meni je jednostavno glupo slušat na reklamama kako je najbolji doručak nutela jer ima sve što djetetu treba za zdrav razvoj, kako je dukatino isto prezdrav, kako te nestele žitarice i kinder milch snite, monte i sl. predstavljaju izvor zdravlja ... to je po meni krivo. ne to što će dijete to nekad pojest, jer većina će to pojest, nego taj stav da je to nešto to se preporuča i da svaka dobra mama to daje djetetu. i mislim da previše roditelja (iako ih je takvih očito malo na ovom forumu), ide za tim da je to uistinu dobro i zdravo za djecu i zaista time smatraju da su skinuli jednu brigu s leđa - pojeo je monte, to je mliječni obrok, mlijeko je zdravo i super! i ovo što je
teutonija baš napisala, osobno sam prečesto čula i vjdela kako roditelji daju djeci vrlo nezdravu hranu, i to redovito, uz komentar: bolje išta nego ništa, kupiš, daš i gotovo, a imam dojam da to velikim dijelom ide i iz utjecaja reklama...
i slažem se da mi kao roditleji uvelike moderiramo dječju prehranu, ali nikad nije lako oduprijet se pritiscima reklama i okoline. mislim da je zato važno govoriti o tome, raspravljati što je dobro, što nije ili što je jednostavno bolje od nečega drugog, ja sam osobno na ovoj temi opet dobila i neke super ideje za doručak ... ali okolina je isto vrag: meni su mnogi "prigovarali" da zašto mu ne dam voćni jogurt, ali ja imam sreću da moje dijete voli i obične jogurte i da ih redovito jede i da jede puno voća, pa zašto bi jeo voćni jogurt? ali kao da postoji neko pravilo da dijete mora jest voćni jogurt?! isto tako, pije mlijeko - pa zašto bi pio kakao, kad pije rado pije samo mlijeko? jede suho voće i obožava ga, zašto bi umjesto toga grickao flips i sl. i da sad ne nabrajam dalje, uglavnom, ... hoću samo dodati u cijeloj raspravi da reklame htjeli ne htjeli daju model ponašanja, u svemu, od čišćenja i dezinficiranja doma do prehrane i nas i djeteta, a rijetko na TV-u dobijemo neki model ili preporuku za nešto što uistinu vrijedi, barem se meni tako čini iz ono malo vremena što pogledam TV ...
meni su isto tako odvratne i one reklame kad dijete dolazi s priajteljima kući, a mama vadi iz zamrzivača hrpetinu paniranih mesnih prerađevina i baca valjda u fritezu ili šta ja znam i nudi djeci i svi sretni i veseli, a ona tako super cool mama. jučer sam baš vidjela neku - neke kuglice isto pržene, kao od piletine, a zapravo vjerojatno od ostataka piletine i kojekakvih smjesa, a nećete vidjet da mama nudi djetetu i priajteljima nešto zdravo