Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Odgovori

Re: Prvi dan u vrticu...

07 lis 2008, 12:10

Danas ujutro došli smo ranije nego inače pa je morao u drugu igraonicu s drugim tetama - njegova još nije došla. Malo se uplašio i počeo plakati ali ga je prisutna teta (koju inače poznaje) brzo uzela na prozor da gledaju kako dolazi njegova teta pa je zaboravio na plač. Baš mi je bilo žao, neću ga više voditi ranije bez velike potrebe. Radilo se o deset minuta prije uobičajenog vremena. Kad sam odlazila iz vrtića njegova je teta upravo stigla pa se nadam da nije bio dugo žalostan.

Juliška, bravo za napredak - bit će bolje, svaki dan po malo.

07 lis 2008, 16:04

Danas sam ga po prvi put ostavila samog. Najavila sam mu već jučer, pa jutros, i kad sam ga ostavljala nije plakao. Baš su rezali papir škaricama (njemu je to JAKO super i cool ) pa mi je čak rekao da će mi izrezati papir dok se vratim.
Čak sam se malo motala oko vrtića da vidim kako je ...i nije plakao.
Vratila sam se brzo (dogovor je bio da ću samo otići do dućana) , nakon cca 20 minuta, i našla sam ga kako plače. Baš je bio tužan :cry:
Kaže teta da je bio ok nekih 10 min a onda da je skužio da me nema i počeo plakati, i plakao do mog dolaska :cry:
Ali, rekao je tetama da će doći opet reazi papir. Čak je meni poslje rekao da mu je bilo dobro u vrtiću :dunno . Očito mu je istovremeno i lijepo i teško (tužan što nisam s njim).
Vidjet ćemo kako dalje....

08 lis 2008, 10:52

Danas je bio najbolji...od početka gledajući :drink
Jeo je i doručak i užinu i igrao se, i družio. Kad sam došla, videla sam ga da sedi sa decom, i gledao je onu decu koja su se spremala za spavanje...nije plakao uopšte!
Ako ovako nastavimo, zdravlje samo...od ponedeljka ostaje i na spavanje!
Svima koji su na adaptaciji želim da je što lakše prođu! :3srca

08 lis 2008, 11:30

Jul,konačno :3srca ,baš si me obradovala,pratim od početka i baš mi je bilo žao malog slatkog mišića :hug

09 lis 2008, 11:46

Bice tu jos oscilacija,ali ovo je znak da se prilagodjava.Ili miri sa situacijom. :3srca

09 lis 2008, 12:07

Cao :)
Jutros je usao placuci, drzeci svoju jaknu u rukama i masuci mi :mrgreen: :3srca Znaci, okrenuo se, mahao mi, plakao i vikao: pae pae...sto mu znaci (bar ga ja tako dozivljavam) mama ide da uzme pare (da radi) pa ce doci...
Kad sam dosla po njega nije ni plakao, vec je bio lepo raspolozen, brbljao je nesto kao navijen, teta kaze da nije jeo dorucak, nije hteo pekmez (nikad mu nisam davala hleb i pekmez) ali je popio mleko, i da je jeo jabuku za uzinu.
Sada evo iza mene zadovoljno srce svoj sok (caj) ;) i gleda Noddy-ja, odusevljen, skroz!
Samo nek je zdrav, od ponedeljka ce ici celu smenu...pa cemo videti kako ce nam ici sve ovo! Mislim da se ipak vise "miri sa situacijom" :wink

09 lis 2008, 22:10

Danas ostao bez plakanja,bio je super volje i mahao mi je kad sam išla. A prvo spavanje nam je prošlo tako da sam ja došla oko 12,jer je teta rekla da sigurno neće prvi puta zaspati, a na kraju sam ga čekala do 14.00 da se probudi :proljece
Veli teta da se još uvijek zna rasplakati kad se sjeti mame,ali da se dosta brzo smiri.

09 lis 2008, 22:33

Moja A. je nakon dva tjedna bolovanja ponovno krenula u jaslice i sve je super prošlo čak je spavala tri sata.
Al još uvijek imamo problem razdvajanja ujutro čim vidi vrtić počne plakat a kad uđe u sobu prestane momentalno.
Sutra ju nevodim jer opet kašlje pa da se malo smiri kašalj.Neznam kak je kod vas al da dijete odmah može bit bolesno stvarno ne kužim il neke mamae vode djecu bolesne u jaslice.
Idem sutra s još par mama na razgovor kod ravnateljice u vezi tog pitanja.

10 lis 2008, 07:57

Ja pratim od početka ovaj topic. I došlo je vrijeme..moja manja cura kreće u vrtić od ponedjeljka. :|
Nema me idući tjedan ostajem doma na privikavanju, ali molim da nam držite fige.
Inače, anamari, kašalj se ne smatra bolešću. Imam četiri godine staža u vrtiću i uvijek su svi šmrkavi, kašlju, kišu, ...uključujući tete.
Nažalost tako je to, to se gleda kao normalno stanje vrtičke populacije.
I sam pedijatar će ti dijete poslat u vrtić ako samo kašlje ili mu curi nos :dunno
Ja sam svoju isto uvijek ostavljala doma na svaku prehladu, ali ja imam tu mogućnost.
Neki roditelji baš i ne mogu na svako kihanje ostajati na bolovanju.

10 lis 2008, 08:36

Mi danas kuci Poceo je sinoc da kaslje jako nezgodno...bili kod doktorke, nije sreca nista, ali rekla je da ipak ostane doma danas. Sada cu mu spremiti jedan sirup, pa da to mi suzbijemo...

10 lis 2008, 10:25

Kod nas za sad sve :1
Ujutro više ne plače , sama ušeta u sobu,lijepo se igra ,papa , jako se voli maziti s tetama ,vele da ih pronađe i samo se ugnjezdi u krilo ,maza moja mala :3srca ,jedino što kratko spava :dunno i za sad je već dva tjedna u vrtiću i još je zdrava(strah me to bio i napisati pljuc pljuc :| )

IINA-držimo fige.Koju si grupu na kraju odbrala?

10 lis 2008, 15:21

A zasad ostaje u toj mlađoj. Uglavnom zbog teta. Vidla bm kako će se uklopiti. :dunno
Držte fige :mah

10 lis 2008, 22:33

i moje cure su danas dobile potvrdu da mogu opet u kolektiv :drink . total su zdrave! vidjeti ćemo do kada.
čuvanje kod dede je super prošlo, ali je ipak na početku u jutro bilo drhtave brade i suzica no već kad mašu s terase sve nestane!
u ponedjeljak počinjemo ponovo s vrtićem i nema više lagane prilagodne jer ja naveliko već radim i ne mogu gibati baš toliko ranije, no neću ih odmah ostaviti do 16,30h, ali nećemo ići laganim tempom kako sam planirala.
dva tjedna nas nije bilo ovdje i vidim da kikići polako posustaju i prihvaćaju vrtić pod obavezu :drink .

11 lis 2008, 21:10

Moja A. opet bolesna sad ima upalu grla i ima dosta visoku temp.. pa nas nema u jaslicama opet dva tjedna.
Nemam više komentara za te jaslice.

12 lis 2008, 11:51

Mi sutra nakon 9 dana pauze radi bolesti, opet krećemo i unaprijed me strah koliko će mu ovaj puta trebati da "zakuri".

13 lis 2008, 08:40

Marta je u vrtiću ,otišla bez problema :proljece ,al je Klara doma i kuriiiiiiiiiii.... :dj sad bi se mogli kladiti kolko će trebat maloj da pokupi :|

13 lis 2008, 10:20

Danas smo imali baš tužan rastanak u vrtiću i ja sam skroz u komi radi toga. Ove stalne pauze i bolesti će nas izluditi!

13 lis 2008, 19:48

moje cure nisu ni danas išle u vrtić jer je d. u subotu dobila proljev i temperaturu. crijevna viroza - kontrola u srijedu, pa valjda u četvrtak vrtić ak n. u međuvremenu ne dobije istu :roll: .
ovdje više pišem o našim bolaštinama nego vrtiću :mrgreen: .
od 01.09. do danas bile su u vrtiću mislim da 13 dana :drink

13 lis 2008, 22:25

Nažalost tak je svima koji su u jaslicama bolesni su.
Meni je ped. danas rekla da bi trebala do petka ozdravit.
Jedva sam joj u subotu skinula temp.
Danas je nema više. :dj

20 lis 2008, 08:22

Posle pauze od desetak dana, Vanja je danas opet otisao u vrtic...
Bio je placljiv vec tamo kad sam mu stavljala zepice, ali smo se dogovarali kako ce i u vrticu pevati "rodjendan"! Mali moj covek...
Videla sam da vise deca ne placu, znaci, prva euforija sa plakanjem je prosla, mozda im on danas razbije to :mrgreen: Videcemo....kako god, nadam se da ce se primirivati polako, pa cemo moci poceti da ostajemo ceo dan.
Masem svim vrticarima :3srca :mah

20 lis 2008, 11:09

Marta ostala doma danas ,imala temp noćas :alc sad je ok pa ćemo vidjet za dalje.

20 lis 2008, 12:50

I Niko ostao doma (ima temp. od petka navečer). Ja sam u principu zadovoljna,jer mu je ovo prva temp. od kad je krenuo prije 7 tjedana.

20 lis 2008, 15:15

Evo i nas :mah
Prošli tjedan krenule. Ja sam bila sa njom prvi dan sat vremena, ostala sama do iza ručka. Drugi dan me vukla unutra, ostala sam
pola sata dok se zaigrala i vratila se nakon ručka. Treći dan me teta nije pustila unutra.
Danas šesti dan.
Za sada bez ijedne suze :drink :proljece :drink
Smeta ju kaj drugi plaču i konstatirala je da je ona tamo jedina dobra jer se drugi samo deru.
Jede normalno, igra se, sudjeluje u svemu :cool
Doma ima malo krači fitilj :mrgreen:
Više spava. Ja sam nakon tih tri dana bolesna kao konj, jedva se gibam. Njoj začepljen nosić od jučer.
Samo molim fige da ovak i ostane :kiss

20 lis 2008, 18:09

evo i nas nakon tri tjedna na ovom topicu :mrgreen: . imala sam četiri ispričnice od doktora :drink
danas je bilo suza, ali ostale su svojevoljno i svjesne da im je tamo mjesto, nije bilo "neću" jer znaju da u vrtić moraju i nema druge. teta je bila oduševljena, spavale su, jele, u svemu aktivno sudjelovale :dj . ostale su odmah do 16h, a sutra vjerovatno do 16,30h.
samo nek je zdravlja!

21 lis 2008, 08:10

Cijeli prošli tjedan je bio u vrtiću.
Ujutro na rastanku malo plaće, teta ga primi i prije nego izađem već je tišina.
Za svaki obrok nešto pojede ( pravo čudo ), lijepo odspava i tete kažu da super surađuje.
U tom tonu nastavilo se i jučer, pa se nadam da će tako i dalje!

21 lis 2008, 08:31

On je juce malo i plakao, kaze teta...a slavili su mu rodjendan i pevali tamo :mrgreen:
Danas je usao sa plakanjem i drzeci jaknu u ruke...to radi skoro uvek. Videcemo kako ce biti. Sve mislim da se Vanja adaptira svake druge nedelje kako nam je krenulo :roll:

21 lis 2008, 12:41

Cijeli prošli tjedan bili doma zbog upale uha.Jučer sam bila nekih sat vremena s njim, danas sam bila oko pola sata, drugih pola sata ga ostavila.Plakao je kad sam otišla, pa kaže teta da se smirio i crtao (naslikao lijepu sliku) pa onda opet plakao i to toliko da je povratio :( . Našla sam ga crvenog od plača, van sebe. Kad mi je rekla da je povratio i ja sam se rasplakala :tom
Inače je prestao govoriti da mu se piški, jučer se bar 6 puta upiškio u gačice, a kaka redovito u gaće. Po tom pitanju vidm veliku regresiju.
Puno je plašljiviji, češće plače, ima više agresivnih ispada.
Kad sve zbrojim danas mu je (počeli smo 1.10) bio deveti dan, od toga sam ga dvaput ostavila samog što je rezultiralo tim da je nakon prvog ostavljanja danima ponavljao kako ga je mama ostavila i kako je bio tužan :( Cijeli jedan tjedan je bio doma s antibiotikom radi upale uha (prve u životu, inače je stvaro zdarv to mu je drugi antibiotik u životu). Regresija kod odvikavanja od pelena.Agresivnost i plačljivost.
Zlo mi je od vrtića :nepitaj

Zna li netko neku igraonicu za djecu njegove dobi?? Meni se čini da ćemo pričekati još godinu dana.......

21 lis 2008, 19:31

ema emily, procitaj pazljivo od pocetka ovaj topic...videces da niste jedini...
puno srece vam zelim, kako god odlucite :bye

22 lis 2008, 11:36

nakon 1 dana, a tamo je jučer bio sat vremena, danas ima temperaturu :roll:
Ma ne znam, sva sam u komi, jučer navečer je bio tako agresivand a sam se počela pitati što je iza toga, on je inače vrlo milo dijete, sušta suprotnost!I Skužila sam da ga očito nešto muči. Pa smo prije spavanja pričali da li se nečega boji, jel mu nešto ne paše, bi li volio u vrtić (rekao je da ne bi , da bi najradije bio samnom doma)... uglavnom ja sam mu ponavljala da ne mora sutra (a to je danas) ići u vrtić, da ništa ne brine, da ga čuvamo i volimo najviše i da će sve biti u redu, i dijete se tad smirilo i zaspalo. Evo, meni i sad suze idu na oči.
Danas se MM vraća s puta pa ćemo sjesti i odlučiti, ali kako sada stvari stoje mislim da nećemo nastaviti.

22 lis 2008, 12:02

EMa Emili-sve što prolazite je normalno i samo o vama, a i vašim mogućnostima ovisi dal ćete ustrajati ,a vidim da i ti jako dvojiš i vjeruj maleni ti to osjeća i još mu je teže.Morate sami sa sobom odlučiti dal će ići i dal mora ili neće.

I ak vam je vrtić opcija bolje sad nego dogodine kad mu se rodi brat il sekai kad će bit veći i ljubomoran na prinovu i kad će znat da si doma ,a on mora u vrtić.

Moja starija je puna 3 mjeseca pišala svako popodne non stop,a odvikla se od pelena mjesece prije vrtića.

znači u vrtiću sve ok ,a doma popodne svakih 10 minuta mokra .izludili smo, napravili pretrage urina ,mislili svašta i onda :klanja na pedijatrici koja nas je uvjerila da je psihološki i da će proći i da obično faze traju po 2-3 mjeseca.I kak došlo tak prošlo.
uz sve to povraćala je ujutro prije vrtića ,odbijala sve osim mene i MM-a, loše spavala,....jako jako se teško privikla.sad je već 4-tu godinu u vrtiću i sretna je vesela 5.5 godišnjakinja i ide u vrtić bez problema.

mlađa je prošla sve to puno lakše,al je dosta bolesna no bila je i dok nije išla u vrtić pa :dunno
Odgovori