Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Tema je zaključana

Re: Nove stojbe o vrticima

07 tra 2011, 21:44

dižem temu, jer planiramo dati Laru u vrtić na jesen (tada će imati 2 godine), a ne znamo ništa o ničemu :ajme
pa da vas malo potaknem na pisanje :mrgreen

za početak ima li netko iskustva s kakvim privatnim vrtićem u Zg?

07 tra 2011, 21:50

pridružujem se kao neznalica :mrgreen
kako ide to sa prijavama....da li je to negdje javno objavljeno u isto vrijeme ili moram ići od vrtića do vrtića gledat kad su upisi?
i kad u pravilu idu upisi, svibanj? :dunno

07 tra 2011, 22:01

Ja se sjećam da smo mi imali prijave u prvom tjednu svibnja.
Zvala sam ih 2 puta u 4.mj. da provjerim...čisto da mi ne promakne.

07 tra 2011, 22:16

da, mi idemo sutra vidjeti u vrtić, barem onaj nama najbliži. slušam već mjesecima o promjenama cijena i sl. i sad ne mogu naći ni jednu formalnu info ni o tome ni o upisima uopće.

07 tra 2011, 22:28

i ja sam baš čitala to...ali to je za prošlu godinu
mene sad zanima....ja sam našla posao kao honorarac...znači nemam stalni radni odnos
ali svaki dan moram na posao i treba nam vrtić jer i mm radi...jel potvrda za honorarni posao dovoljna :dunno

07 tra 2011, 22:39

da, vidla sam odma da je to staro, pa makla link. sori
za posao sam i ja htjela pitati. mm je 'nezaposlen', odnosno nije prijavljen :angry , a radi. a ja sam studentica. sljedeće godine sam na 5. godini i imati ću puno obaveza na fakultetu. nemamo baka i djedova u penziji, niti ikog drugog za čuvanje, a ja stvarno mislim da će mi bez vrtića biti nemoguće diplomirati
da li uopće postoji mogućnost dobiti jaslice, a oboje smo kao nezaposleni?

08 tra 2011, 10:54

Bok svima! Ja isto ne znam ništa o tim vrtićima...Moja će curica u 12om mjesecu navršiti godinu dana i htjela bih ju upisati u jaslice...koliko sam shvatila odbit će mi molbu jer ona neće imati godinu dana do kraja 8og mjeseca. Da li je moguće da nas stave na listu čekanja pa da u 120m mjesecu upadnemo? Ja sam redovni student, a muž radi, teoretski si mogu i ja pribaviti potvrdu da radim ali mislim da je status redovnog studenta isto kao i da radim ili se varam? Živimo sami, njegovi su u mirovini, ali živa ne moru, a moji oboje rade.
Privatni vrtić nam je ipak malo preskup, pogotovo da od 9og mjeseca plaćamo 1400kn a da tek u 1om mjesecu krenemo.

08 tra 2011, 10:56

ciklama24 je napisao/la:ali mislim da je status redovnog studenta isto kao i da radim ili se varam

ovo vrijedi samo u nekim vrtićima, prije svega se raspitaj u konkretnom vrtiću (znam da u vrtićima Špansko, Malešnica studente vode kao nezaposlene roditelje, i potvrdu ne uzimaju u obzir)

15 lip 2011, 13:37

Ni mi nismo upali.
Dakle pvi smo na listi neupisanih sa 10 bodova i piše mu PRIORITET.
A ispod nas imaju djeca sa 15 i 13 bodova.
Sad fakat ne kužim taj prioritet.
Jel ima netko nešto takvo

15 lip 2011, 14:05

kod nas ne piše ništa...samo lista odbijenih...ni osnova ni bodovi, ništa :ne

16 lip 2011, 07:57

mi smo dobili vrtić, a imali smo 12 bodova :joy
MM kaže da su upali i većina sa 10 bodova
na listi odbijenih bili su sa 0 bodova

16 lip 2011, 09:32

Danas sam išla malo bolje promotriti listu i sve mi je tu nekaj mutno
Dakle ispod mene u neupisanoj djeci ima jedan sa 16 bodova , 3 sa trinaest, 1 sa 15 i 2 sa 12 ostali svi imaju 10
A na listi upisanih imajako puno onih sa 10 bodova i prvi na listi upisanih ima 10 bodova i piše kod njega prioritet.
Tako da mi nije jasno kak su to oni upisivali djecu.

Jel zna netko gdje bi se moglo vidjeti kako su oni rangirali te bodove, odnosno po kojoj osnovi i kako su oni dodjeljivali te bodove

16 lip 2011, 09:37

domy je napisao/la:Danas sam išla malo bolje promotriti listu i sve mi je tu nekaj mutno
Dakle ispod mene u neupisanoj djeci ima jedan sa 16 bodova , 3 sa trinaest, 1 sa 15 i 2 sa 12 ostali svi imaju 10
A na listi upisanih imajako puno onih sa 10 bodova i prvi na listi upisanih ima 10 bodova i piše kod njega prioritet.
Tako da mi nije jasno kak su to oni upisivali djecu.

Jel zna netko gdje bi se moglo vidjeti kako su oni rangirali te bodove, odnosno po kojoj osnovi i kako su oni dodjeljivali te bodove

Možda ovi sa puno bodova ne ispunjavaju uvijet godina.(ono da navrše nešto do nekog datuma).
Lista će se sigurno micati i držim fige da upadnete. :D

16 lip 2011, 11:31

ovako....nisam ziher dal sam u pravu pa me nemojte hvatat za riječ

zaposlen roditelj 5
drugi zaposlen roditelj 5
dječji doplatak 2

to je sve što znam....postoje još dodatni bodovi za.... samohrani roditelj, djeca branitelja, nisam sigurna da li djeca sa posebnim potrebama imaju prednost

16 lip 2011, 12:40

Da da imaju i oni kod kojih je naznaćčeno premladi ali kod ovih sa više bodova to nije naznačeno.

Ja sam našla na više tih bodovanja, pa mi nije jasno po čemu se ravnamo
Dakle ovo je jedno
- djeca roditelja žrtava i invalida Domovinskog rata, 8 bodova
- djeca zaposlenih roditelja, 7 bodova
- djeca u godini prije polaska u osnovnu školu 6 bodova
- djeca s teškoćama u razvoju 5 bodova
- djeca samohranih roditelja 4 boda
- djeca iz obitelji s troje ili više djece 3 boda
- djeca u udomiteljskim obiteljima 2 boda
- djeca roditelja koji primaju doplatak za djecu 1 bod

Ovo je drugo
1. djeca roditelja s invaliditetom 20% i više (osim
invalida Domovinskog rata) 1 bod
2. djeca čije se obitelji koriste pravom na stalnu pomoć,
doplatak za pomoć i njegu, osobnu invalidninu ili
pravo na skrb izvan vlastite obitelji 1 bod
3. djeca čiji zahtjevi nisu pozitivno riješeni pri upisu
u prethodnu pedagošku godinu, a udovoljavali su
kriterijima upisa 1 bod

I ovo je treće (iz pravilnika)
- dijete roditelja invalida Domovinskog rata 10 bodova
- dijete oba zaposlena roditelja 10 bodova
- dijete koje živi samo s jednim, zaposlenim roditeljem 10 bodova
- dijete samohranog zaposlenog roditelja 20 bodova
- dijete u udomiteljskoj obitelji, bez roditelja
ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi 10 bodova
- dijete iz obitelji s troje ili više malodobne djece 1 bod za svako malodobno dijete
- dijete u godini prije polaska u osnovnu školu 1 bod
- dijete roditelja koji primaju doplatak za djecu 2 boda

16 lip 2011, 13:10

Mislim da imaš "stare" bodove, i ove nove koji su došli uz ovu priču o vrtićima i poskupljenju.
E sada, koje su oni uzimali u obzir? :conf

16 lip 2011, 13:16

ja mislim da je ovo treće jer smo mi dobili 2 boda za dječji doplatak i 10 za oba zaposlena roditelja...to sam 100% sigurna jer je žena računala i zapisivala ispred mene :dada

27 lip 2011, 15:36

Hej cure šta vi iskreno mislite jel ima kakva korist od pristojnog žaljenja za neupis djeteta u vrtić.
Odnosno dali se ima svrhe žaliti?

27 lip 2011, 15:42

svi, za koje znam da su se žalili, onak pošteno (ne samo vrtiću, nego i GU za obrazovanje, pa čak i ministarstvu), su dobili pozitivno rješenje. tak da, ak imaš osnove, žali se. ništa te ne košta probat.

27 lip 2011, 15:42

domy je napisao/la:Hej cure šta vi iskreno mislite jel ima kakva korist od pristojnog žaljenja za neupis djeteta u vrtić.
Odnosno dali se ima svrhe žaliti?

A kaj te košta? :mrgreen
Samo priloži i novu dokumentaciju. ;) i pošalji preporučeno sa POVRATNICOM.

28 lip 2011, 22:10

Evo danas smo odnesli u tajništvo.
Teta zaprimila i rekla da je sljedeći tjedan komisija i da na kučnu adresu šalju rezultate

28 lip 2011, 22:48

domy je napisao/la:Evo danas smo odnesli u tajništvo.
Teta zaprimila i rekla da je sljedeći tjedan komisija i da na kučnu adresu šalju rezultate

Držimo fige. :)

26 srp 2011, 11:54

Evo mi smo dobili oodbijenicu i nemam pojima kaj sad da radim...

26 srp 2011, 12:02

domy je napisao/la:Evo mi smo dobili oodbijenicu

i mi isto :/

ove godine su promijenili priču sa žalbama, nikome iz našeg vrtića nisu odobrili žalbu jer, kažu, nije više bilo mjesta za upis nakon 1. kruga... a osnove smo imali, i to debele...

20 ožu 2012, 12:38

podizem
zanima me nacin prijavljivanja u gradske vrtice u Zagrebu (novi!):
naime, svojedobno (kad smo upisivali starijeg sina, prije 5 g.) su se kod prijava za vrtic mogli predati papiri u vise vrtica pa u koji upadne (konkretno, mi smo papire nosili u 2: jedan u kvartu i jedan blize poslu)
to se, kako sam cula, promijenilo i sada se prijava daje samo u jednom vrticu
zanima me, da li se u tom slucaju kod prijave navodi i 2. željeni vrtic (ukoliko u 1. ne upadne) ili vise ne postoji ta mogucnost?

20 ožu 2012, 12:49

da, imas opcije navesti tri vrtica - prvi u koji predajes i jos dva. to pises na dnu formulara.

sad, iz osobnog iskustva mogu posvjedociti da to uopce ne funkcionira.

Mi smo prosle god. predali na Sveti Duh... i kod predaje su strogo rekli da nesmijem ni u kojem slucaju, da mi ne padne na pamet (tim tonom) predavati drugdje. Kad smo se preselili u novi kvart - zovem ja njih da bih prebacila papire, a oni mi na to - da oni ne znaju gdje su im nasi papiri i da predamo tamo nove. Kad sam je podsjetila na to da se to nesmije - samo je zavrsila razgovor u stilu "doviđenja...bla bla"

Onda je ova u Sigetu (to nam je bio drugi izbor), kad smo došli rekla - mi smo umreženi - sad cemo to sve mi vidjeti... onda je trazila i trazila i zakljucila da mozda ipak nisu umrezeni. Ok, mozda nas je baba sa SD nesto zezla... ali dalje kako smo hodocastili po svim ostalim vrticima u NZ i okolici - svi su nam uredno govorili da donesemo i njima papire... i uopce se nisu obazirali na opasku da su nasi papiri na SD. Tako smo predali na 5 mjesta - srecom uzimaju kopije.

tako da ti nisam pametna

20 ožu 2012, 13:03

:ajme
znaci, svasta mogu ocekivat...
Nama su na kraju ispale opcije 1. vrtic u kvartu, 2. vrtic u blizini posla. Treca varijanta (u blizini bake) je otpala.
Strah me da mozda u ovaj u kvartu nece upasti, navodno je lista cekanja i lani bila podugacka.
U ovaj drugi, vrtic kod posla, u centru grada, je prije par godina kad smo upisivali sina, situacija bila prilicno OK, upao je bez problema, i nije bila nikakve liste. Zato nam je to kao "ziher" varijanta, al ko zna, mozda se i tu situacija promijenila...

20 ožu 2012, 13:05

moja frendica je predala na dva mjesta i kad su je na prvom upisali u komp na drugom više nisu mogli jer je bila upisana pod prvim vrtićem jer su oni umreženi. kad su došli rezultati ona je bila na popisu samo za prvi vrtić a za drugi ne. i iako u prvom nije bilo mjesta a u drugom je, kako nije navela drugi izbor nego "samo" predala druge papire a oni je nisu mogli uvesti u natječaj, nisu se mogli upisati.
komplicirano, ali kužiš?!
tak oda na kraju, kao i sve kod nas, nitko ne zna točno, svatko radi po svom i ne zna šta rade drugi :ajme

20 ožu 2012, 13:07

mama njonji je napisao/la:Strah me da mozda u ovaj u kvartu nece upasti, navodno je lista cekanja i lani bila podugacka.

nemoj zezat :nesvist
znaci opet borba

snowwhite je napisao/la:i kad su je na prvom upisali u komp na drugom više nisu mogli

znaci nas je baba na SD debelo zezla :angry

20 ožu 2012, 13:10

znaci - predat mi je na jednom mjestu i naznacit želje i pozdrave na dnu formulara?
Tema je zaključana