Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Odgovori

Re: Razlika izmedu Taekwondoa i Karatea?

15 ožu 2013, 11:58

zašto :ajme ?

15 ožu 2013, 12:41

pa čini mi se skupo, šta nije?
meni je

15 ožu 2013, 13:07

redovnacijena je oko 150 kuna, znači 300 za komplet, a kad je na akciji ispadne te oko 200, a budući je i Tmama napisala OD 300 NA VIŠE, meni se čini povoljno tih 200 ;)

15 ožu 2013, 13:09

300 je super cijena, u specijaliziranim ducanima je skuplje. da, u intersparu su po 150kn komad, ponekad budu snizeni pa izadje manje. mi imamo i profi kimono za natjecanja (700kn ga platili i to preko kluba :ajme )

15 ožu 2013, 13:45

ajme ..
mi ne kupujemo kimona, već posuđujemo klupska, koja su drugi prerasli. I pojaseve si džoraju, tak da plaćamo, mj. članarinu, polaganja, liječničke i turnire (i to je hrpa :znoj kad je ovak zbrojeno)

15 ožu 2013, 14:20

VIPmama je napisao/la:300 je super cijena, u specijaliziranim ducanima je skuplje.

Od 450 pa na dalje. I to bez pojasa.

15 ožu 2013, 14:37

o pa nama je onda super, mi ih preko kluba možemo kupit, čini mi se cijeli za 150 kn. al mi imamo rodice pa ih dobivamo kad ih prerastu

15 ožu 2013, 14:50

Za natjecanja mislim da ne mogu biti ova iz Intersporta, jer moraju imati oznaku WKF approved.

15 ožu 2013, 15:44

mi nemamo tih problema da za natjecanje moraju biti određena :shock :basnecu :zub :lol

150 kn je jako povoljno

15 ožu 2013, 16:07

Cathy je napisao/la: moraju imati oznaku WKF approved.

Zašto? :shock

15 ožu 2013, 23:20

Liv Tyler je napisao/la:
Cathy je napisao/la: moraju imati oznaku WKF approved.

Zašto? :shock

Neznam, pitaj trenera. :dada
Takva su pravila za svu opremu, kimona, rukavice stopalice, štitnike, pojaseve.

16 ožu 2013, 08:54

Pogledala sam našeg i ima tu oznaku. Uzeli smo ga preko kluba. A vjerovatno imaju neke norme koje moraju ispuniti. Samo su takvi u principu skuplji.

26 tra 2013, 09:47

našla sam u hervisu, i to jedva :ajme
obišli sve centre i jedva našli...
uglavnom, ne znam za tu oznaku, ali je Adidasov i došao nas je 250 kn.
to nije crno.
jedino je taj bio... :dunno

26 tra 2013, 13:07

danni je napisao/la:našla sam u hervisu, i to jedva :ajme
obišli sve centre i jedva našli...
uglavnom, ne znam za tu oznaku, ali je Adidasov i došao nas je 250 kn.
to nije crno.
jedino je taj bio... :dunno

Pogubila sam se, kaj si kupila?
Zakaj nisi pogledala ovdje: http://www.pride.hr/Default.aspx
Oni su ti u Maksimirskoj, mi tu sve kupujemo.

26 tra 2013, 14:33

cathy-jeste bili u splitu?

26 tra 2013, 14:39

TmamaKiN2 je napisao/la:cathy-jeste bili u splitu?

Samo cure sa trenericom.
I ništa spektakularno.
Ali one su uživale jer nije bilo staraca. :mrgreen

26 tra 2013, 16:04

Ma nismo mi u zg-u.
Ovo smo po splitu trazili.
Mada nismo ni tamo :lol

26 tra 2013, 19:54

danni je napisao/la:Ma nismo mi u zg-u.
Ovo smo po splitu trazili.
Mada nismo ni tamo :lol

Imaju oni i internet shop. :)

27 tra 2013, 01:19

Kod nas sutra županijsko u katama.
Jel se to mora ici?

27 tra 2013, 07:57

Liv Tyler je napisao/la:Kod nas sutra županijsko u katama.
Jel se to mora ici?

Ovisi o treneru, on odlučuje.
Kaj je on rekao? :conf

27 tra 2013, 08:50

zašto bi morali? ako klub odluči da se ide onda se ide

27 tra 2013, 15:48

Cathy je napisao/la:Ovisi o treneru, on odlučuje.

Trener rekao da.

milka je napisao/la:zašto bi morali? ako klub odluči da se ide onda se ide

Evo i sama si odgovorila ako se odlučilo ići onda se ide.

Je bila je, osvojila broncu.

Primjetila sam da ih pola nije došlo koje su prozivali.

Ma ja sam samo htjela pitat ako ona ne želi može li to preskočit usprkos trenerovoj sugestiji da se ide? I šta ako ne ode?

27 tra 2013, 17:39

Čestitke na medalji. :)

A ovisi o treneru, neki toleriraju neki ne, ali svako natjecanje im je iskustvo više.
Mi ubrali danas srebro. :yess

27 tra 2013, 18:08

Odlicno! Cestitam! :buket

Onda znaci bolje da ide? A sto bi bilo npr da ih preskace a polaze samo kate i trenira?
Ili jedno zahtjeva drugo?

27 tra 2013, 18:14

Liv Tyler je napisao/la:Odlicno! Cestitam! :buket

Onda znaci bolje da ide? A sto bi bilo npr da ih preskace a polaze samo kate i trenira?
Ili jedno zahtjeva drugo?

Hvala.
Ne bi ništa bilo, samo im natjecanja dižu samopouzdanje za javne nastupe, a to im je korisno i izvan karatea.
A i zabavno je. Znam da košta, ali....
A kaj ona ne bi, ili se tebi neda? Znam da se izgubi skoro pa cijeli dan. :roll

27 tra 2013, 22:08

ma nek ide sad još nema puno natjecanja..moje nećakinje znaju imat 2-3 mjesečno

27 tra 2013, 22:39

Ona ne bi, ja to shvaćam kao cijeli primitak obaveza. Il trenira il ne.
Al mislila sam, ono, može li se karate inače trenirat bez odlaska na ta natjecanja? Čisto rekreativno.

Danas smo i brzo bili gotovi. Budući da je žuti onda su oni prvi na redu i medalje su dijelili odmah nakon što su svi žuti odmjerili snage. Bili smo u podne kod sveki na ručku. :mrgreen

I njoj je tek popodne došlo iz dupeta u glavu da je stvarno bila na natjecanju. Pa joj je bilo žao što se nije više potrudila. :ajme

28 tra 2013, 07:42

e pa baš zbog toga ih tako rano vode na natjeanja, da se naviknu. mo je sad to najnormalnije, a bio je tek na 4-5..ja bih umrla od treme pred ijelom dvoranom, a njemu je to ništa :yess

28 tra 2013, 09:53

A vidiš starije cure iz naše grupe su umirale od treme i neizvjesnosti dok su čekale svoj red. Ni jedna nije ispod plavog pojasa i činimise da su petašice.
Mislim da su kasnije svjesniji svega bez obzira koliko puta su to prošli. Al ovisi i o karakteru djeteta.

27 stu 2013, 12:34

evo sam vas malo čitala jer ni ja nemam pojma o tim borilačkim sportovima

najstariji boys mi je krenuo na karate u kvartu početkom školske godine i jako dobro mu ide, trener kaže da odavno nije vidio tu čvrstinu pokreta i da mali jako obećava... njemu je u početku bilo jako napeto, dva dana bi pričao samo o karate-u nakon treninga, vježbao bi pokrete i zagrijavanje doma prije treninga, zaluđen je trenerom, sve nas je doma naučio brojiti do 10 na japanskom (uključujući i malog od 2 i po godine :lol ), naučio je već i neke osnovne pokrete (majgeri, čokozuki, jame... kako li se to već piše), ali ono što je najbitnije je da doma dođe obliven znojem i gladan ko vuk :lol

međutim, nedavno je počeo negodovati prije odlaska na trening, s nekim glupim objašnjenjima da bi se on radije ostao igrati s braćom i sl. :shock to je krenulo nakon prvog mjerenja trčanja (trener im je mjerio vrijeme), a pošto je on tek krenuo i najmlađi je u grupi, bio je među sporijima... mislim da ga je to jako pogodilo, a posebno jer je bio sporiji od nekog dečka (kojeg je sam sebi uzeo za referencu), a taj dečko je 2. razred i trenira već 2 godine (a on nije ni predškolac još) :ajme

e, sad, pričali smo s trenerom jer smo usput dobili i dojam da trener njemu ne posvećuje pažnju, budući da je tu kratko i da još nije u kategoriji ozbiljno shvaćene djece (posebno jer je skupa s njim krenuo trenirati susjed koji je u međuvremenu odustao) pa je ovaj valjda mislio da ništa ne bude od toga... tad smo i dobili te informacije o njegovoj nadarenosti i ujedno trenerovo obećanje da će se pobrinuti da ga više angažira, posebno jer smo mi rekli da nam ne pada napamet ispisati ga tek tako jer je došla faza gunđanja (što je trenera ugodno iznenadilo)... a i svi smo se složili da mora naučiti u životu biti uporan

pa ćemo vidjeti kako će to ići... popričali smo i malim, rekli mu je da je dobar na treningu i da samo tako mora nastaviti, da se mora potruditi i da ćemo mu onda kupiti i kimono... i sad se on "kao" jako trudi, ali svaki put naglasi i taj kimono kao nagradu za svoj trud... ima djece u grupi koja treniraju u trenirkama (iako imaju kimona), ali ih je većina u kimonima pa smo mu mislili ipak nabaviti kimono uskoro (npr. za pod bor)

što vi mislite, jel' to prerano ili bi već bilo vrijeme za kimono kad smo već prešli tu prvu krizu? pitala sam i neke roditelje za ta kimona i oni su svojoj djeci kupovali uglavnom preko kluba i uglavnom nakon par mjeseci, a to bi taman bilo to... cijenu nisam baš zapamtila, ali mislim da je oko 200-tinjak kuna

naravno, htjeli bi uz to proći i što jeftinije pa ako tko ima rabljeni, nek' mi proda, pliiiiz

on je visok oko 128 cm (da, visok je i mršav)... znači, po vašim preporukama bi mu visina od 130 ili 140 cm odgovarala
Odgovori