10:57

snita hvala :kiss

11 svi 2010, 11:04

meni su rekli do rekli do kraja 6mj bi trebao biti roditeljski i onda valjda upis.

15 lip 2010, 10:46

Zbog konflikta koji smo nedavno imale, ravnateljica mi se osvetila na način da nije primila V. u vrtić (Z. ide tamo već tri godine i ići će još jednu). On je, međutim, primljen u drugi vrtić (imala sam osjećaj da bi do toga moglo doći pa sam za svaki slučaj prijavila djetešce i tamo :srca ), a moje pitanje glasi: vrijedi li popust za drugo dijete samo ako oba djeteta pohađaju istu ustanovu ili to vrijedi neovisno u koji vrtić grada Zagreba su ti djeca upisana? Ja ću se, dakako, na ovu ravnateljicu žalit do Strasbourga, ali tko zna koliko će sve to skupa trajati ... :ne

15 lip 2010, 10:57

mamashnita od noje je napisao/la:mozes predati papire gdje god hoces, u kkoliko god vrtica hoces. nisu povezani.

ipak su povezani, nađu se na sastanku tijekom upisa pa dogovaraju, pregledavaju itd..a plan je da budu i informatički povezani :mah

15 lip 2010, 11:13

sanika, ali to je neformalno. cak i da jesu povezani i umrezeni imas pravo predati papire u koliko god hoces vrtica.

15 lip 2010, 11:18

mamashnita od noje je napisao/la:sanika, ali to je neformalno. cak i da jesu povezani i umrezeni imas pravo predati papire u koliko god hoces vrtica.

ma da da to sve uopće nije upitno, ali npr. mi smo jako zagrizli za Paulin vrtić, i on nam je jedina opcija, no htjela sam biti sigurna da ako nikako tamo ne upadnemo (a jesmo fala bogu) da imam rezrevu, no opet nisam htjela da oni misle kako imam rezervu i kako mi i druge opcije dolaze u obzir - pa ipak nima predala nigdje drugdje :mrgreen

15 lip 2010, 22:03

mi nismo primljeni ni u jedan od dva u koja smo predali papire
uzasno sam razocarana i mislim da cu ici do kraja, ako treba i do novina
sjecam se da je mahima prosle godine uspjela istjerati pravdu...tako cu i ja ove godine
je... ti nasu drzavu, samo veza prolazi
:angry
Tema je zaključana